Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

Venus - bejbi drim tylko raz w tyg bo on oczyszcza włosy - do codziennego mycia starczy za 8 zł alterra i tego typu

albo inny dobry skład, paul mitchel odżywka ja stosuję na zmianę z alterrą ( serio mi podpasowała) bo mi szkoda kasy

na odzywkę hahaha:)

Olejek brzoza i pomarańcza albo ten z avokado ( stoją na dziale gdzie balsamy do ciała).

Ale z olejami to jest high school bo zależa od porowatości włosów haha ( na blogu o tym jest).

Oprócz tego oleje kuchenne się nadają - mi idealne służy lniany ( a Albinos musi go mieć do jedzenia więc podkradam).

Olejowanie - łyżka olejku ( na początku pewnie więcej bo się czlowiek musi naumieć wcierać) - nakłada się na suche włosy od połowy długości

( chyba, że olej khadi na porost włosów) - po nałożeniu można włosy spiac, żwiązać itp. Im dłużej się trzyma tym lepiej - wiadomo.

Umyć dokładnie szampon i koniecznie nanieść odżywkę - bo to ona zamyka w środku włosów to co najlepsze z olejku.

Co do olejku z alterry bo on jest najlepszy z serii - można nakładać go na twarz przed snem - dobrze regeneruje, ale po pół godz trzeba docisnąć

do twarzy chusteczkę, nie zatyka porów, nie robią się syfy - a nawilża:)

ale to wszystko metoda prób i błędów.... se poczytajcie w necie :) tam są obeznanie Laski co nie przepłacają 300 za szampon..a czytają składy:)

Ilona -w naturalnę wierzę, ale nie w Ziaję:)

Reni - alterra to cała seria -za tą cenę ma idealny skład:) bo wiadomo są i droższe z dobrym...ale po co przepłacać.

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Magda, właśnie z szamponem może być inna sprawa, bo też słyszałam, że im mniej chemii tym lepiej (nie wiem, nie sprawdzałam), ale jeśli chodzi o kremy, maseczki do twarzy to nikt mnie nie przekona, że ogórek zadziała lepiej niż maseczka z ogórka kupiona w drogerii :no:.

A jakiego olejku używa się do olejowania?

myślicie, że jak obudowa będzie w tym stylu http://www.jak-mieszkac.pl/galerie/jak-zabudowac-kaloryfer ( grzejnik na ścianie ) to nic nie da? hmmm może ciut ograniczy - do tego ściana na szaro a nie na beżowo-kremowo bo na tym to wszystko widać:bash:

Fajne chba coś to da:D moja teściowa miała coś podobnego w salonie i nigdy nie widziałam przysmolonej ściany;)