Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ilutka :lol2:

a mój kebab na blat, bo dupkę ma ciężką i spada więc miauczy okrutnie aż go tam postawię, a jak się uprę że nie to tak płakusia i prosi wskakując na moje uda że nie umiem mu odmówić...a przy mężu sam wskakuje i dupka mu nie zjeżdża :lol2: kradziej serca mojego ten kot normalnie :lol2:

obowiązkowo zasypia przy moim boku, tylko później jak się wiercę to idzie w nogi :lol2:

Edytowane przez Venus_m

My najbardziej lubimy chować się za wyspą kuchenną albo za drzwiami Tośkowi :lol2:

Wtedy on się rozpłaszcza i tym swoim okrągluśkim brzuszkiem i malutkimi łapkami przesuwa się po podłodze jak jakiś podstępny wąż lub nawet Różowy Panter...

Cudny jest wtedy. A jak się cieszy, gdy nas znajdzie...

Faktycznie mogłabym go wtedy zjeść... wstydze sie.gif

Ilutka popłakałam się ze śmiechu :rotfl: :cry:

jak ja bez tych futrzaków wcześniej żyłam nie wiem. Kiedyś piekłam coś w piekarniku, był wieczór zgasiłam światło w kuchni i wpadam i prawie wdepłam w Fionkę, która leżała rozwalona brzuchem do góry w świetle reflektora piekarnikowego, nawet spytałam czy drinka z fikuśną słomeczką sobie życzy :rotfl:

co za rosomak :lol2: :lol2:

a mój Prinsio strasznie gadatliwy jest i najlepiej lubię jak się rozciąga jednocześnie miaucząc i ziewając :lol2: wyciągam rękę żeby go pogłaskać a on jak kafar piździach na podłogę do góry brzuchem :rolleyes: aaaaaahhhhhhhhh

Edytowane przez Venus_m

Zmierzyłam dziś nareszcie szkło do kuchni, zakładałam że wyjdzie nam 3500 zł :confused: a powinniśmy się zamknąć (z górką prawie 500 zł liczę) w 2 tysiącach :rolleyes: szkło hartowane, lakierowane na szaro, opti white, 700 zł m2 z montażem :)

Jeżeli będzie tak pięknie jak to policzyłam to od razu mogę zamówić kabinę walk in i lustro do łazienki dolnej i tym samym uznać ją za skończoną po montażu drzwi :rolleyes:

Dopiero mam chwile zeby skomentować odnośnie dzieci, że tak wrócę do tematu.

Dziecko nie jest po to żeby scementować związek - to jasne. Na pewno nie jest sposobem ratowania związku, nie ma nic gorszego.

Ale u nas po pojawieniu się malucha jest tak samo albo i lepiej, kryzysu w związku z tym na pewno nie było. Nie mam problemu z tym, ze teraz nie ja jestem najważniejsza ale jednocześnie i ja i mąż dajemy sobie wyrazy tego, że dalej jesteśmy dla siebie bardzo ważni i dalej bardzo się kochamy. Fakt, niewielu facetów pomaga na początku, ale mój mąż jest w takim razie wyjątkowy. Pierwsze 3,5 miesiąca życia dziecka spędził ze mną (wiem, że nie każdy ma taką szansę), pieluchy zmieniał tak samo jak ja, wstawał do małego w nocy nawet kiedy nie musiał bo to ja karmię, nosił do odbicia i lulał do snu. Ja i tak na początku wielu rzeczy nie mogłam po cc robić i to w nim miałam ogromne oparcie. Maluch dopełnił nasz związek bo i mi i mężowi dziecka bardzo brakowało. Znamy się 10 lat, wiemy o sobie prawie wszystko i nasze rodzicielstwo wygląda +/- tak jak sobie to wyobrażaliśmy. Bo to ważne, żeby nie koloryzować i idealizować. A hormony robię swoje :yes: ja po prostu ryczałam razem z dzieckiem, wtedy mąż mnie wypraszał i wracałam po 15 minutach odpoczynku :D.

Chyba tyle mam do powiedzenia :D.

A poza tym:

1. koty są zarąbiste :D swojego uwielbiam

2. torebka mk fajna ale w życiu by tyle nie dała za torebkę :D

3. lordsy są w porządku ale najlepiej wyglądają na szczupłej długiej nodze

Edytowane przez yokasta

Zmierzyłam dziś nareszcie szkło do kuchni, zakładałam że wyjdzie nam 3500 zł :confused: a powinniśmy się zamknąć (z górką prawie 500 zł liczę) w 2 tysiącach :rolleyes: szkło hartowane, lakierowane na szaro, opti white, 700 zł m2 z montażem :)

:

to jeśli Ci tyle wyjdzie i będziesz zadowolona to chętnie skorzystam z namiaru...bede miała 364 cm :cool:

Z ważnych rzeczy w domu zostały nam:

-drzwi - zamówione :wave:

- szkło do kuchni - mam nadzieję zamówić :rolleyes:

- balustrada schodowa - tutaj ceny się boję :sick:

- kabina walk in + lustro w łazience dolnej - mam nadzieję do końca roku się z tym zakupem wyrobić :lol:

- kabina prysznicowa w górnej łazience (2500 zł z montażem) - na razie nie jest priorytetowa, bo mamy wannę

- ścianka tv - 6000 zł, jak się okazało potrafię bez niej żyć

- konsolka na holl pod lustro w lustrzanej ramie - 1000 zł - nie pogardziłabym :lol:

- wymiana sztucznego storczyka na sansevernię albo coś innego zielonego :yes:

- obraz w jadalni z chusty (koszt niewielki)

- wymiana hokerów w kuchni - czekam aż koty całkowicie się z nimi rozprawią :lol2: ok 1300 zł 3x nowe

- wymiana foteli w salonie na docelowe, przy najgorszej opcji 5000 :sick: ja oczywiście myślę się zmieścić w 3000 :D

- biurka w komputerowym z 300 letnich desek - możemy zamówić w każdej chwili, ale jeszcze nam się nie wyklarowało co i jak

i wtedy w środku byłoby w miarę tip top :p

a na zewnątrz to nawet nie chce mi się liczyć, sam taras + opaska wokół domu to jakieś 5-6 k

dziewczyny a jak Wasze olejowanie włosów i kuracja?

Venus ale macie ceny - za mniej więcej tyle samo szkła i to klejonego dwa razy narożnie ( była zabawa) dałam

uwaga uwaga.....350 zł:) po znajomości ... normalnie niby też 700 m2:)

ten sam facio robi nam szybę do prysznica ścianka i lustro długie na 3 wysokie na 150 :)

jak czytam co macie do zrobienia to jakoś tak mi lepiej na sercu:P u nas w środku mniej - ale na zewnątrz ze wzgl na mury oporowe ( jakieś 10 tys) ogrodzenie narożne ( ok 60 mb).... idzie łocipieć

Edytowane przez Magda_lena85