anakris 28.06.2013 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 a widzisz u mnie z kurą od gospodarza nie problem - ale cebuli dawałam pół - nie podpieczonej, kapusty zero. A dodajesz lubczyk? Lubczyk jak tylko mam to jest super, rosół bez cebuli to nie rosół /koniecznie podpieczonej, może być pół/ chociaż Gesslerka poleca więcej , z kapustą to jak się chce ja tez nie zawsze daję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 28.06.2013 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Ida a jak gotujesz rosół szybko, czy wolno? bo jest zasada, że rosół gotujemy długo i na wolnym ogniu, on ma tak pyrkać jak to mi mówiła mama:yes: Dokładnie tak Do tego mięso mieszane, w tym drób "swojski" Szczerze mówiąc to rosołek wychodzi nam nawet lepszy niż u mamy A ten krem musisz Ana koniecznie zrobić, zobaczysz, że im posmakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 28.06.2013 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 http://emotikona.pl/emotikony/pic/0blush2.gif http://psiakosc.com/emoty/patyczaki/bulbar-smiley.gif :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 28.06.2013 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 (edytowane) To co jak zupa to juz cały obiad ??? :oJestem zbulwersowana :lol2: toż to tylko przystawka Dlatego szkoda mi czasu na zupy i robię zazwyczaj od razu MięCHOoooooo :lol2::lol2: A TY się tak nie bulwersuj, zobaczymy czy za parę lat, przy dzieciach będziesz sie bawić codziennie w przystawki, zupki-srupki i może jeszcze deserki :lol2: :lol2: Edytowane 28 Czerwca 2013 przez ida2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anakris 28.06.2013 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Ida musisz mi koniecznie dać przepis, bo ja z kolei z kremami gorzej;) Justynko ja chłodników nie robię Dziewczyny już nie ogarniam, nie doś że z Wami tu gadam to jeszcze mój m nadaję z rozdania świadectw od Ani:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anakris 28.06.2013 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Jaka umowa? http://emotikona.pl/emotikony/pic/0blush2.gifhttp://psiakosc.com/emoty/patyczaki/bulbar-smiley.gif. Tarty dziś nie będzie bo nie kupiłam ani buraczków, ani ricotty, ale kupiłam polędwicę i pieczarki i bedzie pyszny obiadek mam nadzieję Tosia no to przeca dietetyczny obiadek, chudziutka polędwiczka i pieczarki, mniam:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anakris 28.06.2013 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Tosia no coś Ty, mój ogórkowej nie znosi, tzn. tej ogórkowej od teściowej, bo jak mu robiła w dzieciństwie to mówił, że on tej zupki z rybkami nie chce:lol2:A moją nawet zje, ale pomruczy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 28.06.2013 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 No co ty przecież żaruję ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anakris 28.06.2013 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Z tą ogórkową to u nas na odwrót, ja uwielbiam a m tak jak pisałam:lol2:Pomidorowa u nas tylko z makaronem i na śmietanie kremówce:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 28.06.2013 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 taaaaa Wy tu gadu gadu a my do 15 co najmniej w pracy o suchej bułce - albo z serkiem kiri kiri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 28.06.2013 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 taaaaa Wy tu gadu gadu a my do 15 co najmniej w pracy o suchej bułce - albo z serkiem kiri kiri ja mam zupę...chyba seee zaraz zrobię gulaszową z kubka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anakris 28.06.2013 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Madzia ja w pracy do 17 i u mnie dziś śledź po japońsku i jeden styropian:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 28.06.2013 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 myślalam, że Wy w domu dzisiaj:) haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 28.06.2013 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 my też zupożerni:) Ja też uwielbiam robić i jeść zupy - duuuże gary, żeby było na kilka dni. Raz nawet sama sobie wygenerowałam zupę krem brokułową (do tego stary żółty ser zamiast makaronu, kawałki mięska, grzaneczki... mmm...) Wszyscy w rodzinie się nad nią "spuszczali" że taka pyszna. A na koniec - po 2 latach Daro zakomunikował mi, że on to jednak tej zupy nie lubi i od tej pory w ogóle jej nie je! Napewno czosnek (ok 10ząbków) serek topiony, ser żółty i do tego grzanki Do tego do baaardzo gorącej porcji zupy, do jednej miseczki wrzuca się jajko (a może samo żółtko?), żeby się ścieło, jeszcze przed zjedzeniem, ale wtedy to już nie jest takie bardzo rosołowe, tylko gęste dobra dawajcie dobry przepis na chłodnik - ale ma mi kubki smakowe wywalić na wierzch! Na chrzcinach mojej Zuzi podali taaaki! mega pyszny chłodnik Jogurt grecki/kefir, czy co to tam białego + ogórki + orzechy + czosnek! MNIAM! Można drobno posiekanej zieleninki trochę dodać np. koperek, no i przyprawy: sól, pieprz. To co jak zupa to juz cały obiad ??? :oJestem zbulwersowana :lol2: toż to tylko przystawka Nigdy nie robię dwudaniowych obiadów Fakt, że zupy muszą być gęste. Jak ktoś po zupie jest głodny, to niech sobie 2x nałoży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anakris 28.06.2013 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 myślalam, że Wy w domu dzisiaj:) haha A to dlaczego? ja nawet jutro ide do pracy:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 28.06.2013 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 o o Asia a co za orzechi? orzechi dobre na musk włoskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 28.06.2013 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Natchniona dyskusją szperam zaległości w necie i znalazłam dokładnie ten przepis, o którym mówię Chłodnik ze świeżych ogórków 3 duże zielone, świeże ogórki 700 ml jogurtu greckiego (może być naturalny) 3-4 ząbki czosnku 1 pęczek szczypiorku 1 łyżeczka soli 3 łyżki oliwy garść orzechów włoskich garść świeżej mięty 3/4 szklanki wody (schłodzonej) gałązka mięty do przybrania 1.Ogórki ścieram na tarce na dużym oczku. Dodaję sól i mieszam a następnie odstawiam na 15 minut. 2. Starte ogórki przekładam do dużej miski, dodaję jogurt, starty czosnek, miętę, pokrojony szczypiorek i oliwę. Mieszam i wkładam do lodówki na 1 godzinę. Prażę orzechy włoskie na patelni. 3. Po wyjęciu z lodówki sprawdzam smak chłodnika, jeżeli jest za gęsty dodaję schłodzonej wody i mieszam. W razie potrzeby solę lub dodaję pieprzu. Konstystencja jest podobna do kremu. Posypuję prażonymi orzechami i przybieram liśćmi mięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 28.06.2013 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Brzmi ciekawie Ale nie mam w lodówce jogurtu greckiego.... i mięty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anakris 28.06.2013 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Brzmi ciekawie Ale nie mam w lodówce jogurtu greckiego.... i mięty.... a ja mam i chyba wypróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 28.06.2013 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 a ja mam i chyba wypróbuję nie dziwię się, już bym robiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.