anakris 27.05.2013 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Tosiu:hug: nie damy rady co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anakris 27.05.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Tośka Tyś charakterna jest:yes:, przypominasz mi moją przyająciólkę z technikum, dobra w przyszłym roku jedziemy, ale wiesz co ja mam totalnego doła, musimy tu razem być 31 choć przez chwilkę co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sprout 27.05.2013 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Reni Działka spora, choć dla dużego psa (właśnie, jak duży miałby być?) taka sobie. Mogę porównać do swojej, rozmiar taki sam i mieszka w nim suczka owczarka niemieckiego. Pies ma budę koło domu i pod domem spędza większość czasu (nie ma nas w domu w zasadzie od 7:00 do 19 / 20:00 z uwagi na pracę w Warszawie i dojazdy do niej). Obrał sobie jeden obszar na załatwianie potrzeb "grubszego kalibru", ale żółte plamy są w zasadzie wszędzie. Nie mam super wypielęgnowanego ogrodu, to raczej styl okołoangielski, ale nie wygląda to dobrze. Pies biega wszędzie - tak, jak chciałabyś. Nie ma możliwości, aby nie biegał wszędzie. Nie nauczysz go, aby poruszał się jedynie po utwardzonych ścieżkach - zapewniam, że upodoba sobie bieganie po trawniku, bo nie ma to jak wydeptywać nowe ścieżki w mokrej trawie, a jeszcze lepiej - wytarzać się w niej. Mówi się, że albo ma się psa, albo wypielęgnowany ogród - i jest w tym sporo prawdy, zwłaszcza jeśli chcesz, aby pies biegał po tym ogrodzie samopas. Pamiętaj też, że pies, jeśli ma być przyjacielem rodziny, musi być socjalizowany, zwłaszcza w wieku młodzieńczym - i zostawianie go samego na cały dzień w ogrodzie może skutkować tym, że albo "zdziczeje" (będzie nieśmiały / lękliwy / zahukany), albo będzie znudzony, a to najprostsza droga do ogrodowej katastrofy. I Tosia słusznie zauważa - jeśli będziesz chciała ratować część ogrodu, czeka Cię wszechobecne ogradzanie - roślin albo terenu, na którym będziesz chciała umieścić psa. Jeśli chodzi o obronność - w przypadku szczekania sprawdza się właśnie duet "mięśniak i zapalnik", czyli większy pies, straszący głównie wyglądem, i mały "szczekacz". Z większych ras - w zasadzie każda. Owczarki niemieckie szczekają bardzo. Owczarki środkowoazjatyckie nie szczekają dla odmiany prawie wcale. To dość "nieruchawe" psy - one obserwują teren i nie ekscytują się niepotrzebnie. Ale jeśli stwierdzą po zmierzchu obecność intruza, to... nie, nie zaatakują. Po prostu go "przytrzymają" i na pewno nie wypuszczą z posesji do czasu stosownej komendy właściciela. A yorków to mi żal. Przerobione na pieski na rękę, a to wciąż małe pieski, ale z duchem myśliwskim, jak wszystkie terriery. Bohaterskie i zadziorne. Venus, jeszcze raz przepraszam za zaśmiecanie. Reni, może przenieść ewentualną "psią" dyskusję na Twój wątek? Pozdrowienia! PS. Aha, i ja to "ona" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anakris 27.05.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Tosiu, nie mów daniele juz widze u Ciebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anakris 28.05.2013 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Helloł Justyna masz privka:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 28.05.2013 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 helloł Dziewczyny no okrutnie żałuję, że się w piątek nie poznamy Sprout nie przepraszaj mnie tu ciągle :P ja o pieskach chętnie poczytam, tylko mnie wasze rozmowy utwierdzają w przekonaniu że pies nie jest dla mnie Mięśniak i zapalnik Yorki owszem są myśliwskie ja z Milką bawiłam się w ogrodzie, nie wiem skąd ten mały szczurek brał energię, ale ostatecznie poległa przy mojej energii, leciała po piłkę ale przynosiła ją na 5 m z dala ode mnie co by się schłodzić zdążyła przed kolejnym rzutem Magda po drzwiach chyba w pierwszej kolejności jedziemy z balustradą schodową wewnętrzną później ścianka tv mam nadzieję a Ty co obstawiałaś? bo w środku zostanie nam wtedy jeszcze szkło w kuchni i prysznice w łazienkach (kabiny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 28.05.2013 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 ja obstawiałam raczej żywy organizm ale w sumie barierka niezbędna żeby taki ktoś nie spadł, ścianka tv tak samo ( trzeba oglądać DDTVN rano karmiąc w dobrych warunkach), szyby w prysznicu także - przecież młoda mama nie będzie miała czasu na mycie podłóg po każdym prysznicu. Oj Venus - ja mialam na myśli - cel a Ty środki:) no proszę :lol2: tak serio to obstawiałam - coś z prac ogródkowo-tarasowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 28.05.2013 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 (edytowane) Hello Pogoda okropna, humor jeszcze gorszy Ana gdybym sie na zlot wybierała, mogłabym CIe zgarnąć gdzieś po drodze, bo ja lubię jeździć autkiem (Ps. przyjmiesz do klubu zdołowanych i z c. dniami ) Tosia gdzie TY mieszkasz??? Że Ci Daniele do okien zaglądają?? Edytowane 28 Maja 2013 przez ida2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 28.05.2013 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Magda nie tak prędko :P Taras chciałabym zrobić od razu docelowy, tymczasówka wychodzi np 2,5 tys a to jest np na szybę w kuchni Ida i Ana nic się nie da zrobić żebyście dotarły? Późno to późno ale jednak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 28.05.2013 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 tymczasówki mi do Ciebie nie pasują ja mam do Idy blisko -a z pracy to rowerem dojadę z chęcią bym się wybrała na zlot - tyle, że nie mam komu małego opchnąc - bo moi rodzice jadę na weekend do spa ( dziadkom to dobrze...cwaniaki). następnym razem... oby był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 28.05.2013 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 (edytowane) Venus ja akurat ten weekend Cały! pracuję Edytowane 28 Maja 2013 przez ida2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 28.05.2013 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Tosia nie:no: bo w te lato taras jest raczej nierealny, chyba że trafią nam się poobijane płyty chodnikowe za 1,50 zł za jedną Docelowo chyba kostka, chociaż Agawi (czort ) pisała o plamach, to może drewno? nie wiem, na szczęście to nie jest problem na teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anakris 28.05.2013 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Hello Pogoda okropna, humor jeszcze gorszy Ana gdybym sie na zlot wybierała, mogłabym CIe zgarnąć gdzieś po drodze, bo ja lubię jeździć autkiem (Ps. przyjmiesz do klubu zdołowanych i z c. dniami ) Ida kochana jesteś, no widzisz następnym razem się skrzykniemy i na pewno będziemy:yes: A do klubu pewnie, że Cię przyjmę, hmmm nawet będzie mi raźniej:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 28.05.2013 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Tosia tarasem wyjdziemy trochę do boku tak żeby miał 25 m2 ale to z tym docelowym U nas taras jest od południa, salon jest więc bardzo doświetlony meble jakieś rattanowe raczej ciemne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 28.05.2013 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Ja tez ciepłolubna Jak nie ma 30stop. w cieniu, to mi zimno :lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 28.05.2013 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Tosia Ty pająku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anakris 28.05.2013 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Komputer mnie dziś wkurza:bash:Justynko dostałaś priva? Bo coś mi się dziś blokuje:mad: Tosiu Ty z pająkami byś tam chciała mieszkać, ja się ich straszsssnie boję, mam arachnofobię, poważnie dziewczyny:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 28.05.2013 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 28.05.2013 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Ana dostałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anakris 28.05.2013 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 A ja się myszy nie boję, nie zapomnę jak w dzieciństwie znalazłam gniazdo maluteńkich myszek i wzięłam jedną do rączki i pytam mamy a cio to? moja mama histerii dostała:lol2: Justyna no i co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts