Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

e tam botwinka to jak barszcz czerwony tyle, że z młodych buraczków i daje się też "gałązki".

Robiłam kiedyś barszcz z przepisu gesslerowej - z pieczonych buraków ( wcześniej na blaszkę polać oliwa i do piekarnika później do zupy) i wyszedł obłędny:) taki posmak miał lekki

Ida no to jak umiesz rosołek, to tak samo, tylko do wywaru dodajesz młode buraczki pokrojone jak stare do barszczu i jeszcze te wszystkie łodyzki i listki, bo to jest młodziutkie i się wszystko rozgotuje, jak masz słaby kolorek to też możesz dolać tego koncentratu barszczu z Krakusa albo rolnika i zaprawiasz oczywiście smietaną, no i oczywiście zimniaki wczesniej w kostkę jak do żurku /który umiesz zrobić/, cała filozofia a jaka pychota:D

My zupy uwielbiamy, prawie wszystkie:p

Ida no wiesz nasze mamy mają swoje sposoby, dawniej nie było tylu przypraw jak teraz a jak ten rosół smakował, chociaż mięso też było inne;)

Wiesz co ja różnie, w zależności co mam albo jak kupię, no najlepszy to jest z mięsa mieszanego, a jeszcze lepiej jak jest kura ale taka prawdziwa jak to mówi moja teściowa /czasami gdzieś taką mi kupi i połówkę podrzuci;)/, chociaż wtedy ten rosół jest dość tłusty i ja ten tłuszcz zbieram, najczęściej daję dwa udka, kawałek antrykotu, bo nigdy na porcję rosołowej no i b. ważne warzywka, duzo i koniecznie cebulka ale taka podpieczona, kapusta włoska też daje smak:D