reni1980 24.06.2013 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 znam przypadki , ze się zwróciło w nawiązką ja miałam eleganckie, skrome wesele, na 50 osób, zrobione za swoją kasę , bez pomocy rodziców, wszystko było takie jak my chcielismy i nikt nie miał nic do gadania, nie zwróciło się , może w połowie, suknia była taka jak chciałam z cymbeline i z tego sie cieszyłam najbardziej, kupiona za 2 wypłaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 24.06.2013 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 My też za swoje ja nie wiem jak dwoje dorosłych ludzi może oczekiwać że rodzice zasponsorują wesele chyba że mają i bardzo chcą to mogą, ale jak można wymagać nie pojmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 24.06.2013 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 a ja zaś uważam , ze rodzice powinni się dołożyć, jeśli ich stać ja wolałam za swoje bo nikt się nie wtracał, jesli miałabym, z mamą albo teściową wybierać salę, menu i gości to do wesela wogóle by nie doszło, ale swoim dzieciom wesele zasponsoruję albo dam w prezencie równowartość takiego sponsoringu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 24.06.2013 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Reni ja dokładnie o tym piszę, że dać można jak się ma, ale nie wymagać od rodziców że oni wezmą kredyt No właśnie jak robicie z tym zdejmowaniem butów? ja zawsze marzyłam że u mnie goście nie będą musieli, ale jak przychodzą oglądać dom i mają mi wejść po drewnianych schodach to raczej mąż prosi żeby zdjęli, bo ja się krępuję nigdy nie każę, ale jak gość pyta to mówię, że byłoby miło. Natomiast rozumiem, że ktoś nie pyta bo np ma nieprzyjemny zapach po całym dniu i co wtedy? Miały być pozycje a my naparzamy o dziurach w skarpetach, smrodzie i grzybie na palcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 24.06.2013 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 wymagać nie,,,,,, ale wymagać od młodych aby mieli na swoje wesele a rodzice przez całe zycie sie nie dorobili?, ja uważam że jesli ktoś decyduje sie na dziecko to ma stanąć na głowie aby mu zapewnić wszystko, łącznie z weselem, ja juz dzis myśle co by zrobić aby wnuki chociaż raz w roku zabrać na wczasy, bo to właśnie mój obowiazek, pomóc dzieciom, wykształcić je, pomóc finansowo, dać na start i pomagać wnukom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 24.06.2013 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Miały być pozycje a my naparzamy o dziurach w skarpetach, smrodzie i grzybie na palcu i tak to jest właśnie u Ciebie :lol2::lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 24.06.2013 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 u mnie buty zdejmują wszyscy, nie mam z tym problemu:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 24.06.2013 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Reni no widzisz, nie każdy jednak ma możliwość się dorobić. Moja mama wychowywała nas sama (mnie i brata), nigdy się nie przelewało a i kredyt za mieszkanie sama ciągnęła przez 30 lat i ja nie wymagałam że się nie dorobiła. Dziękuję że wychowała mnie na szczęśliwą osobę bez roszczeniowego stosunku do świata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 24.06.2013 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 venuska z grzybem ty wyskoczyłaś:lol2::lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 24.06.2013 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Tosia takie wesele to już dla mnie absurd, takie zastaw się a postaw się, chyba że się ma tyle gotówki to ok każdy decyduje na co swoje pieniądze wydaje. Ja w kredyt na wesele nigdy bym się nie wpakowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 24.06.2013 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Justynka, wykorzystam Twój wątek do poproszenia o pomoc. przepraszam, że tak bezczelnie dziewczyny - wzięłam się za przedpokój - pomożecie? http://forum.muratordom.pl/showthread.php?184456-poga-du%C5%9B-ki/page33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 24.06.2013 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 samotna matka to inna kwestia, za samodzielne wychowywanie powinień być medal ale dużo rodziców zwłaszcza naszego pokolenia uważa, że nic nie muszą swoim dzieciom zaoferować mimo , ze oni od Państwa dostali wiele, np mieszkania, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 24.06.2013 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Reni no ok to mamy zgodność Tosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 24.06.2013 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 ale ja mówię szczerze, nie ma nic trudniejszego niż wychowanie samotnie 2 dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 24.06.2013 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Pysk zmalowany, ale pod kopułką dno i wodorosty!! Tosia rozwiń myśl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 24.06.2013 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 ok ja spadam to home a potem do silesii bo mam odłozoną zajebista sukienkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 24.06.2013 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 W klimatach weselnych... KLIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 24.06.2013 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Ilutka weszła i rozwaliła system Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 24.06.2013 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Ja mam jedno dziecko póki co i kilkakrotnie zastanawiałam się, jak dają sobie radę samotne matki (zwłaszcza jak mąż wyjeżdża w delegację, a ja nie wiem, w co ręce włożyć ) - zgadzam się, że za to należy się medal, ja bym nie dała rady tego ogarnąć (dom, praca, dziecko - w życiu ). Nie rozumiem, jak można urządzać wielkie weselicho, kiedy nie ma się pieniędzy na start w nową drogę życia (a znam takie przypadki ). Tak samo jak nie rozumiem ludzi, którzy często zmieniają samochody na coraz nowsze i lepsze, a ani grosza nie odłożą na własne mieszkanie, tylko siedzą z rodzicami lub w wynajętym - dla mnie są rzeczy ważne i ważniejsze, mieszkanie to zawsze jakaś inwestycja, samochód tylko traci. Co do butów - ja zawsze zdejmuję, chyba że jestem którymś z kolei gościem i widzę, że inni też w butach. Ostatnio byłam gościem pierwszym, wyobraźcie sobie: elegancka kiecka, fryzura, makijaż prawie wieczorowy i bose stopy, podczas gdy wszyscy inni wchodzili po mnie i nie zdejmowali butów - czułam się jak idiotka . Nie wspomnę jak moja noga w tej kiecce bez butów wyglądała przy nogach innych lasek w szpilkach . Jeśli ktoś przychodzi do mnie, nigdy nie proszę o zdjęcie butów. Ci, którzy mnie znają, wiedzą, jakie podejście mam do czystości i zdejmują, jak ktoś mnie nie zna, wchodzi w butach i też tragedia się nie dzieje , choć na ciemnej podłodze bardzo widać ślady, raz dwa przecieram, żadnych szkód nie odnotowałam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 24.06.2013 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 a ja prosze ozdjęcie jeśli ktoś ma szpile:p albo musi fruwac na palcach, bo u mnie w wiekszości drewno na podlodze:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts