Nesska 11.04.2013 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Helloł Venuska U mnie dzisiaj piękne słoneczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 11.04.2013 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Magda jakiego ogródka? przecie u nas pobojowisko jak po wybuchu na Marsie Nesska a u nas tak nijako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZIA5 11.04.2013 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Helloł Venuska U mnie dzisiaj piękne słoneczko U nas tez wreszcie nareszcie tylko Ciekawe na jak dlugo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 11.04.2013 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 słoneczka zazdroszczę Magda ale my to nawet tej ziemii nie zebraliśmy, finanse nie pozwoliły, więc uwierz że mamy mega pierdolnik jedynie z tyłu jest ładnie - w miarę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 11.04.2013 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 To ja wam powiem co ja bym zrobiła - podpiwniczyłabym dom - budowałabym bez tych piekielnych skosów - nie miałabym balkonów (mam 3 ), zostawiłabym tylko taras - zostawiłabym spiżarkę pod warunkiem że kuchnia nadal miałaby 16 m2, mnie to porażka (zlikwidowałam spiżarkę aby mieć 16 m2, inaczej byłoby za mało) - zrobiłabym garaż w bryle domu (niestety wielkość działki nie pozwoliła) - dołożyłabym ze 2 pokoje - otwory na drzwi robiłabym pod drzwi standardowe z masówki - dopilnowałabym aby ściany miały min. 100 cm a nie 96 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 11.04.2013 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Oj zgadzam się- ja też bym stawiała tym razem bez skosów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZIA5 11.04.2013 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 no nic - trzeba sprzedać co mamy i zakładać nową galerię od początku:D . :yes: Dziewczyny ja jeszcze nie mieszkam a tez juz pare rzeczy zrobilabym inaczej . I jesli bede budowac drugi domek ( dzialka juz mam) to bylby jak piszesz Venus : -Bez skosow -podpiwniczony -2x wieksza spizarka niz mam teraz -zrobilabym nie lazienke a pokoj kapielowy Tyle mi przychodzi do glowy w wtym momencie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 11.04.2013 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Dzień dobry Zgubo:hug::hug: u nas słonecznie i pięknie:wave: Niezła historia z Tym Twoim Mężem:lol2::lol2: Ja swojego poznałam z zerówce :lol2: tyle, że dopiero na studiach chciałam go za męża:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 11.04.2013 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Tylko ja żeby te zmiany wprowadzić musiałabym mieć większą działkę także my ogólnie dobrze sobie rozplanowaliśmy tylko te balkony Anetko helloł to nieźle, ja miałam podobnie z przyjaciółką, której w zerówce nie znosiłam a w gimnazjum stała się moją ulubienicą i tak jest do dziś Magda też bym wolała wtedy skosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZIA5 11.04.2013 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 O o pralni zapomnialam u Mnie pokoi 7 z salonem ale ze dzieciów tyle to trzeba im bylo pokoiki porozdzielac bo inaczej muisalabym budowac rezydencje jak u Carringtonów :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 11.04.2013 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 (edytowane) No to i ja - zadaszony taras przy sypialni na piętrze - oddzielne pomieszczenie na pralnie , moze byc małe ale oddzielne ( teraz bedę miałą przejsciowe przy garażu ) - azurowe lekkie schodki - duże przeszklenia w kuchni... i miejsce w niej na duuużą wyspę - no i moze znowy antresola ??? bo juz odpoczełam od niej Najwazniejsze to działka min. 1500m2 i najlepiej stary drzewostan No to muszę zacząć szukać działki bo w LBN w miejscach gdzie chce mieszkać, takich działaek na lekarstwo A zadaszony taras w sypailni obiecałam sobie podczas pierwszej ciązy, kiedy musiałam praktycznie 7 miesięcy lezeć , bywały tygodnie,ze nie schodziłam wogóle na parter, do ogrodu... bo nie wolno po schodach ( tylko do lekarza i znowu sypialnia ) no więc czujenie na kolejna ciążę ma byc duża sypailnia z wyjściem na duzy zadaszony taras wiec jak mąż będzie chciał ród przedłużać to najpierw warunki tarasowe i nowy domek musi spełnić Moze tak go przekonam ??? A Julka jako "glonem" czasami jest zwana Córeczka zakochana w tacie, tata w córeczce też Od początku brał udził w 100% w opiece, kąpiele, przewijanie karmienie ( u nas od poczatku butelką ). Ja nigdy go nie krytykowałam a raczej zachęcałam, a on sam też bardzo chciał i sobie super radził No i mu się przydało kiedy Julka miała 6 tygodni ja trafiłam na 6 dni do szpitala a on sobie ze wszytkim poradził sam!!! Przez 3 dni chodził do pracy i w tych godzinach przyjeżdzała moja mama, a tak całe dnia i nocki sam działał dzielny tatuś Edytowane 11 Kwietnia 2013 przez Karolina i Artur :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZIA5 11.04.2013 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 10 lat, 8lat , 2.5 roku i 11 miesiecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 11.04.2013 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Karola nie szalej- przecież ty dopiero co trzeci postawiłaś a już jakieś 'ale' Też mam pralnię przechodnią, ciekawa jestem jak się ją będzie użytkować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZIA5 11.04.2013 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 No Karolinka to ja widze ze budowa nr.4 bedzie sie szykowac szybciej niz myslisz Ja tez jeszcze o antresoli marze ale w tym momencie musialbym ja zrobic kosztem jednego z pokoi a teraz to nierealne ale moze kiedys.... MagdaBartek naprawde nie jest zle ( przynajmniej na razie bo po tym co mi dzisiaj Nihiru u ilonki pokazala to nie wiem co mnie czeka:lol2:) ja zawsze tlumacze ze ja ich czterech na raz nie mialam i mozna sie przyzwyczaic tym bardziej ze sa grzeczne w miare:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 11.04.2013 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Ej.... no ale ja od początku mówiłam że w domu nr3 do emerytury nie zostanę Do emerytury w domu nr 4 a na emeryturze pyknę sobie nr 5 ... czyli parterowy domek Ja od poczatku nie zakładałam dzieciątka jednego po drugim .... chciałam 4-5 lat różnicy... a teraz jak ktoś mnie pyta kiedy kolejne nadal odpowiadam,zę za jakies 5 lat Julka jest cudownym, kochanym i bardzo pogodnym dzieckiem.... ale.... ja potrzebuję oddechu... Ostatnie 3 lata czuję się troche odizolowana od świata... od "normalnego" życia... Ciąża pzreleżana, teraz opieka nad małą i w miedzyczasie budowy i codzienne życie... CIesze sie że od września Julcia idzie do przedszkola bo potzrebuję tego dla higieny psychicznej .... tych chociażby kilku godzin .. 5 nawet w ciagu dnia kiedy jestem "wolna" i mogę pracowac, zrobic coś dla siebie... cokolwiek ... No ale pewnie za jakies 2 latka zaczniemy powoli mysleć o małym potomku No chyba że wczesniej wpadnę :eek: Lepiej nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 11.04.2013 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Mnie się właśnie naszej Arturowej Karelajny dom bardzo podoba Bo stylu bym nie zmieniła, a bryła pozwala urządzić się i klasycznie i nowocześnie, bez parcia na żaden styl no i te proste ściany w pokojach!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 11.04.2013 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Właśnie spłakusiałam na gg się mężowi że chcę nowy dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 11.04.2013 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Ejjj no jeszcze nie mam wizji Kobiety przecież mi się dzisija dopiero wylewki robią Boshhhe dobrze,ze mój mąż po innych watkach nie śmiga bo byłby rozwód Muszę nad nim popraciować zanim mu delikatnie przedstawię świetlaną wizję wymarzonego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 11.04.2013 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Co powiedział ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 11.04.2013 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Madziu kosztowo budowa domu piętrowego i domu z poddaszem użytkowym kiedy dach w tym dugim jest wielospadowy u ma duzą powierzchnie jest niemal identyczny .... moze ciut wyższy... Nawet okna mam w tej samej cenie bo w poprzednim domu było dużo dachowych okien i były duże 160cm i 140cm wysokości.... Więc nie taki straszny diabieł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts