Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nie moje, ale nie oceniam butów "bez nogi".

duś, london :p o tyle wam powiem:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

(...)

ty się śmiej... moje ukochane "trzewiczki dorotki z krainy oz" (bez nogi) (3 ciche dni były za takie określenie), na nodze wyglądają czadowo i wdzięcznie, i wzbudzają powszechny zachwyt. bez nogi but to nie but :)

(...)

mnie się te podobają na jesień http://www.massimodutti.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/duttipl/pl/30220004/678567/2001004/BORDOWE%2BLORDSY%2BANTIQUE tyle, że mam kartę kredytową spłaconą i zakończyłam umowę w banku i nie mam czym płacić tam...

jak płacisz?

takie panterkowe kiedyś były.... <3

Oj wróciłam, miałam takie atrakcje koło mojej pracy, że długo nie mogłam dojść do siebie, staruszka została potrącona na przejściu przez ogromnego Kamaza, no nie wiem czy przeżyje, bo wyglądało to strasznie:sick::(, jak ja nie lubię takich rzeczy oglądać, a stało się to prawie na moich oczach, prawie się popłakałam:(

Yokasto co do tego ogrzewania wody kominkiem, to my to tak mamy rozwiązane, że głównie palimy kominkiem z płaszczem, ale dodatkowo mamy podpięty kocioł kondensacyjny Wolfa, i jak się nie pali w kominku i już wszystko wystygnie to gazem dogrzewamy wodę albo jak już nam się bardzo palić nie chce /ale mojemu rzadko się nie chce, on to uwielbia/ to wówczas też ten kocioł się załącza, nas drzewo na całą zimę wynosi ok. 2000tys, a to dogrzewanie gazem różnie od 150-300zł za miesiąc zimą oczywiście, dodam, żę dom mamy spory bo ok.250m, to wydaje mi się że jest to bardzo ekonomiczne rozwiązanie, polecam:yes:

Witaj Venus i wszystkie dziewczyny udzielające się w tym wątku.

Jesteście wspaniałe, czytając Was nie raz ubawiłam się do łez, zmotywowałyście mnie do diety i do ćwiczeń z Chodakowską.

Venus jestem zauroczona Twoimi wnętrzami.

Chciałabym dorzucić parę słów do dyskusji na temat ogrzewania. Mieszkam w mirabelce, dom ogrzewam i podgrzewam wodę (400l) kominkiem z płaszczem wodnym 24Kw (lato solary). W sezonie grzewczym zużyliśmy nie więcej niż 9 m3 drzewa. W przeważającej ilości były to deski szalunkowe, podłogi ze starego domu, w niewielkiej ilości drzewo orzechowe i dokupione 2m3 dębiny. Paliliśmy dwa razy na dobę, chyba że były duże mrozy to kominek rozpalaliśmy jeszcze po pracy. Temperatura nie spadała poniżej 22-23 st. Według mnie jest to bardzo ekonomiczne rozwiązanie, dodam, że w starym drewnianym domu (80m2) zimą na gaz wydawaliśmy 750zł miesięcznie :bash:.