Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ola bo ja z pogranicza śląsko-opolskiego pow. gliwickiego a widzę, że Ty opolskie... te wschodnie strony ?:p

Powiedziałbym ,że raczej Centrum opolskiego :yes:

farciara :p :P żartuję, wiem że to okupione wygnaniem :(

dokładnie:(wszystko ma swoje wady i zalety ;)

Ola jak to, przecie mówiłaś że pokochałaś swój dom i te szprosy tez, cholera ja też bym chciała sprzedać, ale dzis kupno działki to masakra cenowa

Reni ,domek pokochałam :yes:,ale to wcale nie oznacza ,że drugiego nie będę kochać bardziej :lol2:.A szprosy to tak "kocham",że w październiku wymieniamy szyby w całym domu :lol2::lol2:,ale się cieszę :wave:

Heheh :)

No pewnie Ola osobiscie zaświadczam,ze miłość nie kończy się na pierwszym domu :p

Wręcz pzreciwnie, każdy koleny kocha sie coraz bardziej ;) bo człowiek jest bardziej swiadomy... :yes:

Mówie Wam Dziewczyny , kolejna budowa jest łatwiejsza i przyjemniejsza :yes:

Człowiek ma mnóstwo swoich doświadczeń.... ekipy... to naprade bardzo pomaga, ale żeby nie było czasmi przy kolejnej budowie wychodza rzeczy jakich się nie doświadczyło przy pierwszej ;) :lol2:

Ej.... ja tam uwielbiam budowanie.... w zasadzie każdy etap :D no moze poza szukaniem działki, bo wtedy czuję niemoc :sick:

My wsztkie domy mielismy w garnicach administracyjnych miasta i tu gdzie budujemy to ceny działek od 300 -350 do 500zł m2 i to najwiekszy ból.... bo zwykle za te 300zł m2 to fajnych dizłek nie ma tylko albo mega wąskie... albo ze spadkiem.... albo inna pułapeczka ;)

Potem jest z górki :D

Mi się marzy ten 4 domek z takim ciut większym rozmachem i nie ograniczeniem sie finansowym w kilku rzeczach....:cool:

Ehhhh no przez Was zacznę się znowu budowć, nie wiecie, ze jak człowiek uzalezniony i na odwyku... to mu się budowaniem przed nosem nie macha :eek::eek: :lol2:

Jedyne co mnie powstrzymuj e,ze na kolejny nowy domek, musiłąby pewnie być potemek :eek::eek::eek::eek:

Edytowane przez Karolina i Artur :P

a moja teściowa ma 5 km od Gliwic - ale ona mnie nie lubi a ja ją:lol2::lol2::lol2:

Madzia nic sie nie przejmuj przynajmniej Ci potem nie bedzie wypominac jaka to ona dobra byla i Ci zapisala i to dzieki niej i wogole ...

Moja tesciowa tez ma dzialki i zadnemu z dzieci jeszcze nie przepisala a wiedziala ze planujemy sie budowac , za to moja babunia nam zapisala i to dwie od razu . Kochana BABCIA :hug::hug: SP. juz niestety :(

Ola.U a czemu wymieniasz szyby , szprosy Ci sie znudzily czy inny powod. Pytam bo ja wlasnie na te szprosy napalona jestem tzn. juz je mam ale jeszcze nie mieszkam !!!

Po pierwsze ,zafundowałam sobie złote :oops::sick:.Nie wiem o czym ja wtedy myślałam ,bo do niczego mi nie pasują :bash:.Po drugie ,pomieszkałam trochę i nie cierpię ich ,nienawidzę :bash:.Czuję się jakbym oglądała świat za krat :bash:.A mam dużą działkę i ładne tereny w koło ,już nie mogę się doczekać kiedy się ich pozbędę i mojego widoku już nic nie będzie zakłócać :)

W Opolu fajne działki (na osiedlu ,które mnie interesuje)chodzą po 200-250 tyś.,więc aż takiej tragedii jeszcze nie ma

Aha to ja mam biale moze mi sie tak szybko nie znudza :lol2: a po drugie tu gdzie mieszkam prawie niema okien ze szprosem a Zuzia ma :lol2::lol2::lol2:

Tutaj gdzie ja sie buduje cena za metr kwadratowy to okolo 100-150zl ale to nie jest centrum miasta 6km-7km od centrum !!!

Sorki zera mi sie pochrzanily :eek:

Edytowane przez ZUZIA5

Dziewuszki nie no ja 600tys nei dałam ;)

ja działkę nr.2 miałam niespęłna 1000m2 i zapłaciłam 400tyś :sick:

Teraz niecałe 1500m2 i 400 tyś.... ale działka większa, dojazd, chodniczek z kostczki brukowej i bardzo mi się podoba :yes:

Reni... ja w poprzednim domu miałam też panele :yes:

Teraz miałam ochote na deskę dębową na parterze, bo ja nie przepadam za gresem polerowanym w całej częsci dziennej.... a Artur ma na tym punkcie bzika i jako jedna z niewielu rzeczy by z nim to nie pzreszło żeby w naszym domu był gres wszedzie... ;)

Tyle tylko,ze za duzo się oczytałam i osłuchałam negatywnych przejść z połaczenim ogrzewania podłogowego i deski wielowarstwowej ... :(

A ze u nas na całym dole podłogówka.... a panele i podłogówka ostatnio sprawdziły się świetnie to tak zostało ....

W grę wchodziły grzejniki kanałowe oczywiście...ale my po sprzedaży domu nr1 kupiliśy apartament w którym mieszkaliśmy przy budowie domu nr2. i tam były grzejniki kanałowe i dla mnie były porażką i wizualnie... i ten unoszący się kurz :sick: wiem,ze mozna je odkurzać i czyscić... i tak też robiłam ale żeby było jak trzeba musiałabym to chyba robic codziennie a to nei dla mnie :no:

Jeżlei chodzi o dach... to kupiliśy dobrej klasy blachodachówkę...

Nie ma mowy o dudnieniu , bo drugi strop lany i w tym pzrypadku akustyka nie ma wływu.

Wizualnie mi odpowiada :yes: Kładzie się ją 100 razy szybciej i kolejne nie bez znaczenia jest tańsza :yes: i nawet moze nie tak duzo w materiale,ale i w robociźnie wykonania.

Edytowane przez Karolina i Artur :P