Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Odkopuję wątek z czeluści ;)

Mało wnętrzarsko się u nas dzieje, bo ciągle jakieś gipsowanie, zbijanie tynku, szpachlowanie, malowanie... :(

Dziś czułam, że muszę pojechać do TK Maxx, mąż mówi " serio, tam nigdy nic nam się nie podoba", "no ale dziewczyny z forum zawsze coś fajnego tam kupują to i ja w końcu doczekam na swoją kolej". Szczerze to miałam nadzieje na jakieś fotele, kiedyś były takie fajne po 590zł, w każdym razie krążyłam sobie po Blue City kiedy zatrzymaliśmy się przy lampach. Podobała mi się jakaś tam mniejsza, mąż wszedł za róg i mówi ta fajna. Tym samym wyklarowała się ostateczna wizja sypialni, bo ciągle nie wiedziałam czy przypasować ja do łazienki (beż, brąz, złoto, zieleń) czy jednak do salonu i kuchni (biel, szarość). Na szczęście lampy były dwie, ogólnie jak za lampę to drogo(164 zł), ale patrząc na ceny lamp to tanio - ale zagmatwałam :lol2: Kupiliśmy dwie do sypialni, kiedyś staną na stolikach nocnych :) Nie mogę się na nie napatrzeć, a co najgorsze przez to ciągłe pylenie nie mogę ich rozpakować ;/

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/s_PA292005.jpg

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/s_PA292003.jpg

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/s_PA292001.jpg

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/s_PA292002.jpg

W TK Maxx w Blue City już ich nie ma. Jeszcze dobrze gdybym się wybrała do tego w centrum, bo do gościnnego taka jedna jak znalazł ;)

Ty z moich rodzinnych stron ;)

:lol2: :lol2:

A skąd dokładnie, jeśli można spytać?

Venus, z tych sklepów, to mamy: dodatki Voxa (niektóre całkiem niezłe), sklepy BRW, H&Y, Almi Decor (ale tam to raczej nie bywam) i Tchibo :p

A w piatek otwierają nam drugi Leroy Merlin :rotfl:

Normalnie szał!

Pati dzięki ;) Ja nadal nie mogę się napatrzeć na te lampki, a mąż mówił, że za wielkie będą...moje oko mnie nie zmyliło - są idealne :D

Narendil hmn..to i tak nie masz źle, ja dorastałam w miejscowości gdzie nie ma nic, a każdy sklep w ciuchami ma nazwę typu Irena, Bożena, że o wnętrzach nie wspomnę :o 120 km od Warszawy, jakieś 80 km od Białegostoku, pośrodku prawie tego odcinka ;)

oooo cacuchna... jutro też się bujnę do tk maxxxa... :)

strasznie mi się podoba ten kolor. od dawna gdybam, czy nie pożarłby się z moimi brudnymi fiołkami w sypialni i fioletową narzutą, i coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że jednak nie (w h&y są śliczne zasłony w takim kolorze, nieco za krótkie na moje pałacowe wysokości i na przelotkach, ale Pani Firanka może mi dosztukować "margines" albo doszyć go z drugiego kompletu).

Duś mi fiolet i takie złoto pasują do siebie ;)

a lampy są piękne - nawet mąż po przebudzeniu powiedział "ha! pierwszy się podniosłem, pierwszy na lampę spojrzałem" :lol2:

Ja wczoraj żeby dobrać górne oświetlenie do sypialni przeszukałam chyba ze 150 stron z oświetleniem na allegro. Jedynie pasującą znalazłam wczoraj w centrum BRW, z 800 zł przeceniona na 400, no ale to lampa na długim plafonie, a u nas 2 kable i mąż mówi, że ciężko byłoby przerobić ;)

Uznałam, że tak naprawdę to nie muszę się spieszyć z górnym oświetleniem w sypialni i mogą być tylko na razie te lampki, jak nic nie znajdę w normalnej cenie to będę zbierać na żyrandol coś jak pokazywałam kiedyś nasz nad jadalnię :D

Venus,

cudowny dom, gratuluję!!!! Jaką masz kuchnię!!!!!!:jawdrop:

Piękne lampy!!!!!!!!!!!!!!

Ja jeżdżę bardzo rzadko do TK, po to, by się nie denerwować i nie wykupić za każdym razem połowy asortymentu:) - mam jeszcze kawał czasu do dekorowania wnętrz, więc na większe zakupy mam szlaban. Ale to prawda, że można tam upolować rewelacyjne przedmioty do domu, w świetnych cenach!

Nie nie :no: w sypialni jest zbiór wszystkiego :(

Materac na podłodze z pościelą, centrum dowodzenia (stary stolik z komputerem + full kabli:sick: ), za garderobę na wierzchu funkcję pełnią regały garażowe z LM :( W tym pokoju jedynie skończoną rzeczą jest podłoga, pomalowane białe ściany i wstawione okna. Wstawię jak zamówię garderobę i trochę mniejszy będzie burdel. Jak dotąd ten pokój to moje znienawidzone pomieszczenie, lampy trochę mi go umiliły :)

Nieustannie zachwycam się lampami :D

z górnym mam ten sam problem - jak już sie zdecydowałam na styl, to sie okazało, ze z 5 zarowkami takich nie ma, czyli dupa.

teraz w sumie sie zastanawiam czy to był w ogóle mój styl. ale chyba sie dziś do eurofiran przejade i popatrze na miedziane i złote zasłony... :) ochoty mi narobilas :)

Hmn...Dusiu a ja w BRW wczoraj widziałam piękne zasłony. Były w Pasy złote + jakieś tam (może szare? )+ zgaszone niebieskie...cudne ;)

Ja chyba górne dobiorę do tych lamp pod podstawę czyli coś kryształowego ;)

Przypomniałam sobie, ostatnio byliśmy u znajomych w odwiedzinach - pierwsze w nowym mieszkaniu. Sypialnia ma szare tapicerowane zamszowe łóżko z pikowaniem, a na ścianie jest tapeta w paski fioletowe, szare i złote - prezentowała się super. O ile dobrze pamiętam tapeta była z LM, ale ja takiej nigdy nie widziałam ;/

Edytowane przez Venus_m