Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A niech obija, raz do roku - pozwalam :lol2:

Marta ale mało zjadłam :lol2: właśnie jjem II śniadanie, obiad o 13 :yes: dziś to już się odchudzam pełną giębą :yes: ale będę fit, o ja nie mogię, na samą myśl mam ochotę na makaron ze śmietaną :lol2:

Sylwia a możesz pokazać swoje drzwi z tym pochwytem? :hug:

Wnęka...cholerka chiba nie mam takiego zdjęcia. Poproszę de menrzu żeby cyknął.

A niech obija, raz do roku - pozwalam :lol2:

Marta ale mało zjadłam :lol2: właśnie jjem II śniadanie, obiad o 13 :yes: dziś to już się odchudzam pełną giębą :yes: ale będę fit, o ja nie mogię, na samą myśl mam ochotę na makaron ze śmietaną :lol2:

Sylwia a możesz pokazać swoje drzwi z tym pochwytem? :hug:

Wnęka...cholerka chiba nie mam takiego zdjęcia. Poproszę de menrzu żeby cyknął.

No za te kluchy ze śmietaną to ja Cię normalnie uwielbiam :rotfl:

No wiedziałam,że będziesz chciała foty :rotfl:

Poszukam :)

ale nie teraz,bo spadam zająć się domem :p :cool:

:lol2: jesteście okrutne :lol2:

i nie wiadro tylko pół porcji tego co zawsze, a ja zawsze wiadro z dokładką :rotfl:

Słuchajcie wczoraj zjedliśmy makaron, pijemy wino czerwone w salunie :rolleyes: Fiona miaucze na żyrandol w jadalni, wcześniej nie interesował jej wcale, a teraz tak jej zalazł za skórę że 20 razy dziennie musi zostać zmiauczany :lol2: poszłam po nią podsadzić, dać jej powąchać i puknąć łapką :lol2: i słyszę z sofy "hyyyyyyyy kochanie ale narobiłem!" pytam " co się stało" , "wino czerwone rozlałem na sofę"... zaglądam, poducha spaprana 10 plamami :jawdrop:

sól + woda + suszarka, sofa uratowana. Zmęczyłam się i mąż miał dokończyć suszenie, poszłam do kuchni a mąż " Kochanie gorzej tylko zrobiłem", ja już czuję że żyła na czole zaraz mi wybuchnie :eek: zachodzę, a mój mąż podrapał sobie w miejscu po plamie i narobił na tkaninie pełno rys :cry: i mówi do mnie no sama zobacz i ciach kolejna szrama :rotfl:

Jezu :lol2: na szczęście to tylko sól, której do końca nie wypłukaliśmy, ale po plamie ani śladu. Nawet dziś żartowałam z męża, że to zalanie mojej bluzki czerwonym winem u teściów to tylko wstęp był :lol2:

Venus miło tak z rana się pośmiać :D z kogoś oczywiście (tu na myśli mam makaron :D i wino :lol2:, my do makaronu z łososiem dajemy 12% śmietanę :D). Matko, jak ja bym się wina napiła......

Drzwi w jakim kolorze będą? Bo, że wiatrołapowe jak schody to doczytałam.

Lady, odpisałabyś na priva zamiast się chwalić że w nocy niewiele wstajesz :p:p:p.

Aniu zgadza się, ale za coś muszę pociągnąć żeby je z tej ściany jednak przesunąć? więc musi wystawać jaki element blokujący, na pewno wolałabym gałkę niż całą klamkę :yes:

Ja to sobie tak sprytnie wykoncypowałam, że w drzwiach było małe zagłębienie a szerokość ościeżnicy pozwalała na wetknięcie mojego palca.

No, ale ostatecznie się przeprowadziliśmy i nie wypróbowałam jak to w praktyce by się sprawdzało.

Pjenkną mamy konsolę i lustro prawda? :rotfl:

Zamiast się chwalić, lepiej mi wytłumacz czemu masz moją konsolę :rotfl:

kawy nie słodzę - ale kawki bez słodkiego sobie nie wyobrażam,.

Całkiem jak ja - od kiedy przestałam słodzić kawę i herbatę, to nie pijam herbaty a kawę głównie ze słodyczami:lol2:

ale będę fit, o ja nie mogię, na samą myśl mam ochotę na makaron ze śmietaną :lol2:

Ja nie mogę z Tobą :rotfl:

:lol2: nawet Asia miszczynia metamorfoz do mnie przyszła, masz jakiegoś pomysła na metamorfozę moich nieobrobionych murów? :D tj. drzwi wiatrołapowych? :rolleyes: mogą być kościołowe :rotfl: ale inne niż wszystkie :yes:

zaraz zalejecie mnie zdjęciami z wątku szczyty kiczu :lol2:

Makaron lub kluchi z ososiem i śmietanką - dobre na odchudzanie i bycie fit :lol2:

- łososia wędzonego lub świeżego kroimy na małe kawałki

- cebulkę lub dwie (białe) też kroimy

Wrzucamy na patelnię, jednocześnie w garnku obok gotujemy kluchi. Lekko podsmażamy na oliwie (mała ilość) lub wcale jak kto lubi :rolleyes: ja rzecz jasna lubię fit na oliwie :rotfl:

Dodajemy ok 10 kulek pieprzu zielonego w zalewie i zalewamy śmietanką 30% (200 g), gotujemy na lekkim ogniu aż się śmietanka zredukuje, doprawiamy pieprzem i solą :cool: Jak się dodatkowo czyści lodówkę można dodać pieczarki podsmażone w większych kawałkach na masełku :eek: Wrzucamy makaron w sos i mieszamy, sos nie powinien być gęsty, raczej płynny ale też nie jak zupa :lol2: