Venus_m 20.05.2013 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 eh te boby budownicze chociaż ja na kilku profesjonalistów trafiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 20.05.2013 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 drzwi pomalowane podobno malowałam jakbym całe życie się tym zajmowała teraz schną, jutro fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isa99 20.05.2013 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Tosiu, no dla mnie SSZ to bez okien i drzwi czyli podejrzewam że to jest SSO - tylko ten z kolei - niektórzy mi mówili że jest bez dachu zwariować idzie, najczęściej takie info, to od firm budujących etapami, żeby namieszać ludziom w głowach - SSO, SSZ, stan deweloperski, stan pod klucz, jeszcze pojawiało się magiczne zdanie "z białym montażem" podpisujesz umowę i nie wiesz na co okna to może będę robiła jeszcze w tym roku, to zależy jak nas to wszystko finansowo wyjdzie, ale to wtedy też zamówimy z montażem przez firmę, jedynie okna dachowe będzie mi montować ta ekipa razem z dachem, a mam ich sppoorrroooo, właściwie u góry poza dachowymi to są tylko jeszcze dwa podwójne balkonowe a drzwi w tym roku w ogóle nie planuję - chyba że prowizoryczne - bo takich docelowych to szkoda na tym etapie a brama garażowa też będzie, a jakże - mąż zrobi jak jakieś deski na budowie zostaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 20.05.2013 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Isa SSO to stan surowy otwarty, SSZ to stan surowy zamknięty czyli wszystkie otwory (drzwiowe, okienne) osadzone/zamknięte. Czyli SSZ masz po drzwiach, oknach i dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isa99 20.05.2013 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Venuska, no też tak na logikę kiedyś myślałam, ale potem jakaś mądrala zaczęła się wymądrzać (właśnie chyba jakiś deweloper, który budował domki) i zgłupiałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isa99 20.05.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 I jak po malowaniu, które Tobie się bardziej widzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isa99 20.05.2013 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Tosia na mnie nazwa US tez działa elektyzująco - ale ja księgowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 21.05.2013 06:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 niezły ten deweloper Dla mnie drzwi to tak niecodzienny widok że sama nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 21.05.2013 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Wersja nr 2 podoba mi się bardzo. A czy te drzwi będą brązowe czy białe bo się pogubiłam.... Tak sobie myślę, że bez drzwi to Ty Venus masz przedłużony SSO;-) A teraz proszę - będzie prawie jak u dewelopera;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 21.05.2013 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Migotko SSO dotyczy otworów zewnętrznych przez które może hulać wiatr nie wewnętrzne w domu Dostaniemy pomalowane Drzwi będą brązowe a mnie się brązowe ni cholerki nie podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 21.05.2013 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 helloł, nie podobają ci się brązowe drzwi???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anakris 21.05.2013 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Cześć Venusko:)Nie podobają Ci się bo niestety nie umniejszając Twoim umiejętnością malarskim to pewnie je malowaliście pędzlem , a drzwi będa pomalowane pod ciśnieniem, specjalnie i wtedy to będzie inaczej wyglądało, dawaj te zdjęcia to popaczymy:popcorn: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fra 21.05.2013 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Hej Venusko, trochę się zgubiłam:eek:jak to brązowe drzwi Ci się nie podobają znaczy wogóle? czy po próbie malarskiej? bo jeśli to pierwsze to może zrób biale:confused:ja tak tylko bom zgłupiała:sick: to pokażesz te pomalowane probki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 21.05.2013 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Jak wrócimy z pracy to zrobimy fotki, wczoraj w ciemnym garażu schły Tak malowaliśmy pędzlem, ale mnie od zawsze za serce drzwi brązowe nie łapią, po prostu Białe odpadają kilka firm nie chciało się podjąć, zakładając że drzwi będą z drewna klejonego a ja ryzykować żywicy nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anakris 21.05.2013 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Hmm, mam wrażenie Justyna że Ty tak długo mieszkałaś bez tych drzwi i się przyzwyczaiłaś, a że sama do końca nie jesteś zdecydowana to tak Ci ciężko zdecydować się i zamówić je:bash:, ja doskonale Cię rozumie, mam tak z kominkiem, w dzień w którym się wprowadzaliśmy miałam montaż kominka, który okazał się totalna porażką /może kiedyś Wam opiszę całą sytuację/, Panowie zostali wyproszeni razem z kominkiem z wielkim hukiem, a ja do dnia dzisiejszego /już 1,5 roku/ nie mam skończonego kominka, bo mi się nic nie podoba, czasami mam takiego totalnego wkr... że jest nie dokończony, ale tak przeważnie to mi wszystko jedno /przyzwyczaiłam się/:mad: Justyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 21.05.2013 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Anakris dawaj tę historię Myślę, że u nas problemem nie jest brak drzwi przez 2 lata. Ja przez dwa lata męczyłam męża o białe drzwi, bo naprawdę dla mnie klasyczne brązowe są no ale argumentami mąż mnie zabił więc nie ma co negocjować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 21.05.2013 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Hej Laski:) w kwestii kominka... przy następnym wielkim remoncie rozwalam i w to miejsce wolę regal na książki.Kominek sam w sobie ok - robił sam mąż - ale nie palimy w nim w ogóle - na codzień działa piec z podajnikiem, z kominka mam wrażenie, ze ciągle mi coś śmierdzi, czyszczenie go wkurza a klimat nie pociąga bo nie mam czasu na siedzenie przed kominkiem. Wolę regał na książki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anakris 21.05.2013 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 A więc jednak coś Cię tam wyczułam, wiesz ja też chce teraz totalnie zmienić ten mój kominek i mojego m urabiam, bo jak zrobić remont w domu w którym się już mieszka i to w salonie:bash: ale ja jestem gotowa na to a męża urabiam ale to trwa, chociaż jestem na dobrej drodze... Co do kominka, to miałam tam jakiś wzór projekt z netu i Pan, który nam wykonywał tą obudowę od początku mi coś nie pasił, ale dobra mąż się uparł, że to dobry fachowiec no i spieszyło nam się, zamówiliśmy go, ustalilismy co i jak, obudwę kg zrobili szybko i sprawnie, a reszta to miała być kamień -trawertyn i drewno merbau, ja cały czas Panu tłukłam do głowy, że zależy mi na jakości, mogę dopłacić, że wcześniej chcę zobaczyć kamień, drewno itp, itd.... i tak jak już wspominałam w dniu naszej wprowadzki Panowie mnie zaskoczyli /miało być później/ przyjechali montować kominek , element kamienny okazał się połatanym, zaszpachlowanym brzydkim kolorystycznie czymś co leżało obok trawertynu, ale najlepsze było że element drewniany /taka jakby półka/ to suuurowy merbau, nawet nie zalakierwany, - stwierdzili, że jak sobie drewno u mnie na kominku doschnie to ja sama sobie je pomaluję, ja sie spóźniłam na ten montaż ale coś przeczuwałam, jak wpadłam na budowę w ostatniej chwili - jeszcze nie zdążyli przykleić kamienia, to parcujących wtedy kilka ekip mnie słyszało a panowie tak szybciutko się zbierali, bo bym chyba im przywaliła, no to tyle z mojej historii kominka, w międzyczasie mnie już się odmieniła koncepcja kominka i dalej go nie mam i nie wiem kiedy będzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 21.05.2013 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Ana to pokaż salon a jak zrobić kominek w już zamieszkanym domu spytaj Oli u niej poszło sprawnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anakris 21.05.2013 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Justyna tylko ja mam zrobioną podłogę drewnianą /deski/ już do tej obudowy, której teraz nie chcę /tej obudowy/, chcę ją zupełnie zmienić, może faktycznie pokaże Wam ten mój nieszczęsny kominek to coś doradzicie, bo ja na niego nie umiem patrzyć, tylko teraz zdjęcia nie mam:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts