Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

tak - tylko ciągle się zastanawiam jak - bo chciałam tak normalnie ala vivany czyli zwykłe proste na ukrytych szelkach - do salonu i jadalni.

Tylko mam kuchnię zaraz obok i co z tego woalu uszyć tam? hmm

myślalam, że zwykłe panele coś jak rolety - woal w środku na prosto bez ceregieli ale musi być czymś grubszym obszyty dół i góra żeby usztywniacze włożyć... i nie wiem co:/

co pasuje do kuchni na wys, połysk innego?

teraz mam te amaranty oczojebiste hahaha

[ATTACH=CONFIG]197703[/ATTACH]

w sumie wiadomo w kuchni nie musi być z tego samego - myślalam o zwykłych białych panelach udających roletę z białego materialu np w drobną kratkę białą

Edytowane przez Magda_lena85

No ja to zdecydowanie nowocześnie :yes:. Chyba najbardziej podobała by mi się biała żywica, ale tyle złego słyszałam, że się nie zdecyduję.

Tosiu, a co złego o żywicy słyszałaś? Ja też się nasłuchałam, ale byłam niedawno zamówić farbę, na którą musiałam trochę poczekać i od słowa do słowa zgadałam się z panem na temat żywicy, powiedział, że mają taką podłogę na zapleczu, na co ja, czy może mi pokazać (nigdy na żywo nie widziałam, tylko na zdjęciach). Zaprowadził mnie, ja zachwycona, a on mówi: "Tylko u nas jest bardzo zniszczona, bo tutaj wózki widłowe jeżdżą" :eek:. No w życiu bym nie uwierzyła, bo była piękna, gładka i w ogóle cudowna :yes:. Więc jak ktoś chodzi po domu tylko w miękkich kapciach, to chyba zupełnie nic się z taką podłogą nie dzieje :no:.

Magda ufff żyję. Byłam pewna że Ty chcesz firankę na całą rozciągłość miętową, a jak to mają być takie firanko-zasłony to będzie goooooood ;) Po co ukryte szelki? nie lepiej taśma albo tunel?

W kuchni jest chyba ok? tylko mnie się te kwiaty nie podobają, bo dla mnie to wzór dziecięcy. może jakiś biały chevron? ale weź i znajdź.

ja i firanka na całość:) nieeeeeeeee - aż tak źle u mnie w domu nie ma, mimo miłości do ciuchów:lol2:

prędzej moja mama hahah:)

mam tylko te takie boki - ale jak będzie płot na 200cm wysoki to mam zamiar wszystkie zlikwidować poza sypialnią:)

te w kuchni to tak w sumie - z poprzedniego jeszcze mieszkania - wisialy raz tam i teraz tu, do tych różowych pasują

w miare...lekki kicz jak i te różowe :D

ja mam brzydkie karnisze - z ikea stad jak zasłona jest szyta tak jak te vivany albo sarenita to je kryją

( szelki są ukryte wtedy jakby 2-3 cm nad karniszem materiał "stoi" ).

Tosia głośnik jest za firanką w rogu:)

to co widać to są ledowe halogeny - one idą wzdłuż sufitu od tego widocznego okna w stronę korytarza.

I to chyba najczęściej zaświecane przez nas światło.

wątek będzie :) jak znajdę powera- a tak serio to się zastanawiam jaki jest sens jego zakładania, jak i tak jakoś hmmm.... co ja tam będę pisała? no chyba, ze o ciuchach:lol2:

gdzieś kiedyś wklejałam chyba pokój młodego..albo cos? nie wiem nawet może znajdę linki

za od kina a nie wiedzialam, że w ogóle są takie małe sufitowe udające halogeny :D

roboty elektryczne to mój mąż :)

ja w sumie oprócz innego projektu :lol2::lol2: zmieniłabym schody http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=124515&d=1341950287 a raczej barierki - akurat przypadło na okres urodzenia małego, nie skontrolowałam a tż zaklepał:) ale na szczęscie są wkręcane w 2 miejscach - jak się uprze człowiek da radę zmienić na szklanno-drewniane.

Chociaż do skandynawskiej góry pasują :)

Ilonko, ja to właśnie słyszałam, że to się nie niszczy, nawet właśnie są polecane do hal produkcyjnych, no może trochę rysuje. Raczej z negatywnych rzeczy to, że żółknie i to raczej jest prawda, bo kiedyś na Domo w Dom&Wnętrze pokazywali i sama architektka mówiła, że ta podłoga kiedyś była biała :lol2:, no i że to straszna chemia, a na podłogówce to może być niezdrowe, a czy to prawda, czy nie.... z jednej strony dziś wszystko jest szkodliwe i chemiczne, a z drugiej chyba bym si.ę nie chciała na sobie przekonać :D

Ja właśnie słyszałam (też na Domo, chyba w programie "Dach nad gwiazdami" od samej prowadzącej, która prezentowała swój domek), że taka podłoga się niszczy :yes:, więc byłam zdziwiona, że w takim miejscu, gdzie wszyscy w buciorach i wózki widłowe jeżdżą podłoga gładka :yes:. Co do żółknięcia to prawda - ta, którą widziałam, była żółtawa :yes:, a raczej beżowawa, ale myślałam, że to kwestia wyboru koloru :eek:. Jeśli chodzi o szkodliwość - nic o tym nie wiem, ale też żywicą na podłodze dotychczas jakoś bardzo się nie interesowałam, tylko tyle że fajnie wygląda :cool:.