Venus_m 04.10.2010 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Bedac dalej w temacie pomieszczen gospodarczych napalilam sie na aranzacje pralni Wizaualka http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/Screenshot_11.jpg Płytki Vives Mugat http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/Mugatblanco.gif Kosz na bielizne cos takiego: http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/1244412112.jpg Dodatki: http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/galleryphp.jpg Bateria stylizowana z tym, ze z wyciagana wylewka: http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/1253221902.jpg Pod skosem prety do rozwieszenia prania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 04.10.2010 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 matko poczekaj bo zgłupiałam gdzie u ciebie ta pralnia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 04.10.2010 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Tu gdzie w oryginale jest lazienka na gorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 04.10.2010 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 czyli tam gdzie moja pralnia?? aha bo tam tez jest okno? aaaa bo my mamy garaz a wy nie i my mamy połaciowe... aha....nono niezle nugaty w pralni?? u nas pralnia najtanszym kosztem poszła;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 04.10.2010 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 no mugaty bo to nie bedzie duza powierzchnia, jak widzisz tylko opaska i kawaleczek przy zlewie gospodarczym:) Musze jeszcze i tak dokladnie zmierzyc i policzyc ile plytek potrzeba ale pewnie jakies 3m2 chociaz nie wiem czy to nie za duzo bedzie Wczoraj liczylam powierzchnie elewacji potrzebna do oblozenia kamieniem i wyszlo 22,83m2 czyli jakies 23-24 m2 z zapasem. W cenie po 290 zł/m2 = 6670 sam material bez robocizny Natomiast za recznie formowana plytko/cegielke postarzana w cenie 168 zł/m2 wychodzi = 3864 bez robocizny. Roznica jak dla mnie powalajaca. Wczoraj moj maz stwierdzil, ze teraz to mu sie najbardziej jednak domy takie skandynawskie podobaja i szkoda ze my tak nie bedziemy miec :D Uznalam, ze nie ma sie czym przejmowac, bo w takim stylu bedzie aranzowane poddasze tj. pokoje, bo lazienka raczej skandynawska nie bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 04.10.2010 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 my nie robimy kamienia na elewacji tzn na tej scianie z drzwiami wejsciowymi...fajne te nugaty,a co bedziesz miała na scianie w kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 04.10.2010 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Szklo hartowane w kolorze jasnym szarym a wy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 04.10.2010 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 no własnie nie wiem.... a to szkło nakleja sie? przykreca czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 04.10.2010 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 To zalezy jaka powierzchnia Mozna nakleic, mozna przywiercic, mozna i nakleic i przywiercic. Ja zdecydowalam sie naklejenie po kilku rozmowach ze szklarzami bo tak: a) jak tylko przywiercisz na takie gruby nity to zawsze wyjdzie ci jeszcze gdzies klips na srodku a to nie wyglada zbyt ladnie moim zdaniem + po czasie wszelkie robactwo typu muszki czy pajaczki zostana uwiezione za szklem i beda piekna ozdoba naszej kuchni... b) mozna to zabezpieczyc silikonem, ale kazdy ze szklarzy to odradzal ze wzgledu na to, ze nie ma cyrkulacji i potem moze sie robic grzyb c) wszyscy mowili ze najlepszym sposobem jest przyklejenie tego szkla na specjalny klej, nie interesowalam sie jaki bo ja na pewno wezme pakiet full service z montazem i wycinaniem otworow na gniazda i inne pstryczki elektryczki Nie uzytkowalam ale wiekszosc szklarzy odradzala tez Lacobel i Lacomat, moga pekac i nie nadaja sie przy kuchni, wiec u nas na pewno hartowane koszt ok 800zł /m2 z montazem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 06.10.2010 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 (edytowane) Drazac temat kuchni nizej wklejam wizualke kuchni z naniesionym oswietleniem i reszta bibelotow Widok od salonu : http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/Screenshot_1-2.jpg Widok od hmn...okna frontowego kuchni a w zasadzie jej kąta: http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/Screenshot_2-2.jpg Widok z holu: http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/Screenshot_8.jpg Szafki białe lakierowane na wysoki połysk + palisander lub orzech amerykański na frontach szafek dolnych Na ścianie szkło hartowane lakierowane szare Sciany biale Podloga jasna szara Nowa Gala Signum 60x60 Dzis poslalam wraz z rysunkami technicznymi do kilku firm z prosba o wycene...czekamy Edytowane 6 Października 2010 przez Venus_m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 06.10.2010 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 No ładna ładna;-) zastanawiam sie naprawde potrzeba ci tyle szafek na górze? ja chyba nie robie wcele górnej zabudowy.. Wydaje mi sie troche przeładowane... no ale kazdy ma inny gust;-) Podłoga Jasny szary signum? to ten co my mamy.. on wcale nie taki jasny jest.....niestety.Wybrałas juz sprzet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 06.10.2010 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Dzieki Ania Sprzetu jeszcze nie wybralam, bo zaczelam czytac i zglupialam juz totalnie... Szafki gorne chcialam ze wzgledu na zasadniczy brak mebli w salonie, a gdzies trzeba te wszystkie pierdoly trzymac jak zastawa obiadowa podzielona na 11 kategorii Zreszta to wizualka wiec "spojrzenie" kamery jest rozciagniete i troche nierealistyczne. Zobaczymy jak wyjdzie - nam sie podoba tak jak jest A u was jak? Zdecydowaliscie juz sie na cos konkretnego, macie wyceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 08.10.2010 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Z nowosci ukladaja sie plytki w kotlowni, we wtorek ma przyjsc piec a w srode hydraulik ma rozprowadzic ogrzewanie podlogowe!! Dostalam pierwsza wycene kuchni 45000 bez sprzetu agd chyba sobie odpuszcze Czekam jeszcze na inne wyceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 08.10.2010 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 ooooooo matko ale cena?????????? ja czekam na wycene swojej..... Justyna tak szybko płytki? nie odpadną? bo nam sie strasznie pociły jak połozylismy na mokra kotłownie.... no i nie kazali nam fug robic bo sie zrobi grzyb...;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 08.10.2010 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Ania ja sie nie znam na technicznych sprawach, tesc emerytowany strazak i czlowiek ogolnobudowalany z zamilowania panuje nad wszystkim i pilnuje skoro stwierdzil ze juz pora to mu ufamy Generalnie wszystko sie nam opoznia wiec juz sie pogodzilam z tym, ze w tym roku przeprowadzki niet, trudno trzeba zdazyc do wiosny Cena za kuchnie mnie nie powalila, tzn jest drogo ale myslalam ze to moze byc jakies 70 000, oczywiscie chcialabym sie zmiescic z meblami do 20 -25 tysiecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 08.10.2010 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 no ja tez licze na jakies 20tys..... zobaczymy;-)My sie chyba tez nie nastawiamy na ten rok. Chyba powolutku zima zaczniemy przenosiny... no chyba ze mieszkanie wczesniej sprzedamy;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 08.10.2010 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 i tego wam zycze!! bo u was widac koniec, a u nas to nie ma jeszcze parapetow w srodku nawet... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TEKLA1 08.10.2010 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Justyna Śliczna ta Twoja kuchnia )). Całość bardzo ucieszyla me oczy bo właśnie podobna w kolorach powstaje w moim obecnym domu . Ja niestety nie miałam wizualizacji od mojego projektanta który całkiem nieźle policzył sobie za swoją pracę. A diabeł tkwi w szczegółach czyli oświetleniu, sufitach podwieszanych etc. Co do ceny to cóż. Jest to wszystko chore, ale myślę, że będzie ciężko coś znaleźć dużo poniżej chcąc zastosować fornir z palisandru lub orzecha nie wspominając o dość dużej powierzchni blatów. Drazac temat kuchni nizej wklejam wizualke kuchni z naniesionym oswietleniem i reszta bibelotow Widok od salonu : http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/Screenshot_1-2.jpg Widok od hmn...okna frontowego kuchni a w zasadzie jej kąta: http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/Screenshot_2-2.jpg Widok z holu: http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/Screenshot_8.jpg Szafki białe lakierowane na wysoki połysk + palisander lub orzech amerykański na frontach szafek dolnych Na ścianie szkło hartowane lakierowane szare Sciany biale Podloga jasna szara Nowa Gala Signum 60x60 Dzis poslalam wraz z rysunkami technicznymi do kilku firm z prosba o wycene...czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 08.10.2010 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Dziekuje co ciekawe fornir z orzecha czy palisandru wyszedl jakies 6000 zł a bialy lakier ponad 30 000 Z uslug jakiego projektanta korzystaliscie? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TEKLA1 10.10.2010 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 No to nieźle. Ja mam górne szafki też w palisandrze chociaż też chciałam trochę je "zelrzyć" czymś jaśniejszym . Pierwotnie myślałam o lakierze ale w kolorze ecru tak żeby nie było aż takiego kontrastu. Ale projektant poradził nam żebyśmy już nie wprowadzali kolejnego koloru i faktury do wnętrza skądinąd już i tak bardzo różnorodnego (sufity podwieszane szkło etc). No i zgodziłam się. Też mam bardzo jasny blat. Na początku mnie trochę raził, bo wg mnie był za biały ale po Twojej wizualizacji jestem w stanie sobie wyobrazić jak będzie wyglądało to wszystko razem. Odrębnym tematem jest funkcjonalność tak jasnego blatu. Obawiam się, że może być trudny do utrzymania w tak idealnym stanie jakim jest w tej chwili ( mój jest ze staronu) .Trudno mi mówić o efekcie końcowym bo niestety szafki zostały zdemontowane i poszły do poprawy, ale przez chwilę widziałam prawie całość. Ciekawa jestem czy uda Wam się znaleźć coś tańszego. Bo my niestety zapłaciliśmy straszne pieniądze. A co do architekta to jak chcesz to mogę wysłać Ci na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts