Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

Hmn...a ja z czasem stwierdzam, że dobrze zrobiliśmy kupując krzesła, sofy, tapetując, kupując lampy a zostając bez drzwi (pieniądze były, ale poszły na poprawki po fachmanach :( ) bo przynajmniej cieszę się domem, każdą nową rzecz...ale jednocześnie osiągnęłam etap maksymalnego wQ patrząc na dziury bez drzwi. Mając tylko drzwi musiałabym mieć wszystko tymczasowe, czyli siedziałabym w jadalni na stołkach zniesionych ze strychów wujków, teściów itp ;)

Nie marudzę, tylko cieszę się tym co mam, bo takie problemy to nie som problemy ;)

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Odnośnie lakierów, w Wawie przez 3 lata wynajmowaliśmy mieszkanie, ładnie urządzone z białymi drzwiami. Po 3 latach widziałam żółknięcie, nic fajnego :rolleyes: oczywiście skłonna byłabym sobie takie żółknące zafundować, a co ;) przecież za 10-15 lat i tak będę pewnie zmieniać, ale nawet w Warszawie pieniądze na drzewach nie rosną :no:

Reni drzwi białe koszt ok 2,5 tysiąca za sztukę przy standardowych murach, my mamy niestandardowe a co :cool: :bash: często te drzwi mają w środku plaster miodu

Drzwi brązowe drewniane do 1500 zł przy naszych wymiarach :yes:

no kumam, ale nadal ale.....nie denerwuj się:)

białe moderny na dobrym rabacie by cię wyszły około 1500 za szt, czyli nie drożej niz u lokalnego stolarza

Reni nie denerwuje się, ale moderny to nie to :no: dla mnie są za mało szlachetne, gdybym chciała nowoczesne to byłyby akurat ;)

Moderny jak liczyliśmy w salonie pol-skone to wyszło po rabacie 1800, a ostatecznie mamy tak niestandardowe wysokości i grubości że producent wymiękł.

a skąd Wam wyszły takie nietypowe grubości/wysokości ( czy przeróbka własna) ?

bo mam też projekt z archonu - tylko 1 drzwi gdzie ściana nośna jest dużo grubsza niż pozostałe - i jedne drzwi zachodziły rogiem o drugie więc montaż był utrudniony ale bez problemu.

Reni nie wiem już jak z tym murem, w sensie grubość na pewno większa niż się teraz robi, ale do ogarnięcia przez producenta, tylko wysokość nie :no: a czemu wysokość jest jaka jest nie wiem, ale to też nie dużo zmieni, bo doklejać g-k nie zamierzam :no:

Oczywiście że jestem kochanym "misiaczkiem" jak to mówi teściowa :p

Dziewczyny z innej beczki, który czajnik kupić? Mamy taki okropny tymczasowy i 2 lata nie mogę na niego patrzeć :) ale wygląda na to, że się wreszcie doczekałam, mąż już prawie na mój płacz ugiął się żeby kupić de longhi diamond (Marjelka :bye: )ale skłaniam się do innych modeli jak się tak naoglądałam:

1) Bosch

czajnik-bosch-twk8611-407-100000-1857-M1-A.jpg

2) Kenwood

czajnik-kenwood-sjm118-21430-100000-19410-M0-M.jpg