Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moja bardzo dystyngowana, ale w gronie najbliższych zwariowana babka zawsze mówiła, że do szczęścia w związku wystarczy 5 zasad:

- nie czyń drugiemu co tobie nie miłe,

- odpłacaj tą samą monetą, ale nie pięknym za nadobne, bo po co przepłacać?

- kto twierdzi, że nie ma miłości bez zazdrości pokochał wroga a nie przyjaciela

- jak kobieta się nie szanuje to i mężczyzna jej nie uszanuje, dlatego nie zachowuj się jak pies i nie chodź przy nodze męża,

- a jak kuzynka mojej mamy skarżyła się, że jej mąż ogląda się za innymi to jej powiedziała, że gały nie mydło nie wymydlą się .. :lol2:

Ja za pierwszym razem łamałam notorycznie 3 z nich, za drugim razem, ani razu ani jednej :mad:

Święte słowa:yes:

kurcze fajne to było co napisałaś, te 5 zasad:yes::yes::yes::yes: chyba będę stosować wszystkie, a z którymi tobie było nie po drodze za pierwszym razem, jesli można spytać

To moje grzechy:

- nie czyń drugiemu co tobie nie miłe,

- odpłacaj pięknym za nadobne

- nie ma miłości bez zazdrości

Popełniałam je notorycznie, a jak mówiła babcia:

Raz to wypadek, dwa to charakter... :cool:

Myślę, że w dużej mierze była to kwestia braku dojrzałości. :yes:

Dlatego ja "charakter" zmieniłam na "recydywa", bo podobno charakteru nie można zmienić :lol2:

no to 3 mnie irytuje, nic a nic , ani tyćkę?

Nie mam powodu, a jak będę go miała, to po co mi taki chłop? :eek:

Ja się nie najęłam do pilnowania K. Jego pilnowała mama jak był mały i wystarczy.

On ma poza mną świata nie widzieć, i nie mówię o striptizerkach czy babkach na ulicy, bo na nie człowiek (patrz chłop) patrzy jak na samochód czy motor... :yes:

a coś Ty Reni taka zazdrosna o swojego Romeo? :D

ja tam szczerze nie jestem - on chyba też nie - ale jaja bym urwała przy samej d. jakby się dowiedziała, że coś tam na boku

myślę iż oboje jesteśmy o siebie zazdrośni w takim samym stopniu, oczywiście bój się boga o codziennie awantury z tego powodu, po prostu oboje nie dajemy powodu drugiej stronie, ale jak bym widziała że jakaś wolna jest chętna to mogłabym powiedzieć co myślę o owej pannie

Edytowane przez reni1980

Nie mam powodu, a jak będę go miała, to po co mi taki chłop? :eek:

Ja się nie najęłam do pilnowania K. Jego pilnowała mama jak był mały i wystarczy.

On ma poza mną świata nie widzieć, i nie mówię o striptizerkach czy babkach na ulicy, bo na nie człowiek (patrz chłop) patrzy jak na samochód czy motor... :yes:

tutaj zgadzam się z Ilu...początek mojej znajomości to był związek na odległośc...raptem 350 km wiec musiało byc od poczatku zaufanie :yes:

ale to jakaś ulica, czy centrum handlowe?

skupisko pawilonów handlowych. Przed erą sklepów interentowych i marketow budowalnych głowne miejsce zakupów w stolicy materiałów budowalno-remontowych- akcesoriów do wykończenia domu . teraz trochę podupadło ale można cos kupic/zobaczyć trafic na jakiegos producenta itp

Edytowane przez ivy17