Sharlotka 17.04.2013 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Venusko,lustro jest obłędne i świetnie do Was pasuje!!!!Zapisałam namiar - serdecznie dziękuję! Ty to masz nosa do fajnych cen:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 17.04.2013 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Dziewczyny dziękuję za lustro i cegiełki sama wiem, że jest super więc nie będę mówić że mnie wasze pochlebstwa zawstydzają Konsola art deco odpada a szkoda. Wiecie ta na metalowym stelażu wydaje mi się, że straci urok, wyjdzie taki nieproporcjonalny kwadrat? to tylko 96 cm długości a nie 130 nie wiem sama ale przynajmniej jest co szukać. Moja mama jest zachwycona lampą Fermini którą mi poleciłyście wybrałyśmy też tapetę, będzie w kolorze taupe + tapeta w ornament, bardzo popularny model tutaj na FM, ale to jej ma się podobać najbardziej Kamiku nieźle a daj przepisy na te fingersy, mi właśnie zawsze takich przekąsek brakuje. Co ja mogę dodać od siebie: - sandwich club od Magdy ZZZ, było chyba jakoś tak że pieczywo tostowe opieka się w tym wyskakującym tosterze kroi na trójkąt i smaruje się jeden trójkąt od wewnątrz leciutko majonezem, na to liść sałaty, plasterek boczku (smażonego chrupkiego) i warzywa (pomidor? cebula? ), nie pamiętam czy jeszcze jednej warstwy pieczywa nie powinno być w środku, na wierzch oczywiście pieczywo i przedziabać wykałaczką co by się trzymało w kupie - faszerowane papryki różnymi serami interere was? - faszerowane papryki mięsem mielonym ? - bagietka czosnkowa jest super i bardzo polecam, pyszna z Biedronki (2,40 sztuka, w lodówkach szukajcie), nagrzać piekarnik na 180 stopni z termoobiegiem, ja daję na ten bardziej górny ruszt ale nie na najwyższy i piekę 8-10 min aż będzie zarumieniona - MEGA - uwielbiam też twarożek z suszonymi pomidorami (twaróg półtłusty, kilka suszonych pomidorów bez oleju (opłukać z oleju), kilka liści świeżej bazyli - blender turbo można podać oddzielnie lub już na bagietce (malutkie krążki cięte pod skosem), dla dekoracji na wierzchu można dokleić listek bazylii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 17.04.2013 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Bagieta z Biedrony, potwierdzam i polecam :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 17.04.2013 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 a i oczywiście Monsanbiowa tarta z pomidorkami koktajlowymi, szpinakiem i serkiem mascarpone oj niaaaam. Pizza? Mam też nowy zajebisty przepis na karkówkę z pieca, o ja pier**** taka dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 17.04.2013 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Tosia weź zapodaj proszę te przepisy na te ciasta najlepiej ze zdjęciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 17.04.2013 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 papryki mnie niet - ale coś wymóżdżę z tego co każda z Was napisała. Dobrze, że ciasto i tort odpada ( tzn mam nadzieję, bo jeszcze nie zamówiłam) oo a jak masz to przeklej mi tartę i karkówkę. Mąż wraca za tydzień - muszę być super żonką bo na shopping się wybieram. ciuchowy?????????? czy budowlany?????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 17.04.2013 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 venus lustro cudo, ale to już wiesz, ale żeby nie było, że nie pochwaliłam:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamiku 17.04.2013 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Mialam Venuska u Ciebie podac przepis na pyszna salatke, a umiescilam go u Marjelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 17.04.2013 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Magda jakoś ci nie wierzę:lol2::lol2::lol2::lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamiku 17.04.2013 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 A z ciast to goscie uwielbiaja moj sernik cynamonowo-miodowy na bazie serka mascarpone Oraz ciasta i ciasteczka z czerwonej fasoli, bez maki :lol2: Jakby co, to sluze przepisem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 17.04.2013 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Magda w pracy nie mam tych przepisów no i mama musi mi podać dobre proporcje na sos do karkówy Mogę podać inny też na karkówkę: - plastry karkówki rozklepać na płasko, przyprawić przyprawom do karkówki lub innego mięsa (co kto lubi, byle nie shoarma), pokropić oliwą z oliwek, sól pieprz i do lodówki żeby przeszło (najlepiej wieczór przed balongą) - ok 60 dag pieczarek umyć, pokroić (razem z trzonkami) w kostkę lub większe półplastry), podsmażyć na masełku, lekko doprawić ( u mnie samo zdrowie Vegeta ) - do pieczarek jak puszczą sok i się trochę zredukują (osolić pieczarki to szybciej popuszczą w gacie) wrzucić cebulę pokrojoną na półplasterki (1 większa, 2 średnie , jak kto lubi) - karkówkę w między czasie podsmażamy na rumiano na patelni (bez panierki, żadnej mąki ani bułki) - do zimnego piekarnika wkładamy naczynie żaroodporne do niego wcześniej podsmażoną karkówkę, koniecznie zioła prowansalskie (na oko), pieczarki z cebulką i wszystko zalewamy moją ulubioną śmietaną 30% Pieczemy na 200 stopni pod przykrywką (upewnijcie się czy naczynie jest odpowiednio duże, ja robię w takim 5 litrowym) ok godziny (wszystko jest przesmażone, ale sos musi zgęstnieć a karkówka zmięknąć), można podać z ryżem, ziemniakami, chlebem co kto lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 17.04.2013 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Kamiku dajesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 17.04.2013 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 o a moje od niej nie pęka tylko się rozchodzi wszerz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 17.04.2013 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Venus lustro na cegle pięknie się prezentuje! z cierpliwościa u mnie nie najlepiej, ale nie pozostaje nic innego, jak się jej nauczyć, bo widzę że warto Z pichcenia ja tam wolę ciasta i desery Moje ulubione ostatnio to z nutellą, bitą śmietaną i wiśniami - palce lizać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 17.04.2013 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 na karkówe to każdy przepis przyjmę...moj chłop jest jedynie mięsożerny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 17.04.2013 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Ida za słodkie ale daj przepis, a co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 17.04.2013 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Karkówa z warzywami i sosem z maggi o Chryste Panie poproszę mamę o właściwe proporcje bo ona łączy 2 przepisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 17.04.2013 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 fajny prze[is za karkówkę, zabieram:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamiku 17.04.2013 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Kamiku dajesz A co chcesz - sernik, czy ciasto fasolowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 17.04.2013 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 JEDNO I DRUGIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.