Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja od wczoraj gram w The Sims Średniowiecze wiec jestem zajęta wieczorem :rotfl:

jakie Simsy :mad::mad::mad::mad:

Za ćwiczenia Paniusia miała sie wziąść!!! :p

Duś Twój pech przeszedł do mnie :(

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Minęło jednak kilka dni i mąż kartę znalazł. Była w garderobie: po powrocie z imprezy wyjął ją z kieszeni spodni, położył na półce, zdjął t-shirt, położył na kartę i poszedł spać :rotfl:.

I tak wniosek z tego, że piwo nie popłaca :p Bo z imprezki to nie wrócił raczej po kefirku ;)

Ilonka mam identycznie, jak jadę nastawiona na zakupy to wracam z pustymi rękami :( A jak m się wybiera po spodnie/buty i NIC mu się nie podoba :bash: to akurat ja znajduję fajne rzeczy na mnie:rolleyes:

A z tego wniosek, że częściej trzeba męża na zakupy brać :p

Sałatka na grilla (jedna z moich podstawowych, szybkich):

surowy kalafior podrobiony w różyczki, zalany sosem czosnkowym: śmietana, majonez, czosnek, koperek) i wymieszany

Na szybko (bo ja to tylko takie ogarniam :p) i kolorowo mogę jeszcze polecić:

Sałatka z arbuza:

arbuz (ja drążę taką specjanlą łyżeczką kuleczki, ale może być też normalnie pokrojony w kostki) + ser feta w kostkach + skropione sokiem z cytryny

Pomidory pod pierzynką:

pomidory pokrojone w kostkę na płaskiej misce, a na to warstwa serka (feta zmiksowana ze śmietaną/jogurtem i czosnkiem), delikatnie posypane koperkiem.

Przystawka z mango:

Podłużne kawałki mango owinięte plasterkami szynki parmeńskiej.

Chociaż nie wiem Venuska co Ci do tego Twojego menu jeszcze brakuje? Masz przecież full wypas :p

A z tego wniosek, że częściej trzeba męża na zakupy brać

mąż prawie zawsze ze mną jeździ ;)

Asiu, Ty wklejałas ostatnio linka na chłodnika z ogórków?? Nie zapisałam :(

wiecie co, tylko do południa cieszyłam się z ogrodzenia ale już nie, dostałam wyceny na bramę:bash::bash:, sama brama 6 tys a jeszcze napęd do niej jakieś 1500 czyli 7500 klocka a gdzie reszta:o:o:o:o
Ana pomyślę, ale w piątek pracujemy do 15.30, 16.30 będziemy w domu bo na 19 goście. Ja w tym czasie muszę wszystko przygotować a mąż wysprzątać na błysk (zmyć podłogę), w czwartek pewnie sprzątniemy większość.

Ja od wczoraj gram w The Sims Średniowiecze wiec jestem zajęta wieczorem :rotfl: wczoraj się wkurwiłam bo moja simka ma fatalną cechę wyuzdana :cool: no i wybrałam jej jakiegoś Księcia żeby się zbarabanili a ona (Monarchini) zaciążyła i służba ją wykpiła :mad: ja to mam problemy :rotfl:

Justyna ja miałam dwie godziny na 3 sałatki, koreczki, dwa rodzaje wrapów, mini kanapeczki, a to wszystko ogarnęłam:o, ale skakałam, dosłownie latałam po kuchni, tak więc możliwość jest, jak się chce oczywiście i goście docenią:D

Co do simsów to ja nie w temacie, z moją córką byś mogła pogadać:rolleyes:, nie zapomnę jakie mięliśmy miny z moim m jak Ania stwierdziała, że na robi jakąś rodzinę i ich wysiedla, żeby móc przejąć majątek, albo że opieka społeczna zabiera tej rodzinie dzieci, masakra zaczęliśmy się zastanawiać czy to był dobry pomysł z tymi Simami, ale porozmawialiśmy z nią i myślę, że poskutkowało;)

mąż prawie zawsze ze mną jeździ ;)

Asiu, Ty wklejałas ostatnio linka na chłodnika z ogórków?? Nie zapisałam :(

No ale to ma jeździć, żeby jemu coś kupić ;)

Ło! no linka to ja sama też nie pamiętam, ale na szczęście (przezorny zawsze ubezpieczony :p) przepisa przepisałam, to go tutaj teraz wklejam:

3 duże zielone, świeże ogórki

700 ml jogurtu greckiego (może być naturalny)

3-4 ząbki czosnku

1 pęczek szczypiorku

1 łyżeczka soli

3 łyżki oliwy

garść orzechów włoskich

garść świeżej mięty

3/4 szklanki wody (schłodzonej)

gałązka mięty do przybrania

1.Ogórki ścieram na tarce na dużym oczku. Dodaję sól i mieszam a następnie odstawiam na 15 minut.

2. Starte ogórki przekładam do dużej miski, dodaję jogurt, starty czosnek, miętę, pokrojony szczypiorek i oliwę. Mieszam i wkładam do lodówki na 1 godzinę. Prażę orzechy włoskie na patelni.

3. Po wyjęciu z lodówki sprawdzam smak chłodnika, jeżeli jest za gęsty dodaję schłodzonej wody i mieszam. W razie potrzeby solę lub dodaję pieprzu. Konstystencja jest podobna do kremu. Posypuję prażonymi orzechami i przybieram liśćmi mięty.

czyli jednak, a czym się różnił?

Ja kupiłam sześcian ze złotym serduszkiem - różniły się polerka i kolorem "złota" ;)

Reni,

Podobno 30% zniżki są w Pandorze. Zamów przez internet.

Edytowane przez illusjon

Duś tak w ogóle to współczuję wczorajszych zajść:o, ja nienawidzę złodziei, nam w tamtym roku okradli magazyny w pracy /dodam, że to moja prywatna firma/, mięliśmy monitoring i policja nic nie zrobiła, spytali się tylko mnie czy kogoś poznaję, na policji spędziłam 4 godziny w nocy, momo że prosiłam że córka sama w domu, w koło zadawali te same pytania, dodam że nas okradli nie nocą ale jak już było dość jasno, nad ranem, na bezczelnego przerzucali towar przez ogrodzenie:bash:

Dobrze, że u Ciebie nie było już większych strat, a autko penie ubezpieczone, co?

+

wiecie co, tylko do południa cieszyłam się z ogrodzenia ale już nie, dostałam wyceny na bramę:bash::bash:, sama brama 6 tys a jeszcze napęd do niej jakieś 1500 czyli 7500 klocka a gdzie reszta:o:o:o:o

może jakaś inna wersja :cool:

tylko kurcze wiesz jak czasami jest z tymi tańszymi, już tanich miałam od balustrad, do dziś mój maż przykręca bo trzymają się na słowo, czasami lepiej zapłacic i miec spokój a brama jednak częsciej uzywana niż balkony, no nic na razie czekam na wyceny od innych, bardzo taniej opcji tez nie wezmę
Reni no a myślałaś że ile ta brama i napęd wyniesie? napęd w cenie normalnej, nie najdroższej. Brama już na bogato :rolleyes:

hmm no około 4 tyś za bramę, tak napęd chyba w normalnej cenie od 1000 sie zaczynają, dzięki bogu brama nie ciężka

na bogato, właśnie skromna moim zdaniem

Pisałam o cenie ;) że na bogato.

Ja ostatnio jak patrzyłam na napędy to takie w granicach 1300 były najtańsze, za bramę drogo, ale to pewnie malowane proszkowo + ocynk czy bez?

Spytaj jaki rabat mogą zaproponować, bo płacisz gotówką.