Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Isa wiem, że muszę to nie tak że nie chcę i nie pójdę. Tylko jak mam to zrobić? u nas jedna przychodnia, kolejki od 5-tej rano. A i tak wejdzie się po południu. Czyli muszę zrobić kontrolę i w związku z tym wziąć dzień wolny? :mad: lekarze nie mają wstydu

tak jak teraz nie chcą refundowanych leków przepisywać, bo mają kary od NFZ za błędy :mad: to co z nich za lekarze rodzinni się pytam? wcześniej pisali jak kura pazurem i błędami się nie przejmowali, a teraz skończyła się laba i zaczęło się życie to się poobrażali i wystawiają płatne 100 %

ja wszystkim zawsze dobrze radzę, a sama to nie pamiętam kiedy u jakiegoś lekarza byłam - mam na nich alergię - właśnie z tego powodu Venuska co piszesz - jak mam iśc do jakiejkolwiek przychodni to cała chora jestem :D ale innych wysyłam
ja wszystkim zawsze dobrze radzę, a sama to nie pamiętam kiedy u jakiegoś lekarza byłam - mam na nich alergię - właśnie z tego powodu Venuska co piszesz - jak mam iśc do jakiejkolwiek przychodni to cała chora jestem :D ale innych wysyłam

Isa ja też:yes: nawet nie mam rodzinnego wybranego:cool:

Isa ja też:yes: nawet nie mam rodzinnego wybranego:cool:

ja też nie, szcześliwie mam opiekemedyczną z pracy i sobie bardzo chwalę...zupełnie inny standard.Wizyty na godzinę, od 7 do 21 , przychodnie w różnych częściach miasta. Jestem bardzo z tego zadowolona, nawet mojej mamie wykupiłam bo jak słyszalam ze idzie o 5 stanąć pod przychodnią, zeby może dostac numerek lub nosi jakieś "prezenty" żeby sie dostać to jakaś masakra....a że ma trochę schorzeń to byłot ych wizyt sporo :sick: Jak ją zapisałam do prywatnego i kazałam wszystkich specjalistów odwiedzić to pewnego dnia zapytała czy jest jakiś limit, bo ona tak szybko załatwiła ich że w jednym miesiącu była u kilkunastu :rolleyes:

Magda na tym punkcie tez miałam hopla, ostatnio zaczęłam przywozić do teściów worki z ubraniami po mojej córce, wiecie ile ich mam? ..... 20 sztuk tych dużych? masakra, mam zawalony pokój nad garażem i nie wiem co z tym robić? Ja specjalnie do Londynu latałam na takie zakupy, zabawek drugie tyle albo więcej, może przedszkole otworzę?;)

na strychu mam to samo - z 10 worów a dziecko ma 2 lata - ale teraz sprzedaję na bieżąco - wózków się pozbyłam - zostały mi dwa jednej w domu drugi u niani tzw podwiezidupki....

a pewnie jak drugie się zjawi dziecko to dalej ...shopping

Cześć Laseczki

Magda a ten zegarek co pokazywałaś to jaki to model

michael kors mk 7049

kolekcja z ub.r w tym roku jest wersja z bardziej turkusową tarczą :)

Magda i dobrze robisz, ja też coś tam zaczęłam sprzedawać ale mi się nie chce tak tego dużo:bash:

Cześć porozdawałam, ale z drugiej strony to to tyle kasy kosztowało a wszyscy chcieli za darmo, wózek, fotelik pożyczyłam znajomej ale to już się nie nadaje do użytku po dwóch latach tak jest zniszczone:mad:, ja to szanowałam ale nie wszyscy potrafią, teraz stwiedziłam że będę sprzedawać, zawsze jakaś kaska z tego była:cool:

Edytowane przez anakris

No właśnie Venus zrób kontrolę ja kiedyś na koloniach złapałam zapalenie ucha i to była masakra, więc lepiej sprawdzić

Madziu dzięki za odpowiedź

Ankaris - no właśnie wszystko kosztuje - a jak ktoś chce to najlepiej gratis - raz przyszła koleżanka miałam 4 wory naszykowane prawie nówke rozmiar 0-3 firmówki i powiedziałam to za 50 zł od wielkiego worka - to myślala, że żartuję... a tyle mnie to kosztowało.

Teraz sprzedaję albo daje bratu - bo rok młodszą - córkę:)

No dokładnie, chociaż jakąś symboliczna opłatę ktoś sam powinien zaproponować, co innego jak się pozbywamy byle jakich szmatek, ale jak to są ubranka firmowe, to one jednak tanie nie są:no:

Przecież my ich nie dostałyśmy, tylko kupiłyśmy i to nie w ciucholandzie:mad:

Wiadomo, że jak widzę że ktoś na to nie ma to też wspomogę no ale nie koniecznie tymi najlepszymi:yes:

Edytowane przez anakris

Thomas witam :lol: wątek zakładasz u góry poprzez guzik Nowy temat w dziale w którym chcesz aby istniał.

Dziewczyny zastanawiam się jak zrobić tę kontrolę żeby nie stać w kolejce, co innego gdybym miała l4 to bym sobie mogła tam siedzieć. Chyba dryndnę do przychodni i spytam do kiedy najpóźniej lekarz przyjmuje...bo kurde :mad: nie chcę tracić urlopu

A ja dziewczyny wydaję koleżance która też ma syna rok młodszego i nie chce kaski, ale ona i tak mi daje 50 zł za dużą reklamówkę. Cieszę się bo u mnie nie zalega a i ona zadowolona :)
A ja dziewczyny wydaję koleżance która też ma syna rok młodszego i nie chce kaski, ale ona i tak mi daje 50 zł za dużą reklamówkę. Cieszę się bo u mnie nie zalega a i ona zadowolona :)

I to mi się podoba:yes:

Na jakąś późniejszą godzinę?

Co do lekarzy, to ja też wolę nie chodzić :no:. W ciąży chodziłam, bo musiałam i takie choroby mi wynaleźli, że :sick:. Wolałabym żyć w nieświadomości jak dotychczas, bo teraz faszeruję się lekami i muszę chodzić na kontrole :(, a ja wcale nie czułam, że jestem chora i było ok.

Z dzieckiem chodzę, ale za radą brata (prawnika :rotfl: - bo to cwaniak wyższej wody jest, czasami sama się go boję ;) :lol2:) wszystko co mówią każę zapisywać w książeczce zdrowia :yes: (tłumaczę, że nie chcę pomylić, jak mężowi będę przekazywała lub konsultowała z innym lekarzem). Wtedy zmieniają zazwyczaj zdanie i okazuje się, że kolejna wizyta nie będzie potrzebna :no:, a dziecko zdrowe jak rybka :).

Podejrzewam, że inaczej już dawno miałby skazę białkową, AZS i bioderka do częstszych niż zwyczajowe kontroli.

Edytowane przez Ilona Agata

Ilonka ale masz patent na tych lekarzy :jawdrop: mnie strasznie denerwują pediatrzy w naszej przychodni, dlatego wolę z dzieckiem chodzić prywatnie :yes:

ja czasami nie mogę pojąć ich zachowania, myślałam że na lekarza to się idzie z powołaniem, jednak okazuję się że oni tam siedzą za kare (oczywiście nie generalizuję bo trafiają się czasami na prawdę fajni)