Ola.U 11.04.2013 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Waryjatki :lol2: a ja taka sama . I już nawet udało mi się męża przekonać .I finał tego taki ,że po powrocie do Pl na stałe ,wystawiamy dom na sprzedaż i zobaczymy co dalej .Mamy o tyle komfortową sytuację ,że nie mamy kredytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 11.04.2013 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 farciara :P żartuję, wiem że to okupione wygnaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 11.04.2013 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 a czyli wybarwiane, no to będą piękne, a jaki kolor, w sensie przypasowany do schodów? czyli jak moderny ale pełne? i opaska tak rzeźbiona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 11.04.2013 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Magda lepiej zamówić w pol skone, te z marketu mogą nie pasować, albo kup 1 szt i jakby co to oddasz Ola jak to, przecie mówiłaś że pokochałaś swój dom i te szprosy tez, cholera ja też bym chciała sprzedać, ale dzis kupno działki to masakra cenowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola.U 11.04.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Ola bo ja z pogranicza śląsko-opolskiego pow. gliwickiego a widzę, że Ty opolskie... te wschodnie strony ? Powiedziałbym ,że raczej Centrum opolskiego farciara :P żartuję, wiem że to okupione wygnaniem dokładnie:(wszystko ma swoje wady i zalety Ola jak to, przecie mówiłaś że pokochałaś swój dom i te szprosy tez, cholera ja też bym chciała sprzedać, ale dzis kupno działki to masakra cenowa Reni ,domek pokochałam ,ale to wcale nie oznacza ,że drugiego nie będę kochać bardziej .A szprosy to tak "kocham",że w październiku wymieniamy szyby w całym domu :lol2:,ale się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZIA5 11.04.2013 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Ola.U a czemu wymieniasz szyby , szprosy Ci sie znudzily czy inny powod. Pytam bo ja wlasnie na te szprosy napalona jestem tzn. juz je mam ale jeszcze nie mieszkam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 11.04.2013 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Reni do pokoi drzwi pełne jak moderny a do wiatrołapu przeszklone + korona kolor coś pomiędzy schodami a oknami, nie będziemy dobierać mega idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 11.04.2013 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Ola.U a czemu wymieniasz szyby , szprosy Ci sie znudzily czy inny powod. Pytam bo ja wlasnie na te szprosy napalona jestem tzn. juz je mam ale jeszcze nie mieszkam !!! :lol2::lol2::lol2: sorki że się śmieję, ale jeden je chce a drugi nienawidzi, Ola sprzedaj szprosy Zuzi:lol2::lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 11.04.2013 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Reni do pokoi drzwi pełne jak moderny a do wiatrołapu przeszklone + korona kolor coś pomiędzy schodami a oknami, nie będziemy dobierać mega idealnie a, to na razie wszystko wiem i już nie będę cię męczyć, ale jak je zobaczę to pewno zapytam o cenę końcową:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 11.04.2013 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 (edytowane) Heheh No pewnie Ola osobiscie zaświadczam,ze miłość nie kończy się na pierwszym domu Wręcz pzreciwnie, każdy koleny kocha sie coraz bardziej bo człowiek jest bardziej swiadomy... Mówie Wam Dziewczyny , kolejna budowa jest łatwiejsza i przyjemniejsza Człowiek ma mnóstwo swoich doświadczeń.... ekipy... to naprade bardzo pomaga, ale żeby nie było czasmi przy kolejnej budowie wychodza rzeczy jakich się nie doświadczyło przy pierwszej Ej.... ja tam uwielbiam budowanie.... w zasadzie każdy etap no moze poza szukaniem działki, bo wtedy czuję niemoc My wsztkie domy mielismy w garnicach administracyjnych miasta i tu gdzie budujemy to ceny działek od 300 -350 do 500zł m2 i to najwiekszy ból.... bo zwykle za te 300zł m2 to fajnych dizłek nie ma tylko albo mega wąskie... albo ze spadkiem.... albo inna pułapeczka Potem jest z górki Mi się marzy ten 4 domek z takim ciut większym rozmachem i nie ograniczeniem sie finansowym w kilku rzeczach.... Ehhhh no przez Was zacznę się znowu budowć, nie wiecie, ze jak człowiek uzalezniony i na odwyku... to mu się budowaniem przed nosem nie macha :eek: Jedyne co mnie powstrzymuj e,ze na kolejny nowy domek, musiłąby pewnie być potemek :eek::eek: Edytowane 11 Kwietnia 2013 przez Karolina i Artur :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 11.04.2013 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 o matko 600 tys za działkę, aż mi się słabo zrobiło dobra to ja już nowego nie buduję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 11.04.2013 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Karola a ja spytam o kilka rzeczy które mnie nurtują, w domku nr 2 miałaś deskę wszędzie a teraz panele, to ze względu na kasę , czy z deski nie byłaś zadowolona, no i dach teraz masz blachę - nie wolałaś dachówki, tak pytam bo ty zajebiscie doswiadczona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 11.04.2013 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 o matko 600 tys za działkę, aż mi się słabo zrobiło dobra to ja już nowego nie buduję właśnie ja z tego powodu nawet nie kombinuję, dzis kupno działki to masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZIA5 11.04.2013 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 :lol2::lol2::lol2: sorki że się śmieję, ale jeden je chce a drugi nienawidzi, Ola sprzedaj szprosy Zuzi:lol2::lol2::lol2: Renia ale ja juz te szprosy w oknach mam !!!:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZIA5 11.04.2013 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 a moja teściowa ma 5 km od Gliwic - ale ona mnie nie lubi a ja ją:lol2: Madzia nic sie nie przejmuj przynajmniej Ci potem nie bedzie wypominac jaka to ona dobra byla i Ci zapisala i to dzieki niej i wogole ... Moja tesciowa tez ma dzialki i zadnemu z dzieci jeszcze nie przepisala a wiedziala ze planujemy sie budowac , za to moja babunia nam zapisala i to dwie od razu . Kochana BABCIA :hug: SP. juz niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZIA5 11.04.2013 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Jedyne co mnie powstrzymuj e,ze na kolejny nowy domek, musiłąby pewnie być potemek :eek::eek: Karolinka toz to jest argument dla twojego meza nie do odparcia :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola.U 11.04.2013 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Ola.U a czemu wymieniasz szyby , szprosy Ci sie znudzily czy inny powod. Pytam bo ja wlasnie na te szprosy napalona jestem tzn. juz je mam ale jeszcze nie mieszkam !!! Po pierwsze ,zafundowałam sobie złote .Nie wiem o czym ja wtedy myślałam ,bo do niczego mi nie pasują .Po drugie ,pomieszkałam trochę i nie cierpię ich ,nienawidzę .Czuję się jakbym oglądała świat za krat .A mam dużą działkę i ładne tereny w koło ,już nie mogę się doczekać kiedy się ich pozbędę i mojego widoku już nic nie będzie zakłócać W Opolu fajne działki (na osiedlu ,które mnie interesuje)chodzą po 200-250 tyś.,więc aż takiej tragedii jeszcze nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 11.04.2013 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 200 zł to niby tanio biorąc pod uwagę dzisiejsze ceny, ale jeśli ja kupiłam po 16 zł:eek::eek: za m2 a teraz w mojej okolicy po 200 to duży wydatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZIA5 11.04.2013 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 (edytowane) Aha to ja mam biale moze mi sie tak szybko nie znudza a po drugie tu gdzie mieszkam prawie niema okien ze szprosem a Zuzia ma :lol2: Tutaj gdzie ja sie buduje cena za metr kwadratowy to okolo 100-150zl ale to nie jest centrum miasta 6km-7km od centrum !!! Sorki zera mi sie pochrzanily Edytowane 11 Kwietnia 2013 przez ZUZIA5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 11.04.2013 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 (edytowane) Dziewuszki nie no ja 600tys nei dałam ja działkę nr.2 miałam niespęłna 1000m2 i zapłaciłam 400tyś Teraz niecałe 1500m2 i 400 tyś.... ale działka większa, dojazd, chodniczek z kostczki brukowej i bardzo mi się podoba Reni... ja w poprzednim domu miałam też panele Teraz miałam ochote na deskę dębową na parterze, bo ja nie przepadam za gresem polerowanym w całej częsci dziennej.... a Artur ma na tym punkcie bzika i jako jedna z niewielu rzeczy by z nim to nie pzreszło żeby w naszym domu był gres wszedzie... Tyle tylko,ze za duzo się oczytałam i osłuchałam negatywnych przejść z połaczenim ogrzewania podłogowego i deski wielowarstwowej ... A ze u nas na całym dole podłogówka.... a panele i podłogówka ostatnio sprawdziły się świetnie to tak zostało .... W grę wchodziły grzejniki kanałowe oczywiście...ale my po sprzedaży domu nr1 kupiliśy apartament w którym mieszkaliśmy przy budowie domu nr2. i tam były grzejniki kanałowe i dla mnie były porażką i wizualnie... i ten unoszący się kurz wiem,ze mozna je odkurzać i czyscić... i tak też robiłam ale żeby było jak trzeba musiałabym to chyba robic codziennie a to nei dla mnie Jeżlei chodzi o dach... to kupiliśy dobrej klasy blachodachówkę... Nie ma mowy o dudnieniu , bo drugi strop lany i w tym pzrypadku akustyka nie ma wływu. Wizualnie mi odpowiada Kładzie się ją 100 razy szybciej i kolejne nie bez znaczenia jest tańsza i nawet moze nie tak duzo w materiale,ale i w robociźnie wykonania. Edytowane 11 Kwietnia 2013 przez Karolina i Artur :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts