Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

już kombinuję co by tu następnego robić w domu :D chciałabym ściankę tv ;) tylko taki pikuś, że na razie i tak nie kupimy docelowego tv, bo kupiliśmy mniej docelowy po taniości ale dobry więc na pewno nie wyrzucę :no:

Jak ja znam tą historię... U nas panel pod TV wisi od grudnia, a telewizor wciąż nie (też docelowego póki co nie mamy, ale co to za różnica który by powiesić? :p). Mało tego, od grudnia to nawet telewizji w ogóle nie mamy, a abonament co miesiąc płacimy :p Tylko anteny nie ma komu na dachu zainstalować... Ale jak by co to też jestem gotowa budować drugi dom :p :stirthepot: Jakie to szczęście, że szans na to brak :lol2:

Kabelki to ja też mam rozciągnięte po wszystkich pokojach niemalże :p Ale szukam chętnego do wspięcia się na dach i podpięcia tego całego osprzętu do kabelków :cool: Tosia - skoro taka biegła jesteś to wpadnij do mnie...

A wiecie, że po tym pół roku abstynencji od TV, jak idę do kogoś i widzę działające... to patrzę na to jak na ZJAWISKO! :jawdrop: Wybałuszam oka i jaram się jak dziecko WOW! :p hihi

Tosiu cenę wzięłam z kosztorysów zamieszczonych przy projekcie moim i domu Karoli :yes: wiem, że te kosztorysy nigdy nie są super miarodajne ale jakiś tam obraz dają :yes:

Nasz dach nie był masakrycznie drogi, bo w miarę prosty jest, więc tutaj chyba bym nie oszczędziła....na wełnie na pewno.

Karolka :hug: pierunie

Kurcze dziewczyny podziwiam Was, że chcecie drugie domy budować. Mnie już pod koniec mdli na samą myśl, sklepy budowlane, farby, wybieranie wszystkiego. Pomimo, że teraz bym całkiem inny projekt wybrała i kilka rzeczy inaczej zrobiła, nie wiem czy przeżyłabym kolejną budowę. A może to musi jakiś czas upłynąć :yes:. Właśnie kiedyś z mężem mówimy, że od roku o niczym innym nie rozmawiamy tylko o domu.

Milena miałam to samo, mówiłam że drugi dom to nie dla mnie, nie na moje nerwy. Teraz jestem świadoma tego co bym chciała, jak bym chciała. Jak wybrać aby nie wkopać się w koszty tak jak u nas każda zabudowa to koszt x tysięcy ze względu na rozmiar :o teraz to bym wybrała taki projekt żeby ściana tv to był tylko tv lub projektor i jedna szafeczka rtv a nie wielka zabudowa (wiem wiem pojemna) ;)

Tosiu,nie wiem jak Wasza pracownia ,ale z reguły kosztorys podawany jest za stan deweloperski (czyli jak już są tynki ,wylewki i wszystkie instalacje ).Także jeżeli już macie 50%,to po tym wszystkim powinniście zbliżyć się do kosztorysu pracowni :yes:

Moim zdaniem te kosztorysy są w miarodajne :yes:.Wiadomo jeden wybuduje taniej drugi drożej ,ale taki kosztorys to średnia pozwalająca się zorientować :yes:

:)

Venuska super, że będą BIAŁE :cool: I najważniejsze, że decyzja podjęta :D

W weekend widzę, burza mózgów była ;)

Magda a co oni tam wymyślają znowu?? Tzn że dobrze, że tyle co związałam się ponownie z mężem i pewnym bankiem na lata...? :lol2:

Reni jak po burzy? Bo sobotnia Was chyba nie ominęła?

Ida jaka burza? u mnie się zapowiada od 3 dni i nic...zero - tylko się błyskało

taaa to, ze się związałaś z mężem i bankiem to bardzo dobrze :) chodzi o to, że dalej skrócą okres na jaki będzie można wziąć jaki będą brali przy kalkulacji, i trzeba będzie mieć odłożone środki w gotówce minimum chyba 10/20%/ i nie będzie się czyła np działka jako wkład własny.

Magda nie planuję zmieniać zabudowy ściany tv, wbrew pozorom to jest wielka zabudowa. Szuflady na dole na długość 4 m jak nie więcej, to samo na górze tylko na górze klapy na tip on i słupek na boku na 280 cm :o

Ta zabudowa wyjdzie 5-6 tys (z wycen), a szafka eretfał zamyka się np w 2 tys.