Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

Ja też jestem za zawinięciem.

Mam co prawda zawiniete plytki - i kolo okna i na parapecie, ale za kazdym razem jak je przecieram, to dziekuje mężowi, ze mnie do tego przekonal.

Nie do wiary ile zdechlych much codziennie lezy na parapecie - nie mam pojecia skad one sie tam biora?? :) Mam chyba w domu masarnie much hehe

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Szkło we wnęce okiennej wygląda dobrze, ale co z tym drugim oknem (gdzie na parapecie stoi storczyk i biała miska)? Zagniesz z jednej strony, a drugą (tam, gdzie nie ma blatu) zostawisz bez szkła? Czy myślałaś o szkle tylko przy jednym oknie, tym za zlewem?

Z tego powodu ja bym kładła szkło tylko na ścianie nad blatem, wnęki okien zostawiając bez :yes:

E tam Ania zdania mogą być różne i chyba nikt się tu nie gniewa, każdy ma przecież swoje skojarzenia :lol2:

Właśnie... przy oknie ze zlewem by się przydało zagiąć, przy oknie ze storczykiem wiem, że będzie to słabo wyglądać tylko z jednej strony. Więc są 3 opcje :D Zagiąć gdzie się da, zagiąć tylko na oknie przy zlewie a ze storczykiem zostawić puste, wcale nie zaginać :D

A szary dodatkowym kolorem nie jest, bo szary już mamy więc ciągle poruszamy się w 3 kolorach :D

Venus, jako posiadaczka szkła na ścianie w kuchni namawiam, namawiam, a nawet bardzo proszę zagnij na okno, a na pewno nie będziesz żałowała.

O praktycznych względach nie wspomnę, bo wiadomo. Albo nie wspomnę! :D tym bardziej, że u ciebie podobnie jak w mojej kuchni, blisko zlew, ociekacz, deska do krojenia, czyli w tym miejscu pewnie najwięcej urzędujesz, brudzisz i non stop wycierasz blat, a tym samym wnękę przy oknie i brudzisz ścierą ściany lub musisz bardzo uważać, a po co ja się pytam?

Wizualnie wygląda to bardzo ładnie, przecież szkło nie jest na całą wysokość okna, a wnęka nie jest nie wiadomo jak głęboka.

Jest to kawalątek dodatkowego szkła, który bardzo ułatwi ci życie. Wręcz uważam, że bez wyglądałoby to dziwnie, jakby zabrakło, albo byś pożałowała.

Natomiast w drugiej części kuchni.... tu się zastanawiam jeszcze czy zagięłabym:rolleyes:

posłuchaj starszej cioci:yes:

Dzięki za opinie :) Gdyby ktoś jeszcze miał sugestie w temacie szkła to zapraszam do obwieszczenia własnego zdania, zbiorę wszystko, przeanalizuję i zrobię po swojemu i tak... przy czym na razie ciężko jest mi się skłonić do którejkolwiek wersji ;/

Moja znienawidzona łazienka dolna(nieskończona blah blah) wkrótce powinna nabrać wyglądu, w sobotę zamawiamy do niej szafkę i panel ścienny - pewnie po montażu ją pokocham :D

Ja wpadłam tylko na minutkę :) Szkło mi się bardzo podoba jeśli współgra (jest pod kolor) blatu, dlatego dałabym białe (u siebie planuję szare). Myśle, że mniej się wtedy rzyca w orzy i nie nie robi wyraźnego odcięcia.

Na półeczkach (skoro już są) to też bym coś postawiła, ale szczerze mówiac nie bardz wiem co...

Aha, misa przepiękna :)

Dziś kupiliśmy niespodziewanie żyrandol do gościnnego ;) Celowałam w zupełnie coś znacznie bardziej królewskiego :D

Chodziliśmy od niechcenia po Praktikerze kiedy obojgu spodobała nam się ta sama lampa i ją kupiliśmy. Zdjęć nie mam bo jest w kartonie, nazwy nie pamiętam żeby wrzucić od producenta. Szklany klosz a w środku kryształki.

Oglądaliśmy dziś kanapy do gościnnego i salonu - chyba za tydzień zamówimy. Do gościnnego miałam wybraną już w Ikei ale byłam dziś i będzie za mała. Do salonu kanapa na zamówienie będzie za całe 1200 zł - jak się mają pojawić dzieci to nie może mi być szkoda jej wywalić :D