Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

Dziewczynki dziękuję bardzo :*** :hug:

Madziu twoja mała jest przesłodka ;)

Duś, Yokasta dziękuję ;) Sprzątałam ja z mężem i to moje drogie nie jest dokładnie ;) Właśnie tak się dziś zmęczyłam że muszę szybko kogoś do sprzątania znaleźć bo mam rączki za delikatne na to :yes:

Anja dziękuję okna faktycznie fajnie pasują, ale są problematyczne w wykończeniu, my od początku wiedzieliśmy że chcemy brąz ale nie zdawaliśmy sobie sprawy jak bardzo trzeba będzie uważać przy doborze podłóg, parapetów, ścian, mebli itp Okna są z firmy Adams z Mrągowa, plastikowe okleina Meranti. Parapety od miejscowego stolarza sosnowe lakierowane pod kolor próbki okien.

Naberia już ślę priva bo nie mogę się doczekać.

Tymczasem moje drogie pozdrawiam z podlasia ;)

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no i nareszcie doczekałam się:) jest super!!!!!!!!!!!!!

a dopiero teraz zauważyłam , że ze Ty masz brązowe okna, tak jak ja chcę mieć, oglądałam mnóstwo forumowych zdjęć i prawie nikt nie ma brązowych okien, a co gorsza nawet krytykowano brązowe ble:( byłam podłamana nawet chwilę zastanawiałam sie czy nie zmienic planów, a tu proszę uratowałaś mnie i będę mała na 10000000000% brązowe okna tak jak było planowane od początku, dodałaś mi tylko pewności że brązowe są piękne- DZIĘKUJĘ:) chcę jeszcze fotek nie można się oderwać gratulacje:p

Hmn...to jakieś hiszpańskie płytki (http://www.halconceramicas.com/) Grupo Halcon Porcelatec - Titan Gris (podobno produkowane w Chinach, ale jakość hiszpańska) ;) Bardzo je sobie chwalę, a coś więcej to pisałam na pewno o nich jak wklejam fotki położonych kafli ;) Edytowane przez Venus_m

Ja z tej podłogi jestem zadowolona, ładnie wygląda dobrze się ja czyści. Natomiast moja mama po wizycie u nas stwierdziła że ona wolałaby w połysku, no cóż jak kto lubi ;) A dobór fugi to zasługa naszego glazurnika, ja się uparłam i kupiłam do niej fugę antracytową, glazurnik powiedział że położy jaką chcemy ale że radziłby jednak wybrać jaśniejszą. Oczywiście że nie chciałam ale tak mi to jakoś dało do myślenia i zamieniłam tą fugę na taką o nr jaśniejszą i jak zobaczyłam efekt to byłam zachwycona...pozostaje mi tylko domyślać się jak "ładnie" te płytki wyglądałyby z antracytową fugą ;)

przyjżałam sie jeszcze raz tej Twojej fudze, ja też planuję duuże płytki do kuchni , tylko obawiam się cały czas o fugę, czy nie będzie na jasnej znać pleśni, czy brudu, bo wiesz jak to z płytkami i fugą, zresztą mam doświadczenie w łazience. obecnie mieszkam w bloku i w kuchni mam panele wiec nie wiem jak to jest mieć płytki w kuchni, wszyscy mi polecają tylko z ciemną fugą? powiedz jak jest u Ciebie??

Ulcia nam też z praktycznego punktu widzenia każdy radził wziąć ciemną (stąd ten mój antracyt w porę zmieniony). Wzieliśmy ostatecznie fugę pasującą kolorem do płytek, jak zajdzie brudem kieeedyś to będzie antracytowa ;) Nam się podoba tak jak jest że fuga jest praktycznie niewidoczna. Mamy wszędzie ogrzewanie podłogowe, więc z szerokością fugi a raczej jej brakiem poszaleć nie mogliśmy i dlatego jestem wdzięczna glazurnikowi za tą radę :D

Naberia już kończę z fakturami i lecę do Ciebie :)

UlciaPulcia jak masz ogrzewanie podłogowe to fuga musi mieć określoną szerokość, są kafle które kładzie się całkiem bez fug ale przy podłogówce jest to niemożliwe ;) Ja natomiast wolę fugę i ogrzewanie niż brak ogrzewania i brak fugi :p My narazie zdecydowaliśmy się na panele, jako że sami do końca nie wiemy gdzie jaki kolor zostanie (pierwszy dom) wydaję się to dobra decyzja. Podoba mi się podłoga z litego palisandru ale cena to jakieś 500 zł /m2, porównując to do paneli za 69 zł/m2 jest różnica nie mała ;) Ale i tak boleję że mąż nie pozwolił na żywicę epoksydową na podłogę :)

Oldzia na razie jest ok z hokerami :D Lampa w łazience owszem kupiona w LM, w Casto też mają ale chyba LM ma najlepszą promocję na nią to model London kupiona za 217 zł :)

dziex za info widzsz tak to jest nic nie wiedzieć, a tak będę przygotowana i zabłysnę przed mężem:), a co do krzeseł ładniutki nabytek, też niedawno oglądałam jednak cały czas się waham nad ich wygodą jak przyjdą i przetestujesz to dasz znać moze też sie na takie szarpnę. mnie nie do końca przekonuje ich przeźroczystość i materiał, zastanawiam się jeszcze nad ludwikiem, a gdzie swoje położysz?? przy stole nie boisz się zę na dłuższą posiadówkę się nie sprawdzą?

Venus, no i zaczęłam się stresować :o Dzisiaj ostatecznie podopinałam wszystkie spotkania przedślubne, wyszło mi, że co dzień coś (a to kosmetyczka, a to manikiur, a to notariusz z intercyzą), a umawiając się telefonicznie, czułam, jak coraz bardziej bije mi serce i mam ochotę rzucić to w diabły, uciec gdzieś, schować się :( Ciągle myślę, że o czymś zapomniałam, przegapiłam, że będzie jakaś wpadka :( Od teraz będzie już chyba tylko gorzej z samopoczuciem? :sick:

Jestem bardzo ciekawa tych krzeseł, bo przyznam się, że chyba nigdy nie widziałam ich w większym skupisku, a na pewno będą się prezentować rewelacyjnie :) Tyle dobrego, idę dalej się stresować (nosi mnie z tych nerwów z miejsca w miejsce :bash:).

Hmn...no zamówię dopiero przez Allegro, firma King Bath. Mają stać w jadalni, ja testowałam już je i jestem przekonana :yes: Krzesła na okazje będą mieć na sobie sukienki ;)

Ilonka to na spokojnie :) Pierwszy taniec jest wybrany? :) wizazystka jest? podziekowanie dla rodzicow? podziekowanie dla swiadkow? podziekowania dla gosci? obraczki, wasze ubrania? przystrojenie sali? chlebek powitalny? kwiaty zamowione? muzyka? fotograf/kamera? Jak tak to sie nie przejmuj, nawet jak sie cos nie uda to i tak niewazne, to WASZ dzień :)

weszłam i zobaczyłam aukcje tego allegrowicza mnie bardzo kusi białe krzesełko:) a co do przygotowań weselnych to nie ma się co za bardzo przejmować i tak będzie cudownie, cała uwaga i tak się na Was skupi mam tu na myśli Panią młodą jednak czar sukni przyćmi wszystko nawet niedociągnięcia nie będą widoczne jak to mój kamerzysta powiedział mi w dniu ślubu, także głowa do góry PANNY młode:) Edytowane przez ulciapulcia