Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ajwi zależy ile tych parapetów i jaki macie budżet, drewno tańsze niż kamień :yes:

budżet raczej mały, mam w sumie mało długośc 2 x 160 cm oraz 3 x 50 wiec bez dużych ilości :cool: musze zobaczyć te mdf i jeszczeraz te konglomerty...chciałam u którejś podejrzec ale każda z Was ma "brązowe"okna :cool:

Ivy ja mam biale okna i białe kamienne parapety bez żadnych większych maziaji tylko jest wrażenie rozsypanego białego piasku, ale to jest bardzo delikatne.

Jestem zadowolona, ale kupowałam w lokalnym sklepie. Na piętrze mam tez kamienne, ale już takie ala beźowe i powiem, że nie wiem co mnie podkusiło -fakt że te były tańsze od białych mimo że teź kamień ;) Na pewno coś znajdziesz !!!!:hug::hug:

Venuska :hug:

Witam wszystkich :)

Venusko mam nadzieję, że się nie obrazisz jeżeli podpytam się u Ciebie na wątku o wakacje nad naszym polskim bałtykiem. Wiem, że zaglądające tutaj dziewczyny (wraz z Tobą) mają gust itd itp więc chciałabym się podpytać o miejscowości turystyczne nad naszym morzem. Do tej pory Kołobrzeg, Mielno, Władysławowo, Jurata, Jastarnia, Hel, Krynica Morska jest mi znane a może polecicie coć innego?

Wybieram się z Synkiem, mężem nad polskie morze (chociaz nadal nie wiem czy może ciepłe kraje nie byłyby lepszym pomysłem i korzystaniejszym finansowo) na 3 tygodnie i może wypróbuję inny kierunek. Ustronie? Nigdy tam nie byłam, Dąbki? Dębki?

Liczę na Wasze sugestie - DZIĘKI :)

Rany Venus....: ;D

O to super, więc dziewczynki piszcie;) Jutro w pracy poczytam :)

Dodam tylko, że dwa lata temu byłam w Krynicy Morskiej i wcale się nie zachwycałam, a skusiłam się, ponieważ gro ludzi polecało. Dla mnie mega męczące dojście na plażę i jak się juz tam raz pójdzie trzeba zostać bo droga przez las daleka i pod górkę tak więc nigdy więcej.

Mimo tłoku itd jakoś sentymend do Władka mam :) ale może teraz gdzieś indziej poproszę.

My też mieliśmy jechać do Chorwacji ale rodzinka wybrała Włochy i na 2-tygodnie wyliczyli dla 2 dorosłych i dziecka ok 8 tysięcy. Podziekowałam bo chyba za taką cenę wolałabym wsiąść do samolotu i w 2 godzinki być na miejscu niż 2 dni w aucie bez klimy męczyć siebie a prtzede wszystkim dziecko.

Mąż o jodzie itd nawija więc chyba Polskie morze w tym roku będzie. Może we wrześniu gdzies na tydzien sie poleci.

Venus

:jawdrop::D:D:lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:

Dlatego u mnie w szpitalu na oddziale ginkowym była wyrąbista karta ,, Przed badaniem prosi się uprzejmie Panie o umycie :;))

Julcia

A co lubisz ?

miejscowości wsiowe spokojnie czy rozrywkowe?

gdzie wydaje s ię kasę na każdym kroku?

Jesli posiada się dzieci

ja polecam Gąski koło Mielna

fajne spokojne ośrodki

zejście do Morza bezpośrednio nie ma na co kasy wydawać

cicho i spokojnie można nawet bez stanika się opalać ;);)

W razie nie pogody i nudów nie daleko Sarbinowo i Mielno gdzie tętni życie:rolleyes:

Edytowane przez karolek59

@julcia

jako pomorzanka, może pomogę.

dębki są piękne - śliczna szeroka plaża i na tym koniec. to trochę takie miejsce, gdzie psy d... oczywiście wypoczynek z dziećmi rządzi się swoimi prawami, ale mimo wszystko chyba nie nastawiacie się, żeby w poszukiwaniu jakiejś alternatywy w stosunku do spacer po lesie + plaża czy spacer po lesie + plaża urządzać sobie samochodowe wycieczki. akurat z dębek - żeby się ruszyć to też kawałek.

władysławowo, jastarnia, jurata, hel - polecam ogromnie (no może poza jastarnią, bo tam głównie młodzież spragniona wind- i kitesurfingu, więc bywa baaaardzo głośno). do tego te miejscowości dają wam perspektywę rowerowych/melexowych wycieczek po całym półwyspie. może i nieco tam tłoczno, ale też bez przesady. a jak się znudzi - tramwajem wodnym można podskoczyć do trójmiasta (płynie od 1,5 h do 2,5 w zależności czy interesowałaby was gdynia, sopot czy gdańska starówka). natomiast plaże na półwyspie od kilku lat zachwycają swoją czystością.

mielno - nie znam, ale złej opinii nie słyszałam. taki mniejszy, bardziej kameralny władek. choć ponoć w mielnie i w ustce jest "zawsze zimno" :)

krynica morska - fajna jesienią/zimą na spacer, w sezonie... no jakoś po prostu mi nie pasuje.

z takich moich - jastrzębia góra. bo mam sentyment (no i jest 8 km od władka. jak pieczona ryba spowszednieje, można zjeść chińczyka hehe). typowo turystyczna, nieco w sezonie tłoczna, ale klimacik jest. zresztą ja akurat bywam tam o każdej porze roku.

natomiast wśród znajomych fajne opinie zbierają jeszcze darłowo i darłówej, choć to już bliżej w stronę słupska.

Hej

Tosia ... może pocieszy Cię historia

jest sobota rano - tż nie ma, dziecko pół nocy nie spało, płotu nie mamy...

jakoś godzina 6.05 okna pootwierane bo strasznie duszno nagle pod domem słyszę kosi ktoś,,,, co chwile zacina się kosiarka na kamieniach, wyje jak nie powiem co.

Myślę sobie o nieeeeeee spałam 2 godziny - dzwonię na policję, sąsiad to sadysta i robi to specjalnie.

Wstaję idę szukać telefon - ale coś mnie oświeciło, daję rolety na dole do góry patrzę... a tam mój ojciec, nie mógł spać a że męża nie ma to przyszedł mi pomóc i kosić trawę:eek: i jak tu go opierdzielić?

:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes: