wawka 17.05.2013 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Witajcie Witam gospodynię i gości Przepraszam, że wejdę w słowo ale troszeczkę podczytuję ten wątek, ponieważ mogę tutaj znaleźć wiele cennych porad, nie tylko wnętrzarskich, ale dyskusja o finansach w związku troszkę mnie zaniepokoiła. Moim skromnym zdaniem żadna osoba nie powinna sie dziwić drugiej, że ma albo i nie wspólna kasę z mężem/partnerem. Każdy ma inne zycie, innymi pieniędzmi obraca (jedni zarabiają 1000 inni 10 000). Dlaczego się dziwić komuś, że pozycza od męża, zresztą dziwią mnie tutejsze dziwy na powyższy temat. Co zrobić, jak żyć zarabiając ok 1500 -2000 zł w stolicy np. Mąż ma swoją wypłatę, zona swoją i swoje plany, marzenia, ktore nie koniecznie mieszczą się w zasięgu portfela. Brakuje, są zgrzyty itd....ech..... ale Ci którzy mają pieniądze chyba nie mają takich problemów. Problemem jest, że nie ma akutar teraz na bujawkę za 10 000, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 17.05.2013 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 i chciało Ci się nicka zakładać ? gratulacje:cool: hAmeryka jak Venusowa tapeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 17.05.2013 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Wawka witam Cię serdecznie Magda sporo racji jest w tym, że jeden drugiemu nie powinien się dziwić, bo to co dla mnie norma dla Ciebie np już abstrakcja My mamy konto męża firmowe do którego nie mam wglądu, chyba że proszę aby mi pokazał. Konto domowe - wspólne (zarządzam ja) - tutaj przelewamy każdy ustaloną część i konto tzw na dom (czyli moje panieńskie) do którego mąż nie ma wglądu bo by rozpierniczył na zegarki:lol2: Zakupy robimy wspólnie, jako że ja zarządzam mam w telefonie program z wydatkami. Budżety podzielone na odpowiednie wydatki i cały czas kontrola, każdą wydaną złotówkę notuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 17.05.2013 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Venus a co to za program?napisz coś więcej - skąd się go ściąga.. bo ja mam w exelu - ale jak nie zachowam paragon to później zapominam - może z tel jest łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 17.05.2013 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Zakupy robimy wspólnie, jako że ja zarządzam mam w telefonie program z wydatkami. Budżety podzielone na odpowiednie wydatki i cały czas kontrola, każdą wydaną złotówkę notuję przydała by mi sie taka kontrola, my zakupy robimy razem ale kotroli jakoś brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 17.05.2013 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 venus ale jak tak wszystko spiszesz i policzysz to co potem z tym robisz? Bo ja nie wydaję na niepotrzebne rzeczy, jesli musze iść po spożywkę to idę, jeśli dziecko potrzebuje butów to kupuję, po co to spisywać skoro i tak muszę wydać, chyba ze liczysz i wyszło ci ze na przyjemności wydałaś za duzo i w przyszłym miesiącu musisz to przychamować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 17.05.2013 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Dokładnie tak Reni Ja niestety też jestem trochę z tych "jak jest to szelest" Program Money Lover do ściągnięcia na androida Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 17.05.2013 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 zresztą ja sobie liczę, że tygodniowo chcę się zmieścić w 200 zł na codzienne życie i widzę ile w tygodniu już wydałam mój mąż jak rządził i zaczynało brakować to przelewał zamiast oszczędzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 17.05.2013 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Ja niestety też jestem trochę z tych "jak jest to szelest" :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 17.05.2013 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Venus kieeeedyś jak byliśmy sami też tak robiłam, pod koniec mies. wychodziło ile kasy rozchodzi sie na drobne, codzienne zakupy A teraz przy dzieciach już nie notuję, tak jak pisała Reni są rzeczy które i tak trzeba kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 17.05.2013 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 pewnie tak, ale ja dzieci nie mam to sobie mogę oszczędzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 17.05.2013 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 venus tygodniowo 200 zł na tzn życie, dobrze zrozumiałam??? jezu u mnie nie ma szans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 17.05.2013 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 venus tygodniowo 200 zł na tzn życie, dobrze zrozumiałam??? jezu u mnie nie ma szans z dziećmi to w ogóle szanse są marne na jakiekolwiek oszczędzanie:D ja nie notuję to nie wiem - ale obiad u mamy albo na stołówce ( w tyg nie ma męża)- niedzielny też u rodziców. W sobotę ja zapraszam do siebie rodziców i brata z rodziną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 17.05.2013 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 a ja codziennie gotuję, co wekkend goście i ze wstępnych obliczeń wydaję około 2,5 tyś na samo jedzenie, do tego chemia, rachunki i coś do ubrania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 17.05.2013 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 a my nie przekraczamy tysiąca na życie - oczywiście bez opłat ale nas jest dwoje + dwa koty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 17.05.2013 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 a ja codziennie gotuję (...) ja też Będę CI dziś machać z trasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 17.05.2013 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 (edytowane) oooooooooooooo widzisz! musisz zacząć oszczędzać ( nie wiem na czym:cool:). znam małżeństwo z dzieckiem które dokłada się do rachunków i jedzenia - mając do dyspozycj 4 kawałki odkłada co miesiąc 2 - i są całkiem zadowoleni. Nic tylko pozazdrościć. nie wiem jak można np lubić gotować Edytowane 17 Maja 2013 przez Magda_lena85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 17.05.2013 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 nie wiem jak można np lubić gotować a kto mówi, że lubi??! :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 17.05.2013 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Venuska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 17.05.2013 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Będę CI dziś machać z trasy ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts