Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a propo gotowania

kupiłam ostatnio patroszone świeże pstrągi ofc mialy oczęta, ale nie w tym problem.. tzn w tym też.

Miałam je w środku nasmarować i włożyć ważywa - ale te oczy na mnie ciągle patrzyły...

poszłam po oliwę i na 100% miałam wrażenie, że się ryba poruszyła...obiadu nie było :D

u nas tzn u mojej mamy gołąbki wczoraj były

nie wie czy robiłyście - ale ze wzgl na Albinoska połowę zawsze robimy tak, ze zamiast ryżu

dajemy kaszę jaglanną:) pychota

Venus - a słodkiego coś zjadasz? bo u mnie kawa bez to grzech... :)

bo rozumiem, że zjadasz 5 małych posiłków?

EEEjjj. Nie umiem robić gołąbków :(

Ale piękny temat :yes:. Bo ja to jestem raczej noga kulinarna :bash:. Mam kilka swoich potraw, które potrafię, ale się nie rozwijam, a przydało by się, bo kręcę się w kółko i weny nigdy nie mam na obiad... :stirthepot:

Zapodajcie jakieś fajne (nie chodzi o wymyślne - wręcz przeciwnie) inspiracje kulinarne. Ta potrawka z łopatki, marcherki i ziemniaczków np. spoko, tylko ja słabo też się dogaduję z piekarnikiem i się zawsze boję, że suche wyjdzie, albo mięso twarde :)

hmm ost robiłam na szybko

makaran rurki albo inny ( przyklejający sos) do tego na patelni" oliwa, czosnek, tzycki z kuraka, cukinia, bulion albo inna "woda" i gotowe. Tzn najlepiej smakuje jak się wleje "kroplę " 30%.. a i dobre jak wcześniej do kurczaka da się łyżkę ostrej musztardy np dijon lidlowej.

Nesska ja Ci też zazdroszczę kucharza:)

Ida a co dziś na obiados?

hmm ost robiłam na szybko

makaran rurki albo inny ( przyklejający sos) do tego na patelni" oliwa, czosnek, tzycki z kuraka, cukinia, bulion albo inna "woda" i gotowe. Tzn najlepiej smakuje jak się wleje "kroplę " 30%.. a i dobre jak wcześniej do kurczaka da się łyżkę ostrej musztardy np dijon lidlowej.

Magda, też robiłam makaron z cukinią (średnio lubię makarony :( ) ale nigdy nie wpadłam na podrasowanie go kurczakiem! :lol2: Punkt dla Ciebie :p