Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ło matko ile naklepały- 4 strony- zwariować możnahttp://forum.barcis.pl/images/smilies/krejzi.gifhttp://forum.barcis.pl/images/smilies/krejzi.gif

Agawi helloł :hug:

Hello Venus:hug:

af korz że się z widzenia znamy i wiem że to Ty chaljera jedna jesteś co się siostrą mojej zouzy Marjelki mianujesz :lol2:

Ooo wypraszam sobie- Marjelka sama mnie tak ochrzciła:lol2: Po latach odkryła, ze ma siostrę:lol2:

Z tym stolarzem to ja tak w skrócie opisałam, ponieważ kilku niezależnych stolarzy odmówiło w ogóle robienia drzwi białych drewnianych, ponieważ nie chcą dać gwarancji że sosna nie będzie puszczać żywicy co ukazałoby się nam czerwonymi plamami :o Firma Kostar która robi drzwi białe drewniane wyceniła jedne drzwi na ok 2800 :(

Z kolei na Bartyckiej białe drzwi z plastrem miodu kosztują ok 3 k :bash:

Aaaa to o sosnę chodziło- to może faktycznie.... sosna ma takie paskudne sęki czasami... My mamy olchę- ta z kolei nie ma ani słoja:eek:

Bartycka to cenowy kosmos-wiem:bash: Dałabym Ci namiar na naszego stolarza od drzwi- jest z Mazur (ceny bardzo konkurencyjne) ale ostatnio chcieliśmy zamówić u niego bibliotekę i powiedział, że skończył na razie z rynkiem warszawskim i działa lokalnie. Drzwi by Wam zrobił jakie chcecie, ale musielibyście pewnie sami pomierzyć otwory i dogadać jakoś transport. Jakbyś była zainteresowana to daj znać.;)

Więcej nic nie czytam, bo i tak nie dałabym rady:eek:

Lecę do kuleżanek chociaż po łebkach pooglądać:rotfl:

Agawi porozmawiam se z damesą :cool: w sprawie tego siostrowania :p

Dziękuję za stolarza, ja już mam dobrego z naszego forum :yes: :hug: :rolleyes:

Ilutku ja i jedno i drugie :p

Venuska,

U nas też oboje pracujemy, tylko trochę inaczej zarabiamy. :rolleyes:

Dlatego mąż płaci za remont mieszkania, a ja zapłaciłam kosmetyczce za remont mnie... :rotfl:

Agawi porozmawiam se z damesą :cool: w sprawie tego siostrowania :p

No koniecznie- jak tak można bez ostrzeżenia wydziedziczyć z siostrowania http://forum.barcis.pl/images/smilies/bigsm.gif

Dziękuję za stolarza, ja już mam dobrego z naszego forum :yes: :hug: :rolleyes:

Nie ma sprawy:hug:Trzymam kciuki:)

Dlatego mąż płaci za remont mieszkania, a ja zapłaciłam kosmetyczce za remont mnie... :rotfl:

Ania, ja Ty coś palniesz, tohttp://forum.barcis.pl/images/smilies/roootfl.gifhttp://forum.barcis.pl/images/smilies/roootfl.gif

Miało nie być o dzieciach...Obiecuję więcej nie pisać ale to co zaległe jeszcze skomentuję ;)

Zdecydowaliśmy się na tego białego Boscha :yes:

Pysiu a po co Tobie 40 stopni? :o

40 stopni idealne do robienia mleka dla Bejbika :)

Venusko dokładnie tak jak napisała MagdaBartek :) A wydaje mi się, że gdzieś widziałam taki co podgrzewa do 40stopni, ale teraz nie mogę sobie przypomnieć co to za firma była :rolleyes:

U nas na święta będzie:

a) śniadanie

święconka :p

jajka w majonezie

jajka faszerowane pieczarkami

klops (pieczeń rzymska z jajkiem)

kiełbaska biała z cebulką pieczona w piwie

schab pieczony

b) obiad

-małe udka i skrzydełka z kurczaka pieczone na ziemniakach z papryką i kukurydzą :yes:

+ ciasta:

sernikobrownie 3 kolorowe

makowiec japoński

mazurek

Lista i tak skrócona o pół :lol2:

Mmmm same pyszności! A ten makowiec japoński to co to takiego :eek::rolleyes:

Wydaje mi że do twojej kuchni to najlepszy wybór :) U Pyśki widzę ikonę :)

A dziękuję MarJelko każdy głos na wagę złota :yes:

czekam na moją sałatkę grecką :rolleyes: dostawa między 12-13 a zjeść mogię o 13.30 mniaaaaaaaam :popcorn:

dziś kuliżanka ma urodziny, pełno wafli i ciastek w pokoju a jednego małego wafeleczka zjadłam i jedną malutką kokosankę. Na wadze mam już -1 kg :yes:

Brawo :wave:

Rany, dziewczyny nie przesadzacie? :hug:

Toż to czysta matematyka :rolleyes:

Jakie powinny być proporcje wody w temperaturze pokojowej i wrzącej, żeby otrzymać wymaganą ilość wody o temperaturze 40 stopni.

Poza tym oświećcie mnie, bo mój Jakub bez takich wynalazków pił mleko z butli.

Jak taki czajnik działa? Podgrzewa do 40 stopni, tak?

Czyli albo trzeba mieć wcześniej zagotowaną i ostudzoną wodę, albo lać mineralną?

Aniu no właśnie ta czysta matematyka to był od zawsze mój problem :D

Na pewno idzie się tego wyuczyć nie przeczę :yes:

Raczej trzeba najpierw mieć zagrzaną normalnie do 100 a później można w miarę potrzeb podgrzewać tylko do 40 (np. w nocy).

Mineralnej to nie będę lać do czajnika bez przesady już i tak do ekspresu leję :lol2:

No i czekam na newsa na co tak Venusce ciśnienie skoczyło :D

Venuska,

U nas też oboje pracujemy, tylko trochę inaczej zarabiamy. :rolleyes:

Kochana, ale obawiam się, że budżetówki jednak nie pobijesz.

Choć co jak co, ale na tym polu to mogę zwycięstwo komuś odstąpić :D

Aguś de longhi odpada, różnica w cenie duża, a my za Boscha zapłacimy tylko 150 zł, więc dopłacać drugie tyle dla mnie za sam wygląd który nie do końca mnie przekonuje :no: mam niestety takie doświadczenie że czajniki wytrzymują do 2 lat ;) Ten Bosch podobał mi się od zawsze, na żywo zawsze w Saturnie go głaszczę ;)

Ciśnienie 300 na 600 to 20% obniżki w ten łykiend na produkty Lene Bjerre na Decoratore :yes: co oznacza że mój ukochany dozownik miałabym za 129 zł :cool: mąż się po moim lamencie zgodził, ale ja już przekopałam cały net w poszukiwaniu i zastanawiam się nad słusznością tego zakupu. Jednak to tylko i aż dozownik, aż bo ja mam bzika na tym punkcie który ostatnio jakby się uspokaja - starzeję się :lol2: rozważam prosty dozownik Esprita który też podobał mi się od zawsze, kosztuje 90 zł.