Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

Projektant - poprosze info na priv :)

Ja tez obawialam sie bialego blatu, na pierwszym spotkaniu po wizualizacji z projektantka stanowczo zarzadzilam brak bialego blatu tylko czarny...pozniej zaczelam czytac o bialych blatach i sie zdziwilam. Na szczescie to nie bedzie kamienny blat wiec mam nadzieje nie zbankrutujemy, a jak okaze sie niepraktyczny to za 5 lat pojdzie do wymiany :D

Edyta gdzie zamawialiscie meble kuchenne?

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mamy kolejna wycene kuchni 31 tys. zł :D a jednak mozna :) To i tak nadal wycena z woj. mazowieckiego, jeszcze czekam na wycene z woj. podlaskiego.

P.S. Od tego ogarniania kuchennych tematow dostalam dzis ADHD, chyba dzis nie usne :D ide czytac o sprzetach agd

Edytowane przez Venus_m

Sprzet do kuchni wybrany - tak mi sie przynajmniej wydawalo :(

Po dlugiej analizie wyszukiwarko-porownywarek cenowych wraz z opisem produktu wybralam lodowke side by side firmy Samsung. Selekcja objela 3 ich modele, nie zalezy mi na zbednych bajerach, najchetniej lodowka bez kostkarki, ekspresu do kawy i innych dyrdymalow. Wazne aby miala system antybakteryjny, byla w miare cicha i miala dobry serwis, czego niestety w Samsungu brak jak pozniej wyczytalam na forumach :( takze Samsung odpadl niestety

Nastepnie zaczelam wybierac lodowke z firmy, ktora podobno ma najwieksze doswiadczenie w S-b-S czyli Whirlpool. Moj typ to 4 modele, niestety kazdy z nich z podajnikiem wody i kostkarka. Znowu zaczelam czytac opinie i oczywiscie glosna, awaryjnosc wyswietlacza jak i chlodziarki - przynajmniej serwis dobry ale i tak odpada...

Jestem na etapie Boscha, mam wbrane 2 modele - opinii w necie brak :( a jak jest to jedna, chociaz tyle ze kazdy poleca ze wzgledu na rozstaw polek, pojemnosc, cichosc i serwis...

Jak juz wybiore ta nieszczesna lodowke to bede czytac opinie o piekarnikach, mikrofalach i plytach indukcyjnych ktore wstepnie wybralam i pewnie znow sie okaze jak zawsze :D

O postepach bede informowac na biezaco.

Radze poczytac opinie, niestety wiele bylo takich: kupilem lodowke w kwietniu a do listopada byla juz 8 razy w naprawie, serwis rozklada rece a lodowki zamienic nie chce - pieniadze wyrzucone w bloto. Coz mnie to przekonuje, chociaz pod wzgledem funkcji i estetyki najbardziej pasowal mi wlasnie Samsung ;)

To teraz troche z innej beczki...nie mamy glazurnika!! :evil::evil::evil:

Termin byl zaklepany od kilku miesiecy na pazdziernik, po czym dzis dowiedzielismy sie, ze termin przepadl bo sie nie kontaktowalismy...

Po co sie kontaktowac jak termin zaklepany? Zreszta glazurnik tez nasz nr tel mial, wiec w razie watpliwosci mozna bylo zadzwonic ale po co? lepiej od razu skasowac z kalendarza - nastepny termin luty ,temu panu juz podziekujemy.

Teraz trzeba znalezc innego ...:mad:

Witam,

strasznie mi sie podoba projekt Twojej kuchni, też planuje biel w połączeniu z drewnem.

Czy mogę prosić o namiary na projektanta? Gdzie wycenili 31tys? I co w tej kwocie się mieści?

Nie powiem że i ta kwota 31 tysięcy to dla mnie za dużo. Jak powiedziałam swojemu że kuchnia bez sprzętu będzie kosztować ok 20-25tys to się na mnie spojrzał jak na głupią i stwierdził że taką kuchnię jak ja chce to maks 10tys. Chyba jak se sam zrobi.. :/

Po dzisiejszych zajeciach fitness nie mam sily na zgrywanie zdjec i ich obrabianie :) wiec pewnie jutro

Tak podlogowka na gorze i dole bez grzejnikow:)

Parapety najbardziej podobaja sie nam drewniane jednak przy okleinie udajacej drewno meranti kiepsko sie to prezentuje. Jakis rodzaj konglomeratu w kolorze brazowym, gladki z jak najmniejsza iloscia ciapek i plamek :D

Zgodnie z obietnica zdjecia podlogowki :D

Kuchnia:

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/PA148609_h555.jpg

Salon:

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/PA148611_h555.jpg

Wiatrołap z pomocnicza deska do przejscia :D

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/PA148620_h555.jpg

I na koniec kotłownia z okrutnym balaganem po rozpakowaniu pieca, za to widac nasze piekne kafelki za 19.90 m2 :D

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/PA148616_h555.jpg