london23 22.07.2013 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 (edytowane) Venus od razu pomyślałam o Tobie:D choć wiem że masz już dość ale musiałam:) http://allegro.pl/komplet-deserowy-ze-szkla-krysztalowego-h-113-i3402119630.html Edytowane 22 Lipca 2013 przez london23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 22.07.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Heloł Co tam jak tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 22.07.2013 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Moja pszczółka bardzo techniczna i do tego zdolniacha, dlatego prąd i kanalizację zrobił sam. to będziecie mieli duże oszczędności. U nas trochę czas gra pierwsze skrzypce i praca taka ze nie da sie za dużo urlopu uzyskać. Cała hydraulika, kanalizacja, ogrzewanie tez we własnym zakresie . Jednak elewacji bym się nie podjęła, brak rusztowania + mój lęk wysokości. Niestety będzie trzeba płacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
london23 22.07.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 (edytowane) My też 80% prac robiliśmy sami:cool:Pa pa:sleep: Edytowane 22 Lipca 2013 przez london23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 23.07.2013 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Hejka Venus jak czytałam ile dałaś i ogólnie dziewczyny za elekryka prawie padłam na Sląsku ceny nie są jakieś małe - tak się składa, że mąż ma firmę elektryczną i nas sam materiał wiadomo robota za free ale instalacje mamy podwójną + tzw. inteligentne sterowanie rolety i inne bajery materiał o0 4-5 tyś ... a stawki robią za całość nie od tzw punktu i średnio za dom ok 150 m2 wychodzi ok 8-9 tyś zł...... a przynajmniej wychodziło do niedawna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 23.07.2013 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 My też chcieli byśmy szybko, ale wolę rok dłużej, ale bez długów, no to mamy coś za coś. Mój ma teraz 2 tyg. urlopu to coś podrobimy Do elewacji to nam nawet na dobra sprawę rusztowań nie potrzeba bo u nas tak nisko, że z taboretu można robić :D A i tak musimy kupić do środka, bo bez tego lampy w salonie by się nie dało zawiesić, o malowaniu nie wspomnę. Ludków sobie weźmiemy do tynku zewnętrznego, bo tego chyba nie damy rady sami zrobić ładnie. My tez chcemy co się da we własnym zakresie, jednak czas u nas jest ważny..musimy sie w tym roku przeprowadzić u nas trochę wyżej wiec musiało by być rusztowanie, jak policzyłam ile oszczędności było by na operacji - styro sami + wynajęcie rusztowanie na dlugo bo bez urlopu raczej powoli się robi , ludki od tynku zewnetrznego to wyszło mi chyba na sucho ze 2, max 3 tysie różnicy/nie wiem ile materiału byśmy jeszcze zniszczyli/ Wiem ze to dużo ale czas i zero umiejętności spowodowały, że będzie robiła firma. U kuzyna na śląsku za wyrównanie styro( sami kładli a ze troche krzywo to trzeba wyrownać) i położenie tynku chcą 20 zł ... u mnie nie znalazłam takiej ceny...inaczej może bym się zastanowiła nad robieniem jakoś we wlasnym zakresie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 23.07.2013 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Hejka Venus jak czytałam ile dałaś i ogólnie dziewczyny za elekryka prawie padłam na Sląsku ceny nie są jakieś małe - tak się składa, że mąż ma firmę elektryczną i nas sam materiał wiadomo robota za free ale instalacje mamy podwójną + tzw. inteligentne sterowanie rolety i inne bajery materiał o0 4-5 tyś ... a stawki robią za całość nie od tzw punktu i średnio za dom ok 150 m2 wychodzi ok 8-9 tyś zł...... a przynajmniej wychodziło do niedawna. u mnie po wczorajszej rozmowie za prad wyszło 8 tysi( w tym materiał + rozdzielnia) gniazdek sporo ale bez bajerów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 23.07.2013 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Żyję i doczytuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 23.07.2013 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Diana helloł ej jak to 8 tys z rozdzielnią? u nas rozdzielnia chyba 6 k teraz to się wku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 23.07.2013 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 London ciut inne jak moje ale miseczki bym chętnie przytuliła...no ale mam 12 innych ładnych pasujących więc odpuszczam ja mam deserowych 12 i 1x duży na ciasto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
london23 23.07.2013 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Helloo Ja za material około 3tyś z rozdzielnią tata mi robił elekt... ale nie mam jakoś przesadnie dużo gniazdek zato cała chałupa w halogenach w ścianie,suficie i podłodze:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
london23 23.07.2013 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 London ciut inne jak moje ale miseczki bym chętnie przytuliła...no ale mam 12 innych ładnych pasujących więc odpuszczam ja mam deserowych 12 i 1x duży na ciasto. Jak zobaczę gdzieś miseczki dam cynk,ale fajny zestawik może do mnie ale kiedy ja z niego coś zjem:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 23.07.2013 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Diana helloł ej jak to 8 tys z rozdzielnią? u nas rozdzielnia chyba 6 k teraz to się wku.... x'sów na ścianie mam bardzo dużo.... rozdzielnia 2k + reszta 6 k ...wiec chyba jak na "nasze" ceny całkiem ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 23.07.2013 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 to ładnie kolega teścia nam policzył a jeszcze dostał ode mnie o-p-e-r na koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
london23 23.07.2013 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 (edytowane) To chyba Was trochę oskubał tym bardziej ,że pisałaś o dodatkowych poprawkach.Najgorzej jest właśnie ze znajomymi wcale dużo taniej nie zrobią,a jak coś spierniczą to człowiekowi głupio coś powiedzieć bo to znajomy znajomego.... Edytowane 23 Lipca 2013 przez london23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 23.07.2013 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Venus może macie jakoś bardziej rozbudowaną elektrykę, jakościowo lepsze materiały...jest dużo czynników które mogą na to wpływać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
london23 23.07.2013 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 (edytowane) Ivy chyba raczej w elektryce nie ma mniej jaościowych materiałów,tak mi się wydaje kabel wszędzie w jednej cenie (może groszowe promocje) bezpieczniki i itd.. my smi kupowaliśmy material to trochę orientowaliśmy się co gdzie i po ile.W elektryce zresztą strach dac dziadostwo, lepiej zapłacić normalnie, niż później kuc ściany Edytowane 23 Lipca 2013 przez london23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anakris 23.07.2013 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Hej Venus nie wiem czy Cię to pocieszy, ale mieliśmy identyczną sytuację z elektrykiem, tez robił nam znajomy teścia, ale nie wiem dokładnie ile w końcu nas ta elektryka kosztowała, bo płaciliśmy stopniowo, po każdym etapie, dodatkowo teść miał jakieś rozliczenia z nim, ale podsumowując to nas sporo to kosztowało, no fakt my rozdzielnie mamy dwie i troszeczkę cudowaliśmy z tą elektryką, kilka przeróbek /bo ja chyba inaczej nie potrafię:lol2:/ no i uzbierało się, fakt jest taki że jak ktoś znajomy Ci robi to niekoniecznie taniej;), tym bardziej jak nie ustali się ceny do razu, tylko stwierdzenie jakoś się przecież policzymy, po znajomości;) Dziewczyny ja dziś robię ogórki, jakie macie przepisy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 23.07.2013 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Na szczęście to już 3 lata i tak dobrze nie pamiętam, ale wiem że kable były brane jakieś grubsze i u nas sporo jakiś krzyżowo-schodowych i innych szmerów było branych no i rozdzielnia też jakaś była na wypasie...no ale z tego to się chyba 10 k różnicy nie uzbiera? a trudno, co mi teraz pozostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 23.07.2013 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Mój przepis na przetwory: 1) wymyślić co potrzebuję 2) dryndnąć do mamy i babci 3) pojechać do mamy i babci 4) zapakować całą torbę 5) zjeść ze smakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts