Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nie no chyba zna jakie "klimaty" panują w tamtej rodzinie:) raczej ciężko żeby Laska przyszła w ala ta różowa a jej mąż/chłopak/ojciec w garniturze od prady:)

ale popieram Tosię - jak będzie "niedościgniona" to mega elegancko, z klasą, wdziękiem - nawet jakbym miała mieć 100 odcisków: P

Magda widzisz ja nie zwracam uwagi jak się kto ubrał, oczywiście patrzę ale o tym nie mówię, chyba że ktoś założy podkolanówki rajstopowe do krótkiej sukienki :lol2: Nie wykręcam głowy w kościele jak kto wygląda :no:

W ogóle strasznie brzydko mówicie "wieśniackie wesele" :( jakie jest określenie wieśniaka?

venus wieśniackie?

to takie , wszystkie panie po 50 na jedno kopyto, garsonka czyli spódnica za kolano-szeroka, żakiet za dupę szeroki z krótkim rękawem, schodząca trwała a makijaż to tylko cień do powiek bo najbardziej widoczny, młode laski, strojne sukienki ze śliskich materiałów, przebrane i mega tapir na głowie, panowie szkoda gadać, tak nawaleni że leżą pod stołem więc wszystko jedno co ubrane

wisniackie brzydkie słowo , ale ja nazywam rzeczy po imieniu.

A są takie wesela jeszcze jak opisała Reni ?

Miałam przyjemność być na kilku w ostatnich paru latach, zarówno na wiejskim jak i małomiasteczkowym i warszawskim również. Nie było kobiet w wyżej opisanych strojach ani pijanych ludzi. Jak już to co najwyżej jednostki nie rzucające w oczy. Reszta normalnie, elegancko. Jednemu się podoba , drugiemu mniej a i trwałą już mało kto dziś robi.

A mnie sie nie podoba jak małym dziewczynkom zakładają poważne sukienki jak na 50latki! :sick: A chłopcom koniecznie jasnobeżowe spodnie z kamizelką, do tego sandały i skarpetki! :o

Jak CI faceci mają u nas nie zakładać skarpet do sandałów, jak od małego tak się ich stoi. Ostatnio zauważyłam w kościele że 98% chłopców tak właśnie była ubrana :D

Tylko mój synek ich(skarpetek) nie miał :p :rolleyes: i jeszcze jeden chłopczyk! :D

Nesska, jakbym szła na imprezę, gdzie była mojego męża, niedościgniona czy co tam - to chyba ze stresu wszystkie paznokcie bym zeżarła.

A tak serio - obleciałabym wszystkie sklepy, żeby się odstrzelić :yes: i obowiązkowo fryzjer, ale nie jakieś tam koki-konstrukcje :eek:, tylko zwykłe obcięcie i uczesanie :yes:.

ida, mój synek też nosi skarpetki do krótkich spodenek :lol2:. Ale nie nosi jeszcze sandałków, więc chyba ujdzie póki co :lol2:.

Nesska, jakbym szła na imprezę, gdzie była mojego męża, niedościgniona czy co tam - to chyba ze stresu wszystkie paznokcie bym zeżarła.

A tak serio - obleciałabym wszystkie sklepy, żeby się odstrzelić :yes: i obowiązkowo fryzjer, ale nie jakieś tam koki-konstrukcje :eek:, tylko zwykłe obcięcie i uczesanie :yes:.

.

mój wstrętny mąż mi powiedział dopiero po weselu , ze siedziałam na przeciwko jego byłej:bash::bash::bash::bash: