Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam mam pytanie odnośnie drzwi wejściowych cóż to za cudo i jaki masz że tak powiem na nie otwór, od razu je chciałaś czy powiększałaś wejście?

Witam to może ja odpowiem zanim żona tu zajrzy ;)

Otwór drzwiowy wg. projektu miał 230cm x 160cm (wys x szer). Żaden stolarz nie chciał wykonać takich drzwi gdyż twierdzili, że wysokość za duża i drzwi będą się wypaczać. Otwór został więc w ostatniej chwili zmniejszony do 210 x 160.

Drzwi zamówione u forumowego Starego, pochodzą z firmy STOLPAW (lekko zmodyfikowany ich standardowy wzór). Ogólnie drzwi wykonane porządnie, choć teraz pewnie bym wolał zamówić u jakiegoś stolarza i wyczarować je jak tylko by nam się podobało.

Nie trzeba się pozbywać, można dosadzić coś wyższego. Do takich dwóch donic obok wejścia nawet tuje pasują :) i ładnie by wyglądały z brązem. Wrzosy są piękne i je bardzo lubię tylko słabo widoczne w donicach i kolorystycznie średnio pasują. To tylko moje zdanie, jeśli Wam odpowiadają to przecież nic mi do tego :D:D:D.

P.s. swoją drogą drzwi macie super, duże i z doświetleniami...mniam.

Kostka ani płytki nie wybrane :)

Do dolnej łazienki zamówiliśmy szafkę i płytę naścienną, w listopadzie ma się u nas pojawić- wtedy będę mogła mówić o jej kończeniu :)

Czy ktoś malował meble z Ikei ? Dokładnie chodzi mi o ich nową kolekcję Isala, mają kolor szary lub fiolet więc do brązu ma się to nijak. Jeżeli tak to napiszcie jak się do tego zabrać :)

Ale nie trzesz tego niewiadomo ile :) Ma nie być śliskie.

Papier ścierny o gramaturze, hmm, 300-400. Wg mnie najwygodniejsze w użyciu są wodne.

A jesli się boisz tarcia, to zawsze możesz kupić farbę podkładową. Ja używam Fluggera. Rewelacja!