Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Madzia

Ja bardzo lubięc sama wiele rzeczy robic ale tak naprawdę lubie i jak coś mi się podoba to musze to mieć,ale po czsie jak mi się opatrzy stwierdzam że to nie to.Ściany przemalowywałam yyyyy... nie wiem już ile tapetę w wiatrołapie zmieniałam trzy rzay ale sama..:rolleyes::cool:

Zazdroszczę, że umiesz robić takie rzeczy:yes: Ja tylko planuję, a potem szukam naiwnego co mi to zrobi :D

Eee, u mnie monterzy z ikea powiedzieli, że dobrze że sama wszystko wymierzyłam co do milimetra bo Ci firmowi potrafią się walnąc i trzeba przeróbki robić. U mnie szafka 60x120 stoi i robi za półwysep, w narożniku nie mam nic 6-centymetrowego :o tylko taki mały narożnik wewnętrzny, na który nie zwraca się uwagi, a obok szafkę 30-tkę która się swobodnie otwiera :yes:. Cokoły nie są za piękne, ale nam się nie rozjeżdżają, mieliśmy świetną ekipę od montażu :rolleyes:.

London, a masz zamiar używać tej kanapy? Bo ja mam białą, drugi rok i NIE POLECAM, chyba największy babol jaki do domu kupiłam. Tysiąckroć lepiej dopłacić i kupić szarą. Bardzo taniuchno Wam kuchnia wyszła :yes: pozazdrościć ale zabudowy niewiele, pomieścisz się ze wszystkim?

Fartuch kuchenny (wypełnienie między szafkami) powinno się zawsze kłaść po szafkach ;) chyba, że ktoś kafelkuje od podłogi do sufitu w co wątpię.

Fartuch kuchenny (wypełnienie między szafkami) powinno się zawsze kłaść po szafkach ;) chyba, że ktoś kafelkuje od podłogi do sufitu w co wątpię.

Yyy... u nas najpierw był projekt, potem kafle (wg projektu), a potem meble - fakt te na wymiar dostosują sie do każdego "zgubionego" milimetra, a w przypadku mebli z ikei to już się chyba nic nie doreguluje...? :confused: Ale nad gotowymi meblami to chyba trudno ta kafle kłaść...?

W sumie to pytam, nie stwierdzam, bo zaczęło mnie to intrygować - hał kam?

LOndon, widziałam widziałam. Ale szybko sobie poradziłaś :rotfl:.

Biała sofa pieknie wygląda :yes: ale jest cholernie niepraktyczna. Sama na początku twierdziłam inaczej bo mi się nie brudziła, a teraz dla odmiany jest brudna i nie da się jej doprać ;). W związku z tym w obiegu regularnie są dwa beżowe pledy.

Asiu, ja budowlaniec jestem trochę :) :lol2:, jeśli się wszystko zgadza to fajnie :yes: pewnie, że można tak zrobić tylko ryzyko większe :). Zgodnie ze sztuką budowlaną fartuch kładzie się po (poad warunkiem jeszcze, że kafle nie wchodza pod szafki wiszące, wtedy wiadomo najpierw dół, potem fartuch, potem to co wisi). Tak mnie ojciec uczył przynajmniej i jak dyskutowałam na forum to wychodziło, że faktycznie lepiej po.

Jak kładłam nad blatem, na bieżąco dopasowywałam (nie zawsze wylewka jest równo, szafka, u mnie blat drewniany itp., te z ikei tez da się regulować do poziomu :yes:), i żadnego wypełnienia między kaflami a blatem nie potrzebuję - to był jeden z priorytetów. Poza tym u mnie się kończą listwą ozdobną, jakbym najpierw je położyła to nigdy w życiu nie skończyłaby się co do mm tak jak się kończy. Do tego docinane w narożniku, przed meblami też nie było wiadomo ile. No długo by się rozwodzić :).

No i grubość kafelka. U nas jest tak spasowane wszystko, że o tę grubość byłoby już za dużo :lol2:. Bo mi jakoś tak wyszło, że kuchnia z I. jest w zasadzie na wymiar :).

Edytowane przez yokasta

Kurcze, no nie wiem. Można powiedziec, że dwójka dorosłych ludzi też nie nabrudzi ale to nie jest prawda :lol2:. Tylko ostrzegam, bo mi się strasznie ten biały zniszczył (jest wykonany z czego innego niż szary który można na wilgotno przetrzeć) a teraz nie mam kasy na szary :/.