Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Justynka

Po piewrsze Wszystkiego najlepszego na NOWEJ DRODZE ŻYCIA :-)))))) Wyglądałaś pięknie :-))))

Nie oddzywałam się tak długo, bo wakacje minęły piorunem a po powrocie nie mogę się ze wszystkim ogarnąć. :-)))

Jeśli chodzi o szkło to ja jestem tak jak TY za białym (oczywiście musi być porównywalne w odcieniu. Uważam, że szare wyglądałoby jakby było brudne w zestawieniu z bialymi frontami szafek i farbą na ścianie - no bo chyba jest biała o ile dobrze pamiętam. Nasza Mirabelka stoi w miejscu niestety.

oo Edytka :) Kurcze właśnie sobie przypomniałam że prosiłaś mnie kiedyś o nr tynku na elewacji, oczywiście zapomniałam :( Jeżeli nadal tego potrzebujesz to napisz a ja poszukam może jest gdzieś po tym jeszcze wiaderko :)

Quenne hmn...kiedy mi się podoba ta pustka, rozważam jeszcze białe pojemniki Brabanti lub szklane pojemniki z takim gumowym białym pasem na spożywke, które stałyby puste lub z misiami haribo :)

Jako, że nie lubię durnostojek to i kompletnie nie rozumiem tematu dlatego wybory są takie ciężkie.

P.S. Dodatków w kuchni nie będzie, storczyk i biała misa z owocami wystarczą, 3 kolory to jak dla nas i tak dużo :)

ja bym dala biale szklo - moze i szare by sei komponowalo z podloga, ale bedzie sporo zamieszania: szara podloga, potem kolor drzewa, potem paseczek bieli [blat] potem szare szklo, potem znow biel, i jeszcze drzewo/braz pod sufitem. za duzo pasow jak dla mnie. biel utrzyma taki zwiewny klimat kuchni. i do tego biale naczynia.... jakos szare naczynia nei wydaja mi sie apetyczne.... to tak teraz jak o tym mysle.

Jestem za biela! a szary bardzo lubie wiec nie jest to kwestia ze tylko jeden z nich lubie, ale po prostu ta biel bedzie taka lekka i zwiewna w tej kuchni. szary ja "obciazy"

szklo tylko na scianie bym dala, kolo okna juz nie.

fajny masz parapet - mozesz powiedziec co to jest - przyznam sie ze jestem leniwa i nie che mi sie przegladac wszystkich stron szukajac tego cyz juz o nim pisalas. czy byl w takim kolorze czy to moze bejca? pytam bo do salonu bysmy chcieli drewniany parapet - najlepiej debowy i moze tez do olejowania tak jak podloga.

Ale chcialam tez powiedziec ze bardzo fajna kuchnia :) wczesniej widzialam i nadal twierdze ze mi sie podoba :D

Edytowane przez nicol21

i to jest tak naprawdę najlepsze rozwiązanie - jak będziesz wybierać poproś o jak największe próbki (a nie 10 x 10 cm), postaw je sobie w odległych miejscach blatu (w każdym razie nie zaraz obok siebie) i zrób kawę. jak się na nie pogapisz trochę na spokojnie, od razu będziesz wiedziała, co ci leży a co nie :)

jeśli miałoby być choć odrobinę beżowe - zgodnie z 11 przykazaniem: nie będziesz mieć innych kolorów przed szarym :D

Nie no, wymiękłam :).

U mnie tak zachodzi szkło w okno:

http://img689.imageshack.us/img689/3022/dscf4781h.jpg

I prawdę powiedziwszy pod względem praktycznym nie wyobrażam sobie tego inaczej. Choć tez miałam dylemat.