Venus_m 25.09.2011 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 ja co raz bardziej jestem przekonana do tej bieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 25.09.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 hehe no ja już obronę musiałam przesunąć na luty obawiam się, że w kwestii mojego egzaminu komisja elastyczna nie będzie wcale, ale od jutra przynajmniej zaczynam 3 tygodniowy urlop od 1 pracy (czyli więcej czasu na wizyty w różnych sklepach z mieszkaniowymi duperalami i marnowanie czasu online ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 26.09.2011 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 skąd ja to znam Duś ta lampa zawiśnie w gościnnym : http://www.skleplampy.pl/sklep_foto/big/22404.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 26.09.2011 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 dziewczyny...taka moja sugestia z cyklu błędów...patrzcie na moc lampy !! nie tylko na wygląd...u mnie w holu lampki które wybrałam są za słabe...elektryk kombinuje teraz z jakimś mocniejszym zasilaczem a to doatkowe spore kosztytakże w salonie pozmieniałam na zamówieniach żyrandole z 5 na 8 żarówkowe a lampa piękna !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 26.09.2011 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 oj racja, racja jak tak sobie podgladam i oceniam lampy u znajomych, to widzę, ze bardzo często wybierają jedynie kierując się estetyka a nie funkcja oświetlenia. a potem okazuje się, ze w przedpokojach główne światło świeci punktowo w dół czyli jest zwyczajnie ciemno. to samo w salonach - koleżanka wybrała fajna srebrna kulkę (klosz) i ma oświetlony stolik kawowy, podczas gdy siedzący na kanapie krotkowidze (to ja) nie widza twarzy rozmówcy. i co z tego, ze Wpakowala tam zarowke 100w druga kwestia, to rozważenie żarówek na etapie kupna lampy. ja wymieniam wszystkie na ledowe i energooszczędne, dlatego na każdym kroku muszę kalkulować ich moce. przy ledowkach - uwaga na kat świecenia (im większy tym jaśniej) i barwę światła, przy energooszczednych - można wybrać nieco mocniejszy odpowiednik niż zalecany, ale bez przeginania, no i warto, żeby zarowka szybko się rozgrzewala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 26.09.2011 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Hmn...u nas w gościnnym wisi na środku żarówka 60 watt i oświetla bardzo mocno nawet najciemniejszy kąt tego pokoju. Kupując lampy zawsze oceniam jak będą świecić i tak do sypialni wiem, że mogą mieć materiałowe abażury, bo światło choć słabsze niż np te do gościnnego z przezroczystym kloszem nie jest mi tam akurat potrzebne. Swego czasu bardzo chciałam kupić mały żyrandol (mini) z dmuchanymi bańkami firmy chyba eglo. Piękny, 3 na 3 tych zwisów było, jedne bańki przezroczyste drugie chromowane. Potrzebowałam go do łazienki gościnnej na dole. Pan zaświecił mi ją w sklepie i uznałam, że choć piękna to nawet półmroku nie zapewni. Dlatego wzięłam taki żyrandol który ma 3 żarówki i mogę sobie regulować moc żarówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 26.09.2011 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Justynko, udało mi się nadrobić zaległości u Ciebie... i jeśli to wciąż aktualne, to oddam głos za (jednak) biaą szybą Wtedy moim zdaniem możesz śmiało zachodzić nim we wnęki okienne, nawe asymetrycznie (czyli tylko w jedną) Nie będzie to widoczne:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 26.09.2011 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Dzięki za głos każdy jest na wagę złota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 26.09.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Venus a masz jakąś wizualizację gościnnego? Zastanawiam się jak to tam wszystko wejdzie jak on taki mały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 26.09.2011 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Nie pszczółko ja mam wszystko w głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 26.09.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 duś, a nie przeszkadza Ci kolor ledowego światła? My założyliśmy takie żarówki tylko na moment i po jednym wieczorze były wyeksmitowane do ogrodu. Białe było "za białe", wręcz stomatologiczne, a żółte - cóż - u nas wyglądało jak zgnite zielone. Nie wspominając o naszej cerze w takim świetle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 26.09.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Venus - mam nadzieje ze bieli juz nie rozwazasz tylko ze juz postanowione ze bedzie biel! Kuchnia piekna i ta biel bedzie tam super. i jak ktoras z dziewczyn pisala - bedziesz mogla sobie kolo okien tez szklo wstawic i nie bedzie sie rzucalo takie odciecie jak przy nawet jasnym szarym. takze biel, biel, biel a lampa faaaaaaaaaaaajna! super! Ty nie dobra dziewczyno - czemu nie podpisujesz zdjec firma i modelem lampy ? ulatwisz sobie sprawe zadawania pytan o model - tak jak ja tera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 26.09.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 może mieliście białe zimne, które są faktycznie bardzo nieprzyjemne? (kolega zainstalował sobie zimną taśmę pod barisolem i jego korytarz wygląda jak wejście do sali operacyjnej) u mnie wszędzie są białe ciepłe i nie narzekam absolutnie, ale nie wykluczam, że wynika to po części z faktu, że nigdzie poza łazienkami nie mam odkrytych żarówek (w kuchni i jadalni są mleczne klosze, które jeszcze dodatkowo zmieniają efekt). w łazience natomiast, mimo że nie ma tam w ogóle naturalnego światła, oczy się nie męczą, a mejkap wychodzi mi naturalny (no wiecie, nie muszę się potem poprawiać jak zerknę w lusterko w świetle dziennym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 27.09.2011 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 W kuchni akurat mi się podoba bardzo jasne, białe, zimne światło. Mam tam pasek ledowy zimna biel. Wydaje mi się, ze bardzo łądnie współgra z ziemną bielą mojej szyby i piekarnika (niemal identyczny kolor). Natomiast do salonu i innych pomieszczeń będę brała ciepłe kolory. U uważam, że ledowe żarówki to super sprawa.Jak zaswiecę wieczorem to nie stresuję się rachunkami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 27.09.2011 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 a ja jestem przerażona zamontowaniem podświetleń półek z boku kominka....kupiliśmy będąc pewnym że będzie dobrze...przy czym ledy są zimne białe...a całe oświetlenie w salonie będzie na pewno białe ciepłe łącznie z oświetleniem cegły na ścianie tv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 27.09.2011 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Venusku, jesli jeszcze mogę-ja tez za białym szklem... a mamy (tzn ja bede miec;)) taką sama kolorystykę w kuchni-wiec doradzam, jak sobie:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 27.09.2011 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 No teraz tylko zmierzyć trzeba czy się ta biel za bardzo nie będzie odcinać przy zlewie i blacie Rolety w oknach też będą białe stąd te dylematy Hazel a kiedy Twój wątek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 27.09.2011 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Venusku, w tym tygodniu założe swoj watek ale w dziale "projektowanie", jak Agi75. Chyba taka formuła bardziej mi odpowiada. Jaki Ty masz kolor podłogi w kuchni?szary?znowu dylematy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 27.09.2011 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Hmn..szary w odcieniu kupionym na oko, a ni jasny ani ciemny, nawet lekko niebieski może, ale kolor jednolity nie chmurzasty. Titan Gris (99 zł w euroceramice, w internecie podobno za 79zł). Glazurnik bardzo je chwalił przy cięciu, są rektyfikowane (wygładzone na krawędziach) więc układanie zejścia do kotłowni nie było żadnym problemem. Do tego fuga jak najbardziej do nich zbliżona kolorem i masz prawie idealnie płaską powierzchnię - czyszczą się rewelacyjne. Kupiłabym je raz jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 27.09.2011 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Nicol lampa do gościnnego jest firmy Alfasc (http://www.alfasc.com.pl), tego modelu nie mają na stronie ale to ten http://www.skleplampy.pl/?p=16996 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts