anakris 28.06.2013 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Jadę do biedronki! Mam mnie prosiła, żebym jej zakupy zrobiła to skorzystam z okazji Jak kupie buraczki to zaraz przystępuję do dzieła. I na cos słodkiego też mam ochotę !! Będę gruba ale szczęsliwa :D Tosia no jaka była umowa:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anakris 28.06.2013 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 teoretycznie w czwartek ale mogą być przełożone na sobotę a my mamy wesele Justyna znowu? faktycznie sporo tych wesel u Was:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 28.06.2013 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 a nie denerwujta mnie tartami ja dziś chyba zrobię ten ciastek http://www.mojewypieki.com/przepis/ciasto-grysikowe-z-truskawkami-i-galaretka to czekam na opinie, ja na wielkanoc robiłam masę grysikową i wyszły mi kluchyw środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 28.06.2013 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 oooo barszcz z botwinką - uwielbiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 28.06.2013 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 oooo barszcz z botwinką - uwielbiam w życiu jeszcze sama tego nie robiłam, wydaję mi się że to czarna magia dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anakris 28.06.2013 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Ida jak nie robiłaś botwinki, naprawdę? A umiesz gotować zupę jarzynowa powiedzmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 28.06.2013 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Ida jak nie robiłaś botwinki, naprawdę? A umiesz gotować zupę jarzynowa powiedzmy? mało gotuję zup, bo dla m to nie obiad Jarzynowej tez raczej nie robię, za to rosołek u nas I klasa A jak rosołu zostanie, to robie jeszcze pomidorówkę i żurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 28.06.2013 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 e tam botwinka to jak barszcz czerwony tyle, że z młodych buraczków i daje się też "gałązki". Robiłam kiedyś barszcz z przepisu gesslerowej - z pieczonych buraków ( wcześniej na blaszkę polać oliwa i do piekarnika później do zupy) i wyszedł obłędny:) taki posmak miał lekki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anakris 28.06.2013 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Ida no to jak umiesz rosołek, to tak samo, tylko do wywaru dodajesz młode buraczki pokrojone jak stare do barszczu i jeszcze te wszystkie łodyzki i listki, bo to jest młodziutkie i się wszystko rozgotuje, jak masz słaby kolorek to też możesz dolać tego koncentratu barszczu z Krakusa albo rolnika i zaprawiasz oczywiście smietaną, no i oczywiście zimniaki wczesniej w kostkę jak do żurku /który umiesz zrobić/, cała filozofia a jaka pychota:D My zupy uwielbiamy, prawie wszystkie:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 28.06.2013 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 my też zupożerni:) lubię też takie "inne" jak np krem z pieczonej papryki, dyniowa z mlekiem kokosowym albo zwykła warzywna z mięskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anakris 28.06.2013 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Magda my raczej tradycyjne zupki preferujemy, tzn. ja owszem uwielbiam cos nowego wypróbować, ale moj m to rosołowy a Ania kocha pomidorową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 28.06.2013 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 (edytowane) Ana dzięki, może jutro skoczę na targ i tez zrobię A z zup to kiedys jeszcze robiłam (z przepisu koleżanki) czosnkulę!!! Przeeepyszna Edytowane 28 Czerwca 2013 przez ida2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anakris 28.06.2013 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 A co to za zupa? bo rozumie, że z czosnkiem, ale taka ziemniaczanka, czy cos innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 28.06.2013 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Ana a jakie mięso dajesz do rosołu? wołowo-drobiowe?nigdy idealny rosół mi nie wyszedł - tzn nie tak idealny jak u mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 28.06.2013 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 A co to za zupa? bo rozumie, że z czosnkiem, ale taka ziemniaczanka, czy cos innego? właśnie nie Napewno czosnek (ok 10ząbków) serek topiony, ser żółty i do tego grzanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anakris 28.06.2013 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Ida no wiesz nasze mamy mają swoje sposoby, dawniej nie było tylu przypraw jak teraz a jak ten rosół smakował, chociaż mięso też było inne;)Wiesz co ja różnie, w zależności co mam albo jak kupię, no najlepszy to jest z mięsa mieszanego, a jeszcze lepiej jak jest kura ale taka prawdziwa jak to mówi moja teściowa /czasami gdzieś taką mi kupi i połówkę podrzuci;)/, chociaż wtedy ten rosół jest dość tłusty i ja ten tłuszcz zbieram, najczęściej daję dwa udka, kawałek antrykotu, bo nigdy na porcję rosołowej no i b. ważne warzywka, duzo i koniecznie cebulka ale taka podpieczona, kapusta włoska też daje smak:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anakris 28.06.2013 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 właśnie nie Napewno czosnek (ok 10ząbków) serek topiony, ser żółty i do tego grzanki Czyli to taki krem? Własnie z takimi zupami mam problem, bo najczęściej jem je sama, moi nie specjalnie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 28.06.2013 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 a widzisz u mnie z kurą od gospodarza nie problem - ale cebuli dawałam pół - nie podpieczonej, kapusty zero.A dodajesz lubczyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anakris 28.06.2013 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Ida a jak gotujesz rosół szybko, czy wolno? bo jest zasada, że rosół gotujemy długo i na wolnym ogniu, on ma tak pyrkać jak to mi mówiła mama:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 28.06.2013 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 dobra dawajcie dobry przepis na chłodnik - ale ma mi kubki smakowe wywalić na wierzch! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.