azusa 25.08.2011 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Cześć Venus, śledzę nadal twój wątek. Wrócę jeszcze do tematu szkła w kuchni. Nie mam lacobel, tylko szkło hartowane lakierowane na kolor górnych szafek. W zeszłym tygodniu zamontował mi je Twój pan szklarz i moim zdaniem fajnie wygląda. Szyba jest długa, ma 3 metry i robiona w jednym kawałku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JadziaMM 25.08.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Dziekuję bardzo za info - w takim razie musze ją zobaczyc na żywo - chociaż dużo lamp kupiliśmy w LM i nie żałujemy. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 25.08.2011 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Azusa no p. Robert (szklarz) jest moim zdaniem fachowcem przez F Ulciapulcia piękne donice, gdzie można je kupić? Byłam dziś rano w LM w Piasecznie, na dziale ogrodniczym na zewnątrz też mają takie donice jak moja biała nawet w rozmiarze 70 cm a nie 52 za 115 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 25.08.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 te co ulciapulcia pokazywała to chyba sa z jyska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 25.08.2011 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 o fajnie To jak będę przy okazji po lustra to zobacze te donice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 25.08.2011 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 sa w nowej gazetce za 150zł za 2 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaka 25.08.2011 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Witam, przychodzę z pytaniem dotyczącym przejścia z kuchni do jadalni/salonu, czy macie już może zamontowane tam drzwi przesuwne? Gdzieś w wątku natchnęłam się że były takie w planach i nie wiem czy je gdzieś przeoczyłam? I zdaje się że zmniejszyliście to przejście do 1m, a to z holu do salonu pozostało dalej takie szerokie jak w projekcie? Jak to wygląda z perspektywy salonu, nie są zachwiane jakieś proporcje? (przyznaje że luuubie jak jest symetrycznie i proporcjonalnie)a oddzielenie w ten sposób kuchni uważam za świetny pomysł, jeśli nie na co dzień to chociażby przy okazji wizyty gości (niespodziewanych gdy kuchnia nie grzeszy czystością heh)...oglądaliśmy Mirabelkę na żywo:wave: właśnie taką bez garażu, i zaczeliśmy się zastanawiać czy robić na pewno z garażem czy garaż osobno (garaż na pewno potrzebny ale jeśli wejdzie na nasza działkę Mirabelka z G będzie pewnie na styk)...więc jeszcze jedno pytanko, z racji tego że już mieszkacie, nie odczuwacie braku garażu przy domu? I co z jakimkolwiek pomieszczeniem gospodarczym na różne mniej i bardziej 'potrzebne' rzeczy, gdzie to wszystko przechowujecie (mam na myśli chociażby jakieś kartony po sprzęcie, które się mogą przydać, narty, rolki, ozdoby świąteczne, jakieś narzędzia do majsterkowania, i wiadomo tym podobne rzeczy)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciapulcia 25.08.2011 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 dopiero teraz dotarłam tak z jyska, tak jak piszecie, i cena całkiem ok:) gdyby nie pilniejsze wydatki sama bym kupiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 25.08.2011 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Annaka drzwi przesuwne dalej w planach, coraz bliższych niż dalszych ale jednak nadal w planach U nas garaż w bryle domu po prostu nie wszedłby na działkę. Gdybyśmy dysponowali tak dużym terenem to na pewno garaż byłby w bryle domu (mąż opisywał to już jakiś czas temu, że garaż oddzielny nie wchodzi w kredyt budowlany i płaci się za niego 6x większy podatek niż za taki w bryle budynku, pomijając odśnieżanie podjazdu przez całą działkę ). My też jesteśmy z tych symetrycznych i proporcjonalnych i nam w ogóle nie przeszkadza pomniejszenie przejścia z kuchni do jadalni Na wszystkie duperelki mamy kilka szaf, jedna to w wiatrołapie (mieści się bardzo dużo butów i kurtek, ale wiatrołap został powiększony względem hollu o 1 m chyba) + schody są betonowe z przystankiem, zejścia do kotłowni nie zabudowaliśmy tylko zostawiliśmy otwarte przejście dzięki czemu pod schodami również pojawi się biała lakierowana szafa - jeszcze jej nie mam, ale na pewno nie zamieniłabym się nią na oddzielny schowek pod schodami do którego musiałabym wchodzić na 4 Zamieniliśmy oryginalną projektową łazienkę z pokojem nad wejściem, te przesunięcia w bryle również wykorzystaliśmy na szafy i schowki. W przyszłośći całościenna zabudowa w gabinecie + biblioteka w pokoju gościnnym. Też się trochę upchnie Zapomniałabym, w kuchni zrobiliśmy szafki na wymiar od dołu na maksa do góry, w większości mam jeszcze pusto a nie jestem "nową" gospodynią, mam i miksery i roboty i blendery i suszarki do warzyw itp. Dodatkowo zabudowa w salonie początkowo planowana tylko jako wystawowa również będzie miała masę schowków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_D 26.08.2011 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 hym...http://www.zeus-firma.home.pl/grafika/lampy/reality/london/london3p.jpg Na zdjęciu mało urokliwy dlatego broniłam się rękami i nogami przed nim, na zdjęciu jakoś tak dziwnie światło rozpraszał. Mam już zamontowany w łazience dolnej i jest super Witam, Ja tez nie będę oryginalna i powiem, że z ukrycia podglądam od dłuższego czasu Postanowiłam się ujawnić bo zachorowałam na pewien żyrandol, którego nie moge nigdzie odnaleźć (poza twoim wątkiem. Dlatego BŁAGAM O ODPOWIEDŹ co to za żyrandol?? widziałam podobny z Italuxa (nie pamiętam modelu) ale wyglądał ciut inaczej (nie był taki "stożkowaty") przez co nie wyglądaj już tak fajnie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 26.08.2011 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Gosiu ten żyrandol nie wiem z jakiej jest firmy być może italux, ale kupiony został w Leroy Merlin po przecenie za 217 zł. Ten model jest jak na razie w stałej kolecji Castoramy czy LM, wystarczy abyś na przykład na portalu aukcyjnym wpisała frazę " żyrandol London" Ja ze zdjęcia w życiu bym go nie wybrała, na żywo jest piorunujący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_D 26.08.2011 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 O matko taki tani?? Przygotowywałam się na wydatek rzędu min. tysiąc zł a tu takie miłe zaskoczenie Na zdjęciu powyżej jedynie co mi przeszkadza to te wystające żarówki ale widziałam go też na innych "domowych" zdjęciach i wcale tego nie widać. Nie wiem jak jest na żywo ale wierze Ci na słowo, że piorunująco I baaaardzo dziękuje za namiary na niego. Taka mała rzecz a jak cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 26.08.2011 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 No właśnie Szczerze mówiąc to mamy też kryształowy żyrandol na linkach 1 m (jeszcze nie zawieszony) nad stół jadalniany. Ten w LM kosztuje 217 zł, a nad stół jadalniany 1500 zł jest z Almi Decor. Porównując koszt produkcji tych dwóch żyrandoli nie wiem dlaczego drugi jest droższy o 1300 zł, ale cóż za dizajn się płaci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciapulcia 26.08.2011 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 jaki ten 2 masz nad stół pokazywałąs ,bo chyba mi coś umknęło, kryształki są super dodają subtelności ,elegancji a zarazem lekkości wnętrzu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 26.08.2011 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 hmn...taki http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/Screenshot_5.jpg tylko na 3 żarówki i bez tych frafrocli u góry:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciapulcia 26.08.2011 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 zjawiskowy, ciekawe jak będzie wyglądał na swoim miejscy, kiedy go zawiesicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 26.08.2011 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Jak będzie stół, a stół kiedy będzie - nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia_D 26.08.2011 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Ten do jadalni super. Wogóle jak przeglądałam Twój wątek to pojawia się duuuużo rzeczy które są po prostu cudne. A dzięki temu, że masz kryształkowy żyrandol w łazience udało mi się przekonać mojego M, że nie taki żyrandol w łazience straszny jak go malują Znalazłam przy okazji ten z italuxa - niby podobny choć całkiem inny Najlepsze jest to że cena 10 razy wyższa a jak dla mnie mniej ciekawy niż ten z LM. http://allegro.pl/zyrandol-dribble-md51104-15a-italux-i1752284594.html lub http://allegro.pl/zyrandol-dribble-md51104-18a-italux-i1752284592.html#gallery (nie za bardzo umiem wklejać zdjęcia więc wklejam linki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 26.08.2011 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 (edytowane) Gosiu - Italux ma w swojej ofercie model Blast - jest wlasnie stozkowaty i nie ma 3 duzych żarówek tylko 3 takie malutkie, nie wiem co to....w kazdym razie planuje 2 takie do holu, ich cena to okolo 500 zlten od Venus to marka Reality Edytowane 26 Sierpnia 2011 przez queene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 26.08.2011 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 no proszę i ja się czegoś o własnym plafonie dowiedziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts