Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki dziewczyny :)

Magda stopnie mają 4 cm, ja chciałam mieć tylko drobne słoje na stopniach więc są obłogowane, czyli jest to grubsze od forniru. To następnie bejcuje się na kolor i daje lakier - chyba o ile czegoś nie pokręciłam. Schody wykonał p. Dariusz Lasek polecany schodziarz z forum :) Możesz zadzwonić i podpytać :yes:

Stopień głębokości to właśnie krótko miał i musiałam dać te noski - tzn mąż się zgodził żebym miała ładnie a niekoniecznie dla niego wygodnie, ale kim ja jestem żeby aż tak się nad nim znęcać hi hi :lol:

Aktualnie chyba z tym noskiem to jest 26-27 to i tak nie jest jakoś szaleńczo głęboko, ale 43 rozmiar męża się mieści ;) Listwy zamawiane u pana schodziarza, chyba mdf malowane na biało 8 cm wysokości kanciaste - takie są już przygotowane na cały dom i kurzą się w salonie :D Cegła jest z cegielni hoffmanowskiej, tradycyjna postarzana 1/2 w kolorze czerwono pomarańczowy, cięta na plasterki - u nas po zniżce chyba za plasterek było niecałe 2,80 zł a za narożniki nie pamiętam.

no właśnie ten zygzak - dla mnie to jak rząd mrówek faraonek - taka moja fobia z czasów dziecięcej kiedy w bloku raz na jakiś czas były właśnie wspomniane mrówki :D Jakoś u siebie dobrowolnie nie mogłam tego zaakceptować, chociaż większość osób się dziwiła że listwy nie takie jak schody a co dopiero mówiąc podłoga czy drzwi :D