Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hello!!Postanowiłam się ujawnić choć z ukrycia poczytuje już od dawna .Odnośnie diet : moja siostra zaczęła się odchudzać jak babcia powiedziała "Tys jest już tak gruba że na krześle za chwilę się nie zmieścisz".Siostrzyczka się popłakała ale na drugi dzień już u dietetyka była zapisana:) a nas wszystkich pytała dlaczego nikt nigdy jej nie powiedział że ona jest aż tak gruba :)dostała takiego samozaparcia i schudła do rozmiaru 36 a zrzuciła ok 30 kg jeżeli nie więcej.

Dietetyk zalecił jej nie używania oleju ,masła do smarowania chleba oczywiście zamienić jasne pieczywo na ciemne,zrezygnowała z ziemniaków zastąpiła je kaszą i ryżem i ostatni posiłek jadła przed 19 ,mięso drobiowe i też pieczone bez używania oleju i jakiegokolwiek innego tłuszczu. Oczywiście zalecane 5 posiłków i co najbardziej pamiętam z jej diety ,że na talerzu zawsze miała 2x więcej jedzenia niż mój mąż :).

Oczywiście do diety dołączyła ćwiczenia 4 x w tygodniu.:)

Tyle o diecie :) .Mam też prośbę do gospodyni o ponowne zamieszczenie linka jak uszyć roletę rzymską bo w gąszczu postów nie potrafię go znaleźć :).

Bardzo dziękuję i życzę miłego dnia :)

O diecie - też byłam u dietetyka i też polecam, choć nie każdego :/ Moja dietetyczka była ze str: http://dobrydietetyk.pl/ tam są wyszczególnieni w każdym regionie kraju i działają według chyba tego samego programu prowadzenia diet.

Duś powiedziała wszystko co mi się zgadza. Dodała bym jeszcze tylko tyle, że długość chodzenia do dietetyka jest uzależniona od ilości kg do zrzucenia. Średnia i zdrowa utrata wagi to 1 kg na tydzień = 4 kg na miesiąc. Ja miałam wizyty raz w miesiącu. Koszt chyba niewielki, bo 80 zł za wizytę, a raz na miesiąc to każdy budżet jest w stanie to udźwignąć...

Dostawałam podobne jadłospisy, jak przedstawiła DUŚ, z tym, że każdy jednorazowo był dostosowany do ilości kg, więc nie są to rzeczy uniwersalne. Trzeba ustalić odpowiednią ilość kalorii spożywanych dziennie w zależności od tego ile się aktualnie waży.

O włosach - też się targnęłam na rossmana. Coś tam pokupiłam, coś tam przeoczyłam - nieważne. Chciałam powiedzieć, że naolejowałm sobie włosy olejenm lnianym i lipa. Opisy jakie czytałam bardzo współgrały z moim wyobrażeniem tego jak to działa, a w efekcie lnianego - miałam włosy jak patyki suche. Dzisiaj spróbuję z oliwą z oliwek, bo dalej pomysł wydaje mi się warty zachodu - tylko ten lniany mnie zawiódł :(

Ja też pod wpływem kupiłam szampon Alterra w Rosmanie, kupiłam olejek rycynowy i będę sobie robic maseczkę (zółtko itp. chyba na polecanym blogu byla opisana) i dzis odbieram z apteki JANTAR będe nim wcierać w głowę i licze na mniejszą ilośc wypadających włosów. Dzieki forum Venuski dostałam kopa lekkiego, zobaczymy na ile mi zapału starczy.

Teraz pytanie? Skąd wiadomo, że szampon BabyDream jest oczyszczający, złuszczający czy co tam jeszcze? Przeciez to szampon dla dzieci delikatny?

Ja chętnie zastosowałabym diete, ale taką ,która jest po pierwsze lekkostrawna (mam problemy z żołądkiem od 2 tygodni i muszę jeszcze zrobić badanie na bakterię, bo gastroskopię sobie daruję) a także taką ktora będzie miała duzo witamin itd bo tego mi brakuje. Wyniki hemoglobimy mam gorsze niż w ciązy, wiec albo to ta bakteria w żołądku mi utrudnia wchłanianie witamin albo sle sie odzywiam - ale to chyba wiem sama. Ja w druga stronę, chciałabym się podtuczyc i dobrze odżywiać.

No odstawiłam biosilk, a szampon i odżywkę mam "non silicone" :p

Ja mam raczej gładkie włosy, wg mojej oceny niskoporowate (a jak to potwierdzić bardziej naukowo? ;))

I jeszcze jedno pytanie: ta oliwka Altera w Rosmanie to na jakiej półce powinna być? Tam gdzie szampony i odżywki do włośów? Bo w moim R. chyba jej nie ma w ogóle :( Dlatego jadę na tych kuchennych. Ewentualnie tylko tą ciążową na rozstępy sobie wezmę - jak mi z włosów na brzuch kapnie - to akurat dwie pieczenie na jednym ogniu :p

J

Ja chętnie zastosowałabym diete, ale taką ,która jest po pierwsze lekkostrawna (mam problemy z żołądkiem od 2 tygodni i muszę jeszcze zrobić badanie na bakterię, bo gastroskopię sobie daruję) a także taką ktora będzie miała duzo witamin itd bo tego mi brakuje. Wyniki hemoglobimy mam gorsze niż w ciązy, wiec albo to ta bakteria w żołądku mi utrudnia wchłanianie witamin albo sle sie odzywiam - ale to chyba wiem sama. Ja w druga stronę, chciałabym się podtuczyc i dobrze odżywiać.

Dietetyk też służy do przybrania na wadze :p i to wszystko o czym piszesz powienien uwzględnić w Twoim indywidualnym jadłospisie... :yes:

Julcia, nie czytasz dłuuuugich postów? ;) :p

Koszt chyba niewielki, bo 80 zł za wizytę, a raz na miesiąc to każdy budżet jest w stanie to udźwignąć...

Pierwsza tylko kosztuje więcej, bo dłużej trwa - zebranie wywiadu, pomiarów i takie tam.

Pewnie też w różnych miastach jest inaczej cenowo - większe miasto, większa cena :p

Venuska kuruj się SKUTECZNIE! :hug:

Hihi - no co Ty Magda, ja mam ratować moje włosy a Ty mi rwać każesz? Hihi :lol2:

No dobra - jednego dla dobra nauki i ludzkości mogę poświęcić...

Kuźwa 2 się wyrwały!...

tylko 2?? :D Ja to się już chyba pół głowy pozbyłam :lol2: Za każdym razem wychodzi co innego :bash: Najpierw nie skrzypiało, teraz wydaje mi się że tak :rolleyes:Myślałam, że są wysokoporowate, a jak przeczytałam tego linka, to wychodzi, że powinnam mieć nisko- ;)

A jak schną to niemiarodajne w moim przypadku, bo mam rzadkie i cienkie - to jak mają schnąć? Szybko schną :p

u mnie identycznie :bash:

Magda z alterry wzięłam całą serię :D łącznie z maską ;) Olejki znalazłam, nie wiedziałam, który wybrać i wziełam tańszy :lol2: Ale chyba dobrze zrobiłam, bo na początek ( z tego co doczytałam) ten z migdałem powinnien być OK :)