illusjon 05.07.2013 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 To ja dzisiaj dostałam "czatowe" żarty, całą masę, zapodam jeden: Stary - jakbym sie przespal z Twoja zona to bylibysmy szwagry czy swaty? Bylibysmy kwita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 05.07.2013 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Magda pisałaś coś o ogrodzie/projekcie...jakie to są stawki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 05.07.2013 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 (edytowane) hahah kawał czatowy super;) Ivy +/-.........ł za m2 /projekt z odwodnieniem i oświetleniem, rozpiska roślin, gleby/ Tosia w końcu piątek po co sobie humor psuć Edytowane 5 Lipca 2013 przez Magda_lena85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 05.07.2013 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Ivy - mam brążowe okna. Wszędzie mam parapety z granitu (kolor dark grey) i przyznam, że trochę jestem zawiedziona, bo kurz widać jak 150, a w kuchni co chwilę jakieś ślady widać, przy zlewie to non stop od zachlapań, a jak się coś na nim postawi to też później ślady zostają. On się zachowuje tak jakby chłonął pomimo, że był impregnowany. Więc sprawdź ewentualnie czy konglomeraty też mają taką właściwość... Julcia - ja bym Ci mimo wszystko odradzała polskie morze. Nie chciałabym zabrzmieć jak zmanierowana paniusia, ale po ostatnich moich doświadczeniach powiedziałam - nigdy więcej! A już na pewno, żadnych nowych miejsc. Pojechaliśmy do Dziwnowa. W 5 dni wydaliśmy 2 500 zł (bez żadnych szaleństw i atrakcji! - takie ceny), załapaliśmy się na 1 dzień pogody, a na koniec mieliśmy nieprzyjemość ze strony właścicielki pensjonatu. Mam jedną miejscówkę wprawdzie, ale od Ciebie dość daleko, więc nie wiem czy jest sens tyle sie tłuc, skoro po drodze też jest morze - Pogorzelica (spokojna, lesista, mamy domki nad jeziorem, więc chłopaki na ryby sobie lubią rano wypłynąć), a obok Niechorze, w którym często coś się dzieje. Ale tam to lubię na weekend dłuższy ewentualnie. Bo za te same pieniądze z gwarancja pogody i full obsługą wolę gdzieś polecieć i odpoczywać, a nie robić to samo co w domu - gotować, sprzątać i ogarniać... :/). W Dziwnowie byłam - było spoko, ale tam jest zimna woda (nie wiem czym to idzie, ale tamtejsi ludzie nam powiedzieli, że zawsze na środkowym wybrzeżu woda jest zimniejsza niż na lewo i prawo i faktycznie jak sprwdzaliśmy we wszelkich prognozach, to tam zawsze kilka stopni mniej Bałtyk ma ) Wschodnie wybrzeże mam całkowicie nie przeeksplorowane i kusi mnie od kilku ładnych lat, ale argumenty o cenach, pogodzie i obsłudze pozostają tam też aktualne i jakoś nie mam odwagi Wybór między Włochami a Chorwacją dziwny, Chorwacja tańsza, czystsza, spokojniejsza i bardziej malownicza niż Włochy (choć pewnie też zależy od konkretnego miejsca...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 05.07.2013 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Ale liczone m2 całej działki- te pod budynkami też. dzięki. Działki nie mam dużo Tosiu mam jeszcze do Ciebie jedno pytanie...jak bym chciała zrobić sobie taką "rabatkę" iglastą z dodatkami to jaka powinna być szeroka zeby rośliny jakoś sie mieściły. Pewnie zależy dużo od roślin. przykładowe zdjęcie http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=198421&d=1372695626 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 05.07.2013 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 helloł łał! ale ładna rabata Ilutek :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 05.07.2013 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 tak liczą całą działkę dł x szer - nie odejmują budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 05.07.2013 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Tosia a Ty projektujesz ogrody???? Wyślij mi na pw jak to u Ciebie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 05.07.2013 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Zapomniałam się przywitać Dzień dobry dziewczynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 05.07.2013 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Zapomniałam się przywitać Dzień dobry dziewczynki przeczytałam " Dzień dobry dobre dziewczynki " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 05.07.2013 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Magda widzisz co chcesz widzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 05.07.2013 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Tosia z tym projektem to wydaje mi się, że to czy liczą pod czy nie zależy indywidualnie - nie wyobrażam sobie żeby przy parterówce liczyli - ale u mnie dom ma ok 11x9 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 05.07.2013 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 ja miałam kiedyś wycenę projektu ogrodu od dziewczyny z Dekoratorni, działka mała (nie pytajcie ile bo nie wiem), z każdej strony sąsiad to było ok 4 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 05.07.2013 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Magda, teoretycznie tak a w praktyce to 3 stówki za nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 05.07.2013 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Magda, teoretycznie tak a w praktyce to 3 stówki za nic. zgadza się - ale w tym biurze projektowym w którym chcę zamówić mogę brać w ciemno, a nie wiem czy wspominałam biorę na odległośc:) na ogrodowisku widziałam realizację ich od a-z nie jedną bo to ugruntowana na rynku firma. Lokalne mnie jakoś nie przekonały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 05.07.2013 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Mowisz o Gardenarium i takiej uroczej blondynce ktora wszystko strzyze w kulki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 05.07.2013 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 dokładnie przeglądałam przez prawie rok różne realizacje, ogrody, firmy i tylko jej firma mnie urzekła:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 05.07.2013 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 to ile u nich kosztuje projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 05.07.2013 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 przelicz sobie metry - ale każdy jest wyceniany indywidualnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 05.07.2013 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 phi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts