Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

Dziewczyny nieżyję! :o

Oczywiście przespałam godzinę 19, już miałam chytry plan wam napisać że ćwiczyłam a wcale tak nie było ale się zmobilizowałam, bo przecież to nie przedszkole :no:

jestem po 20 min skalpela, boli mnie wszystko, najgorsze ćwiczenia w tym pół przysiadzie, najbardziej lubię te ze wspinaniem się na palce :yes: leje się ze mnie :jawdrop: mam nadzieję, że jutro będzie lepiej :rolleyes:

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja zaczęłam w marcu ale w fitness klubie do tej pory mam 6 kilo na minusie ja spektakularnych efektów nie widzę ale znajomi dookoła tak, no i ciuchy lużne się zrobiły i brzuch jak wciągnę to mam już taki o jakim marzę :lol2: nie wyglądam w każdym razie jak w III ciąży!

jak zaczynasz ćwiczyć, to spadek wagi wcale nie będzie spektakularny - mięśnie zaczynają się budować, a one są cięższe niż tkanka tłuszczowa (na szczęście nie zajmują aż tyle miejsca! :D). niestety dlatego sama siłownia czy sam fitness (bez diety) zazwyczaj nie dają spektakularnego ubytku na wadze (w moim najgorszym okresie przytycia mimo katowania się na siłce spiningami i różnymi alfabetami (tcb...) nie udało mi się więcej jak 2,5 kg stracić i stop, ni hu hu dalej. a przecież nie zaczęłam się nagle opieprzać). natomiast ćwiczenia sylwetkę i kondycję poprawiają nawet wówczas, gdy żadne dietowanie nie jest stosowane :) ciało nabiera sprężystości i ładnego kształtu. (efekty o które mi chodziło osiągnęłam dopiero po diecie, ale już po kilku treningach ciuchy były swobodniejsze :))

poza tym niestety waga nie odzwierciedla w pełni kondycji naszego ciała. wcale nie jest wyznacznikiem chudości czy grubości.

jak będziecie miały możliwość stanąć na takiej profesjonalnej wadze fitnessowej, to koniecznie wypróbujcie - to pioruństwo wam powie, ile % masy ciała to mięśnie, ile to woda, ile ważą kości, jaki jest wskaźnik otłuszczenia organów wewnętrznych, określi wiek metaboliczny... (czasem są w siłowniach, u dietetyków, w aptekach, rzadko u lekarzy ale czasem można trafić)(można je kupić, ale niestety porządny sprzęt to wydatek rzędu kilku tyśków, są wersje "domowe" za kilka stówek, ale ponoć z wiarygodnością pomiarów - mocno kiepsko).

Dzień Dobry

Podczytuję forum od jakiegoś czasu i chciałabym zapytać Panią Gospodynię VENUS o zdjęcia karniszów, które jakiś czas temu wrzucałaś. Venusko wielka prośba o zdjęcie i podpowiedz skąd one są :)

Dziewczyny mam wielką prośbę, mam w salonie tapetę Luksor z LM w wersji http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.leroymerlin.pl/files/media/image/828/1213828/product/tapeta-luksor,main.jpg&imgrefurl=http://www.leroymerlin.pl/dekoracja-scian-i-sufitow/tapety-bordiury-okleiny/tapety/tapeta-luksor,p59735,l869.html&h=1000&w=1000&sz=113&tbnid=C4hOdeO21BdzXM:&tbnh=87&tbnw=87&prev=/search%3Fq%3Dtapeta%2Bluksor%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=tapeta+luksor&usg=__Hk3cXXGrPx89fOoffOczofhxvBE=&docid=L8XshKtBDCRlJM&sa=X&ei=wh24UcC3HMLctAaC04CIBg&ved=0CCwQ9QEwAA&dur=1977 i teraz pytanie jakiego koloru dobrać karnisze? Pytanie jeszcze jedno czy karnisze i kinkiety muszą być z tego samego koloru "żelastwa"? Będę wdzęczna za sugestie :)

Venusko jakis czas temu pisałam do Ciebie na skrzynkę e-mail, tak dla jansości to ja Ula :yes:

Pozdrawiam serdecznie i zyczę miłego dnia Wam wszystkim:smile:

Edytowane przez julcia1979

Venuska, Nesska uda czuję (coś źle robiłam bo prawe bardziej) i brzuch też! Wczoraj podczas ćwiczeń to dopiero czułam każdy jego mięsień dokładnie :o

Tak wogóle to mnie M. wieczorem zawalił papierkową robotą, siedziałam do 22.30 :bash:Normalnie to bym zaraz Po poszłam spać i ostatnią rzeczą o której bym pomyślała byłyby ćwiczenia :D ALe przez Was czy dzięki Wam się zmobilizowałam, zrobiłam niepełne 3x6M :) Niepełne bo przy intensywniejszych ćwiczeniach musiałam odpuścić ze względu na bolący brzuch właśnie ;)

Venus dziękuję za miłe przyjęcie.

Dziękuję za podpowiedzi, na złoto nie stawiałam :yes:

Dziewczyny GRATULACJĘ postepów.

Jeszcze w sprawie karniszy, napiszcie mi czy mając na uwadze same firany z woalu np. jest sens kupować kanisz podwójny czyli na załsony i firany a przyszłość jakby coś się odwidziało?:D

Oglądam właśnie karnisze na stronce którą mi podałaś Venus i teraz kolory: antracyt?Inox. Dziewczyny prośba o sugestię bo chcę mieć ten temat z górki :)

Edytowane przez julcia1979