Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:lol2: jesteście okrutne :lol2:

i nie wiadro tylko pół porcji tego co zawsze, a ja zawsze wiadro z dokładką :rotfl:

Słuchajcie wczoraj zjedliśmy makaron, pijemy wino czerwone w salunie :rolleyes: Fiona miaucze na żyrandol w jadalni, wcześniej nie interesował jej wcale, a teraz tak jej zalazł za skórę że 20 razy dziennie musi zostać zmiauczany :lol2: poszłam po nią podsadzić, dać jej powąchać i puknąć łapką :lol2: i słyszę z sofy "hyyyyyyyy kochanie ale narobiłem!" pytam " co się stało" , "wino czerwone rozlałem na sofę"... zaglądam, poducha spaprana 10 plamami :jawdrop:

sól + woda + suszarka, sofa uratowana. Zmęczyłam się i mąż miał dokończyć suszenie, poszłam do kuchni a mąż " Kochanie gorzej tylko zrobiłem", ja już czuję że żyła na czole zaraz mi wybuchnie :eek: zachodzę, a mój mąż podrapał sobie w miejscu po plamie i narobił na tkaninie pełno rys :cry: i mówi do mnie no sama zobacz i ciach kolejna szrama :rotfl:

Jezu :lol2: na szczęście to tylko sól, której do końca nie wypłukaliśmy, ale po plamie ani śladu. Nawet dziś żartowałam z męża, że to zalanie mojej bluzki czerwonym winem u teściów to tylko wstęp był :lol2:

Ojej chyba wykrakałam pytając ostatnio jak się czyści kanapa z zabrudzeń :o

Wiatrołap bardzo mi się podoba, śliczne ujęcie :)

Edytowane przez Ankie83

:lol2: gotowce odpadają, bo mamy niestandardowe rozmiary wysokości i grubości muru ;)

a to zaszalałaś:p

tak czasem sobie myślę - czy warto "przepłacać" za niektóre rzeczy ( nie mam na myśli Venusowych drzwi).

Bo za 10-15 lat pewnie każda będzie planowała generalny remoncik i wymianę bo się dizajn zmieni itp:jawdrop:

Co będziemy wymieniać? bo kucnnię to obstawiam u każdej bankowo i łazienki:P

Magda są 2 strony medalu, kupujemy tanie bo po co wydawać więcej skoro można szybko wymienić ale tym sposobem myślenia zawsze będziemy mieć te tańsze a nie które chcielibysmy, ja wiem ze na moje meble w salonie będę długo patrzeć , nawet i 10-12 lat, ale jak patrzę to się uśmiecham ze je mam a nie denerwuję że mam tanią płytę meblową

tak - dlatego u mnie jest pomiędzy - nie tanie ale i nie najdroższe heheh:D

w sumie to mnie wkurza etap nie dokończonej budowy - brak lamp na co nie mogę patrzeć- brak stołu tego co ma być docelowo tylko jakiś. Bez drzwi bym chyba nie umiała:cool: ogródek woła o pomstę do nieba - a mam garaż w piwnicy więc muszę dobudować jeszcze 2 mury oporowe - tzn wydłużyc istniejące bo na nich będzie taras drewniany zachodził...eeeeeeeeee dobra nie ględzę

ale mam kuzyna stolarza więc wiadomo, że go naciągam ;)

Ilutku śliczne masz drzwi :yes: już to pisałam, nas niestety nie stać na drewniane i białe :rolleyes: za duży koszt

Reni i Magda ja nie wiem jak będzie, ale staram się urządzać zgodnie z naszymi potrzebami, kolorowe mam rzeczy które łatwo wymienić, czyli prawie ani jednej :lol2: Między innymi dlatego chcemy drzwi klasyczne, bo pasują zawsze :yes: w naszym stylu.

Jeżeli ja bym miała wybrać czy chcę drzwi drewniane czy z płyty to wziełabym pewnie te z płyty, bo biel i tak zżółknąć musi a cieszyłabym się nimi. No trudno, będę mieć porządne egzemplarze :lol2: