Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

i mam drzwi w kolorze średnio brązowym (kolor dębu, drzwi są sosnowe). W dolnej łazience drzwi od środka mam białe, po miesiącu użytkowania oddałam do przemalowania, bo miałam wrażenie że są niedomalowane. I widać na nich wszystko. Córka nie lubi za bardzo wycierać rak po ich umyciu i jak otwiera drzwi to wszystko na nich zostaje:bash:

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

9 skrzydeł po 960 zł netto szt + 16 opasek po 120 zł netto + drzwi przesuwne 690 zł netto + 800 obróbka kasety netto + tunel do salonu 920 zł netto + 100 zł dopłata do fazowania szyby + 300 dopłata do ościeżnicy 30 cm :cry: + montaż + dojazd + vat :cry:

moje z 2011 roku

drzwi pełne wiadomo, że z wersja nie drewniana i ramak najtańszy

350

ościeznice po 300 regulowane

ościeznica najszersza regulowana 350

łazienkowe 390

8 szyb 500 zł

to tyle co mam zapisane w kalendarzu - najtańsza wersja dostępna wtedy, najtańszy model drzwi.

i to najtańsza wersja drzwi, bez jakiś bajerów jak u Venus że przesuwne, drewniane, albo jakieś zawiasy chowane

do tego płaciłam osobno za przywóz i klamki osobno.

dlatego jak się podsumuje - drzwi drewniane robione na zamowienie w cenie powyżej wg mnie są drogie w porównaniu do najtańszych dostępnych gotowców.

W końcu jakieś wykończeniowo-budowlane tematy się pojawiły :p

Justyś, jak to było?

Nie miała baba kłopotu, pojechała za Częstochowę :rotfl:

Skoro nie możesz zdecydować o kolorze, to zrób na zmianę: białe-brązowe-białe-brązowe (żart :hug:)

Ostatecznie, rzuć monetą :lol2:

Pasi u nas to samo ja białe i koleżanki forumowe a znajomi z reala wszyscy ciemne:)

Venus - ja bym robiła białe:) wydaje mi się, że z ciemnymi będzie za ciemno i za poważnie:) chyba, że o takie coś chodzi - dostojne ciemne drzwi i kościelne zajawki:)

białe są ponadczasowe - tylko w PL jakaś moda na klony i inne:)

No to się wypowiem :razz:

Ja mam drzwi brązowe i je uwielbiam ,innych u siebie nie widzę :no:,bo byłoby lodowato :o.A tak drewno pięknie ociepla mi wnętrza:wiggle:

Ale przeglądnęłam fotki Twoich wnętrz i Ty drewna masz już sporo :yes:,do tego jeszcze brązy i cegła :rolleyes:,więc gdybym to ja miała podjąć decyzję ,to na 100% wzięłabym białe drzwi :yes:

U Ciebie z brązowymi może być już za ciężko ;)

tia okna zmieniać :rotfl: rozbawiłyście mnie. Marzyliśmy o brązowych oknach :yes: drzwi od początku miały być brązowe, ale model inny, nowoczesny. Brązu byłoby bardzo mało i wielka szyba...ale ten model odpadł ze względu na wyciszenie i światło w nocy vs małe dziecko :lol:

Z jednej strony zrobiłabym białe, ale wszyscy tak mają (na forum, bo jak się zastanowiłam to żaden znajomy nie ma), ale z drugiej strony nie ma co patrzeć kto jak ma, bo to tak jak z komputerami - nie nadążysz :lol2:

dostaliśmy rabat :cool: także akurat będzie na klamki. Chyba mój największy błąd to drzwi przesuwne chowane w ścianę, projekt zakładał otwartą kuchnię, ja się na te przesuwne uparłam, teraz jak liczę koszty i to że one z założenia na co dzień miały być otwarte a na Wigilię i inne rodzinne spotkania zamykane to drogo nas ta impreza wyniesie :lol2: 1500 kaseta, obróbka kasety 800 + drzwi ok 800 :lol: i na cholere mnie to było? :D aaaa! i jeszcze klamka, ja bym chciała gałkę kryształową ale ceny :o

Jest jeszcze jedna strona medalu, chciałabym białe drzwi bo stanowiłyby piękne tło dla reszty, w tym wielkiej drewnianej brązowej ścianki tv :yes: to będzie kawał mebla, nie pojedyncza szafeczka ertefał :no: ale też szkoda mi męża bo widzę jak bardzo on chciałby brązowe drzwi. W wyborach domowych zawsze decyzje podejmujemy razem :yes: przedwczoraj dla świętego spokoju mąż się zgodził na białe, no ale co z tego kiedy ja wiem że on nie jest przekonany :rolleyes: eh te partnerskie związki :lol2: