Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

Venus, czarna sukienka super! A to na jakąś specjalna okazję, czy ot tak? :)

Ilonko, ja miałam identycznie. Najlepiej po kościele poszłabym z mężem do domu i ... obejrzała jakiś dobry film przy winku.

Jakoś weselno-ślubne szaleństwo mnie też nie dosięgnęło. Sam ślub był dla mnie najważniejszy :) Zresztą wesele miałam małe - sami najbliźsi.

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sukienka bez okazji ;) Jestem kobietą i mi się należy :D :lol2:

U nas też najbliżsi znajomi i rodzina, nikogo z grzeczności nie prosiliśmy a i tak 100 będzie, za towarzyscy jesteśmy :D

Teraz to tak sobie myślę, że marzenie narzeczonego odnośnie ślubu na plaży pod palmami tylko ze świadkami to nie jest zły pomysł...wiem wiem rychło w czas :D

Ulciapulcia będą zdjęcia jak będę miała co pokazać :D Krzesełka się dopiero zamówią, szafa na wiatrołap ma być zamontowana ok 22 lipca, montaż rolety do łazienki górnej przełożyłam, bo niedługo wejdzie wykończeniówka poprawiać po wcześniejszych praktycznie wszystko :bash: i będzie się kurzyć niemiłosiernie. Wieczór panieński urządzam w domu 30 lipca, więc krzesła na pewno do tej pory będą i jakieś tam światełka będą się montować :D

Anja nie pamiętam dokładnie, ale to okno na pewno ma 90 cm szerokości i wysokie może być na 80 cm lub na 90 ale chyba 90x80. Płytki układane są chyba do górnej wysokości okna, czyli wychodzą troszkę ponad drzwiami do niej. Sufit i reszta ściany w białej farbie. Pomieszczenie jest małe a wysokie, chciałam je trochę obniżyć nie układając do końca płytek i dlatego też jest tam kryształowy żyrandol (ah jak on się mieni w tych połyskujących białych płytkach :D ) Białe płytki kupiliśmy w Galerii Venis w Warszawie, pamiętam że na etykiecie nazywały się poprostu Snow White 30x60, do nich dobraliśmy pasujące rozmiarem z jakiejś innej firmy i zupełnie nie z kolekcji (bo te płytki to w ogóle nie była kolekcja : w sensie że jest płytka bazowa ścienna, bazowa podłogowa i dekory). Oj biegania to mieliśmy bo płytki musiały się zgodzić co do milimetra, bo jesteśmy uczuleni na punkcie łączenia się fugi ściennej z podłogową. 60x60 ciężkie jak licho. Uparłam się że przeniosę jedną paczkę (w paczce 4 sztuki) i jak mi niechętnie mąż tą paczkę dał to wbiło mnie w ziemię :lol2:

no nareszcie jak nie własne zdjęcia to chociaż inspiracje, pomysły, ładny obraz i jego otoczenie też, niedawno na jakimś wątku był rozważany kolor kominka i padła propozycja szare ściany i brązowy kominek, jakoś mi się to nie widziało, jednak jak zobaczyłam to zdjęcie oświeciło mnie że jednak być może....... na +

Justynko, wiem że już pytałam, ale znowu trochę czasu mineło, więc napisz mi proszę, jak się sprawuje Twój zlew? zamówiliśmy wczoraj ten jasnoszary i teraz kurcze mam obawy - czy ślady po buraczkach lub winie czerwonym nie zostaną??? Przypomnij mi z jakiej firmy brałaś swój zlew?

PS. Śniłaś mi się dziś w nocy :)

:lol2: Naberia :D Byleby nie koszmary :D

Zlew firmy Schock granitowy, plamy nie zostają, ale my o ten zlew dbamy jak o każdy inny...nie wylewamy wina do zlewu i nie zostawiamy na tydzień tylko wylewam do zlewu i spłukuję i od razu do zmywarki, tak samo z herbatą. Ja po prostu lubię jak jest czysto i nawet wycieram zlew do sucha bo mi krople przeszkadzają :lol2:

Venus, Ty pedantko! ;)

Ja tam też lubię porządek, ale mojemu szanownemu M. czasem ciężko go utrzymać ;) Jakoś nie ma zwyczaju od razu sprzątać po sobie. Każda rzecz jak w urzedach państwowych - swoje musi odczekać ;) Dlatgo trochę mam obawy. Czyli owoców np. truskawek czy wiśni nie trzymasz/ myjesz w zlewie (wiesz jak przy zaprawianiu)??? Kurde, mi się troche nie chce cackać ze zlewem...

PS>

Sen bardzo przyjemny :) Na swoje włości mnie wzięłaś. Ale skąd mi się wzieło, ze w górach mieszkasz, to nie wiem :)

Dziś weszła ekipa wykończeniówka poprawiać po tamtych...już nie powiem kim ;)

Ma się na dniach kłaść tapeta w gościnnym - nareszcie!! :D

W następnym tygodniu szafa na wiatrołap...boże mam nadzieję że zdążę przed panieńskim. No i wreszcie muszę te krzesła ghost zamówić....a coraz bardziej skłaniam się do białego stołu i białej ławy, a zabudowy TV brązowej...straszny problem jest z zamówieniem stołu u stolarza...no chyba że ktoś chce mi dać 3,5 tysiąca :p

Schody się montować mają po ślubie :) Barierka jeszcze nie zamówiona ale na bank metalowa...no chyba że mąż rozważy szkło w co wątpie :D Tymczasem muszę podjechać do Casto i obejrzeć próbnik RAL bo chcemy mieć listwy przyścienne białe proste kanciaste....taaak a drzwi brązowe ;D Mi brązowe drzwi i brązowe listwy i jeszcze schodzące w dół po schodach kojarzą się z szeregiem mrówek faraonek, widziałam na zdjęciach i zupełnie nie moja bajka:no:

Edytowane przez Venus_m