Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ivy - mam brążowe okna. Wszędzie mam parapety z granitu (kolor dark grey) i przyznam, że trochę jestem zawiedziona, bo kurz widać jak 150, a w kuchni co chwilę jakieś ślady widać, przy zlewie to non stop od zachlapań, a jak się coś na nim postawi to też później ślady zostają. On się zachowuje tak jakby chłonął :( pomimo, że był impregnowany. Więc sprawdź ewentualnie czy konglomeraty też mają taką właściwość...

Julcia - ja bym Ci mimo wszystko odradzała polskie morze. Nie chciałabym zabrzmieć jak zmanierowana paniusia, ale po ostatnich moich doświadczeniach powiedziałam - nigdy więcej! A już na pewno, żadnych nowych miejsc. Pojechaliśmy do Dziwnowa. W 5 dni wydaliśmy 2 500 zł (bez żadnych szaleństw i atrakcji! - takie ceny), załapaliśmy się na 1 dzień pogody, a na koniec mieliśmy nieprzyjemość ze strony właścicielki pensjonatu.

Mam jedną miejscówkę wprawdzie, ale od Ciebie dość daleko, więc nie wiem czy jest sens tyle sie tłuc, skoro po drodze też jest morze ;) - Pogorzelica (spokojna, lesista, mamy domki nad jeziorem, więc chłopaki na ryby sobie lubią rano wypłynąć), a obok Niechorze, w którym często coś się dzieje. Ale tam to lubię na weekend dłuższy ewentualnie. Bo za te same pieniądze z gwarancja pogody i full obsługą wolę gdzieś polecieć i odpoczywać, a nie robić to samo co w domu - gotować, sprzątać i ogarniać... :/). W Dziwnowie byłam - było spoko, ale tam jest zimna woda (nie wiem czym to idzie, ale tamtejsi ludzie nam powiedzieli, że zawsze na środkowym wybrzeżu woda jest zimniejsza niż na lewo i prawo i faktycznie jak sprwdzaliśmy we wszelkich prognozach, to tam zawsze kilka stopni mniej Bałtyk ma :confused:)

Wschodnie wybrzeże mam całkowicie nie przeeksplorowane i kusi mnie od kilku ładnych lat, ale argumenty o cenach, pogodzie i obsłudze pozostają tam też aktualne i jakoś nie mam odwagi :bash:

Wybór między Włochami a Chorwacją dziwny, Chorwacja tańsza, czystsza, spokojniejsza i bardziej malownicza niż Włochy (choć pewnie też zależy od konkretnego miejsca...)

Ale liczone m2 całej działki- te pod budynkami też.

dzięki. Działki nie mam dużo ;) Tosiu mam jeszcze do Ciebie jedno pytanie...jak bym chciała zrobić sobie taką "rabatkę" iglastą z dodatkami to jaka powinna być szeroka zeby rośliny jakoś sie mieściły. Pewnie zależy dużo od roślin. przykładowe zdjęcie

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=198421&d=1372695626

Magda, teoretycznie tak a w praktyce to 3 stówki za nic.

zgadza się - ale w tym biurze projektowym w którym chcę zamówić mogę brać w ciemno, a nie wiem czy wspominałam biorę na odległośc:)

na ogrodowisku widziałam realizację ich od a-z nie jedną bo to ugruntowana na rynku firma.

Lokalne mnie jakoś nie przekonały