Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Magda szkoda, że tak słabo mnie oceniasz ;)

Kuchnia wyszła idealnie tak jak w projekcie :yes: o meblach pisałam sporo w trakcie montażu i się nie rozpływałam tylko dlatego że to u mnie.

Ciekawa jestem co Tobie nie gra, napisz jak już będziesz wiedziała, może mi też zacznie przeszkadzać ;)

Tosiu tak :yes: Kran jest super, naprawdę sprężynę przecieram bardzo sporadycznie i nie mam tłustego osadu :no: może to kwestia indukcji? bateria bardzo wygodna, ale kupowałam ją na miejscu bo większość nie pasowała mi przy sterowaniu. Tą wygodnie mogę opłukać cały zlew. Ja to bym chciała jeszcze większą baterię, ale ten model był największy na jaki mogłam namówić męża (wtedy narzeczonego) :D

Biały blat jak najbardziej, natomiast u nas jest najtańsza płyta meblowa. Nie wiem czy poleciłabym biały kamienny blat, bo pewnie musiałabym na niego dmuchać non stop ;)

Oczywiście marzę o kamiennym blacie w drugim domu :yes: i jeżeli już to ciemny a nie biały, bo ewentualnych trwałych plam nie będzie widać, a na białym nie mam pewności jakby było po kilku latach.

Polecam też ciemne podłogi i ciemne schody :yes: widać brud jak się nie sprząta, my lubimy czystość ale nie relaksujemy się sprzątaniem. Zawsze grubsze w weekend (2 godziny we dwoje) i krótsze (odkurzanie i sprzątanie z wierzchu) w tygodniu 1-2 (zazwyczaj 1).

Edytowane przez Venus_m

Venus ja nie od oceniania - no chyba, że fotek ludzi ale i to nie moja pasja :D

z drugiej str sama chce dolną łazienkę rozwalić haha:)

wydaje mi się, że chodzi o zabudowę tą rogową - dużo się wg mnie tam dzieje tak jak w górnej łazience ( dużo zabudowy wszelakiej) - może dlatego, że większość które oglądam ( i moja prv) jest robiona nieco inaczej - kuchnia na prosto - szafki "nie zakręcają" .

Kwestia gustu jak to mówią .

Z drugiej strony mam chyba zboczenie - na tzw symetrię :)

Ale ja mam "na skromnie" ;)

Magda ja mam roletę już 1,5 roku i mechanizmu nigdy nie piorę, bo też nie ma takiej możliwości :no: pierze się tylko materiał i nie ma w tym nic trudnego ani skomplikowanego;)

Mnie kuchnia Justyny też się podoba, gdzie Ty tu masz nadmiar faktur? jest tylko połączenie bieli i drewna, ja sama żałuje, że nie pomieszałam w ten sposób, bo wtedy moja kuchnia by zyskała, a tak jest jednostajna co nie zmienia faktu, że i tak ją bardzo lubię:rolleyes:

Magda a ja sobie rogowe rozwiązanie chwalę bardzo i od początku tak miało być i jest to na projekcie także nie zamówiłam kota w worku ;) U nas wszystkie linie się schodzą :yes:

W łazience górnej mówisz, że mam dużo zabudowy? ;) a śledziłaś dziennik od początku i wiesz z jakim pomieszczeniem przyszło nam się zmierzyć? pewnie nie :rolleyes:

czytałam dziennik nie raz - jak jeszcze kilka innych, ale tu nie chodzi o to tylko o faktury + zabudowę np lustra.

wg mnie w kuchni tylko pierwsza linia od góry się schodzi z tym co "za rogiem".

Tylko, że ja nie mam zamiaru nic udowadniać, że coś źle albo nie tak - bo wszystko kwestią gustu.

Anakris - dzięki co do rolety - obawiam się, że nie będę po praniu umiała mechanizmu założyć.

Pisząc o fakturach nie miałam na myśli kolorów - bo one są idealne, raczej wielkość szafek i to jak idzie w związku z tym "linie zabudowy"

Edytowane przez Magda_lena85

:D No właśnie ja bym chciała jeszcze większą i z tą dodatkową wylewką ( nie wiem czy ty ją masz, bo niedowidzę, mam malutki laptop:rolleyes:).

Ja blatu nie będę brać białego kamiennego. Ciągle się nie moge zdecydować, ale mam jeszcze czas to przemyślę, bo albo będą

1) białe szafki+ blat kamienny ale beż,

albo

2) szafki białe+ palisander santos ( ale w tym czerwonym jasniejszym odcieniu) i do tego grube białe blaty.

Tosiu a widziałaś kuchnie forumowej Efilo? myślę, że ona by ci się spodobała, no chyba że już znasz?

Zabudowa lustra :lol2: myślisz, że to co przy lustrze było od zera tworzone?

W kwestii linii jak już piszesz to przypatrz się dobrze, ponieważ dolne szafki zgrywają się z cargo, półki przy okapie z szafką a sam okap z linią dolną wszystkich wiszących, szuflada z panelem zmywarki, indukcja jest dokładnie na środku....no ale co ja będę wymieniać, jak ktoś nie chce to i tak nie zobaczy :lol:

Na temat jak prać materiał rolety rzymskiej jest mnóstwo filmików na You Tube, ja też przy montażu wysłuchałam co i jak a później oczywiście zapomniałam, ale wszystko można znaleźć w necie;)

Co do tych wysokich baterii to ja też się na taka pokusiłam, ale te baterie lubią chlapać, np. jak się ma zlew przy oknie, ale i tak drugi raz wybrałabym taką :cool:

o górnych mówię nie o dolnych

i pierwsza z lewej z agd jest w linii zabudowy adekwatna do reszty - ostatnia na prosto ( pod którą są otwarte półki) nie jest już zgrana

poza górną półką - a te które idą na ścianie z oknem grają z ostatnią ale np już nie z pierwszą ani druga gdzie jest lodówka.

Poza górnymi szafkami.

cały czas piszę o tym rogu - a nie o tym co się na drugiej stronie dzieje.