Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Venus na porost włosów jak już np jantar emulsja https://www.google.pl/search?q=wcierka+jantar&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=89zjUebaGMjLtQbN64CYDw&sqi=2&ved=0CCwQsAQ&biw=1600&bih=754

to jak woda - nie przetuszcza ani nic - raczej w drugą stronę, włosy dłużej są świeże i nie klapnięte.

robi się tak:

daje olej ( odczekujesz) normalnie myjesz włosy szamponem tym tzw. codziennym ( spłukujesz) i po tym od razu odżywką nie silikonowa a nawilżająca coby składniki oleju zatrzymały się w głąb włosów ( spłukujesz).

Tak na prawdę myjąc włosy myjesz skórę głowy - a piania z wodą myje resztę, nie trzeba szarpać i targać ich.

W turbanie z ręcznika nie chodzi się za długo, żeby pod wpływem ciepła znów pory się nie otworzyły włosów - lepiej zawinać i zaraz odkręcić i niech schną rozpuszczone na ramionach i jakimś ręczniku.

Magda a ten olej to kładę na włosy takie które się nadają do mycia? i wtedy szampon i odżywka po odczekaniu? cholera zachciało mnie się pięknych włosów.

jak myjesz codziennie albo co 2 dni to na takie - nie trzeba myć przed olejowaniem.

Ale nie mozna nakładać na brudne czyli tzw. tygodniowe, albo spocone po wysiłku fizycznym.

Jak myjesz codziennie /co 2 dni to na takie jest okej.

Po olejowaniu -normalne mycie i odżywka standardowo ze tak powiem.

Witajcie

Podczytuję Was z pracy:rolleyes: i temat włosowy jak najbardziej mi odpowiada :) Chętnie zajrzę do polecanych blogów i spróbuję powalczyć. Narazie skupie się na piciu pokrzywy w pracy (zaraz lecę do apteki) przyda mi się na moją morfologię, która mi kiepska wyszła, drożdżę (chociaż nie wiem czy szklankę dam rade wypić - raczej nie...) zakupię olejek rycynowy, Jantar, siemię lniane - na zewnątrz i wewnątrz - chyba dobre na żołądek i narazie to wszystko :) Może 1/3 planu uda mi się zrealizować.

Pozdrawiam Was wszytkie :bye: