Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To ja wam powiem co ja bym zrobiła :lol2:

- podpiwniczyłabym dom

- budowałabym bez tych piekielnych skosów

- nie miałabym balkonów (mam 3 :D ), zostawiłabym tylko taras

- zostawiłabym spiżarkę pod warunkiem że kuchnia nadal miałaby 16 m2, mnie to porażka (zlikwidowałam spiżarkę aby mieć 16 m2, inaczej byłoby za mało)

- zrobiłabym garaż w bryle domu (niestety wielkość działki nie pozwoliła)

- dołożyłabym ze 2 pokoje

- otwory na drzwi robiłabym pod drzwi standardowe z masówki

- dopilnowałabym aby ściany miały min. 100 cm a nie 96 :lol2:

no nic - trzeba sprzedać co mamy i zakładać nową galerię od początku:D

.

:yes::yes::yes:

Dziewczyny ja jeszcze nie mieszkam a tez juz pare rzeczy zrobilabym inaczej . I jesli bede budowac drugi domek ( dzialka juz mam) to bylby jak piszesz Venus :

-Bez skosow

-podpiwniczony

-2x wieksza spizarka niz mam teraz

-zrobilabym nie lazienke a pokoj kapielowy

Tyle mi przychodzi do glowy w wtym momencie !!!

Tylko ja żeby te zmiany wprowadzić musiałabym mieć większą działkę :lol2: także my ogólnie dobrze sobie rozplanowaliśmy :yes: tylko te balkony :lol2:

Anetko helloł :bye: :hug: to nieźle, ja miałam podobnie z przyjaciółką, której w zerówce nie znosiłam a w gimnazjum stała się moją ulubienicą i tak jest do dziś ;)

Magda też bym wolała wtedy skosy :lol2:

No to i ja :D

- zadaszony taras przy sypialni na piętrze :cool:

- oddzielne pomieszczenie na pralnie , moze byc małe ale oddzielne ( teraz bedę miałą przejsciowe przy garażu :sick:)

- azurowe lekkie schodki :D

- duże przeszklenia w kuchni... i miejsce w niej na duuużą wyspę :D

- no i moze znowy antresola ??? bo juz odpoczełam od niej :lol2:

Najwazniejsze to działka min. 1500m2 i najlepiej stary drzewostan :lol2:

No to muszę zacząć szukać działki bo w LBN w miejscach gdzie chce mieszkać, takich działaek na lekarstwo ;)

A zadaszony taras w sypailni obiecałam sobie podczas pierwszej ciązy, kiedy musiałam praktycznie 7 miesięcy lezeć , bywały tygodnie,ze nie schodziłam wogóle na parter, do ogrodu... bo nie wolno po schodach ( tylko do lekarza i znowu sypialnia :sick: ) no więc czujenie na kolejna ciążę ma byc duża sypailnia z wyjściem na duzy zadaszony taras :D wiec jak mąż będzie chciał ród przedłużać to najpierw warunki tarasowe i nowy domek musi spełnić :p

Moze tak go przekonam ??? :rolleyes: :popcorn:

A Julka jako "glonem" czasami jest zwana ;) :lol2:

Córeczka zakochana w tacie, tata w córeczce też :yes:

Od początku brał udził w 100% w opiece, kąpiele, przewijanie karmienie ( u nas od poczatku butelką ;) ).

Ja nigdy go nie krytykowałam a raczej zachęcałam, a on sam też bardzo chciał i sobie super radził :)

No i mu się przydało kiedy Julka miała 6 tygodni ja trafiłam na 6 dni do szpitala a on sobie ze wszytkim poradził sam!!! Przez 3 dni chodził do pracy i w tych godzinach przyjeżdzała moja mama, a tak całe dnia i nocki sam działał dzielny tatuś :yes:

Edytowane przez Karolina i Artur :P

No Karolinka to ja widze ze budowa nr.4 bedzie sie szykowac szybciej niz myslisz :yes::lol2:

Ja tez jeszcze o antresoli marze ale w tym momencie musialbym ja zrobic kosztem jednego z pokoi a teraz to nierealne ale moze kiedys....

MagdaBartek naprawde nie jest zle ( przynajmniej na razie bo po tym co mi dzisiaj Nihiru u ilonki pokazala to nie wiem co mnie czeka:lol2:) ja zawsze tlumacze ze ja ich czterech na raz nie mialam i mozna sie przyzwyczaic tym bardziej ze sa grzeczne w miare:lol2:

Ej.... no ale ja od początku mówiłam że w domu nr3 do emerytury nie zostanę :no: :p

Do emerytury w domu nr 4 :yes: a na emeryturze pyknę sobie nr 5 ... czyli parterowy domek :D

Ja od poczatku nie zakładałam dzieciątka jednego po drugim .... chciałam 4-5 lat różnicy... a teraz jak ktoś mnie pyta kiedy kolejne nadal odpowiadam,zę za jakies 5 lat ;) :lol2:

Julka jest cudownym, kochanym i bardzo pogodnym dzieckiem.... ale.... ja potrzebuję oddechu...

Ostatnie 3 lata czuję się troche odizolowana od świata... od "normalnego" życia...

Ciąża pzreleżana, teraz opieka nad małą i w miedzyczasie budowy i codzienne życie...

CIesze sie że od września Julcia idzie do przedszkola bo potzrebuję tego dla higieny psychicznej .... tych chociażby kilku godzin .. 5 nawet w ciagu dnia kiedy jestem "wolna" i mogę pracowac, zrobic coś dla siebie... cokolwiek ...;)

No ale pewnie za jakies 2 latka zaczniemy powoli mysleć o małym potomku ;)

No chyba że wczesniej wpadnę :eek::eek::eek:

Lepiej nie :lol2:

Ejjj no jeszcze nie mam wizji :lol2:

Kobiety przecież mi się dzisija dopiero wylewki robią :lol2:

Boshhhe dobrze,ze mój mąż po innych watkach nie śmiga bo byłby rozwód :D

Muszę nad nim popraciować zanim mu delikatnie przedstawię świetlaną wizję wymarzonego domku :lol2:

Madziu kosztowo budowa domu piętrowego i domu z poddaszem użytkowym kiedy dach w tym dugim jest wielospadowy u ma duzą powierzchnie jest niemal identyczny .... moze ciut wyższy...

Nawet okna mam w tej samej cenie :o bo w poprzednim domu było dużo dachowych okien i były duże 160cm i 140cm wysokości....

Więc nie taki straszny diabieł ;)