Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

z instalacji które u nas się sprawdziły to są:

- różnego rodzaju pstryczki które np będąc w garażu da radę wyłączyć oswietlenie i rtv na każdym poziomie tak, że nie trzeba sprawdzać jak się z domu wychodzi czy aby na pewni się wszystko wyłączyło

- elektryczne rolety z dobrze ulokowanymi pstrykami - jeden który zamyka wszystkie, z podziałem na piętro, pstryczki w sypialniach przy lóżkach żeby nie trzeba było z wyrka wychodzić

- możliwość oznaczenia czasowego kiedy ma co się zaświecić, zgasić, rolety spuścić ( przydatne w zimę albo jak się wyjeżdża)

hmmm z reszty bajerów zamontowanych a kabli u nas na kilometry nie korzystam

Hej :)

Dziewczyny w pełni rozumiem odgrzewanie kotletów :lol2:

London mnie druga podoba się bardziej, do pierwszej mam podobną na wiatrołapie ale proporcja inna i moim zdaniem dobra - ta tutaj :no:

Asiu dokładnie, o to też mi chodziło. To nie tak, że dziecko nieważne, na pewno ważne. Ja codziennie o 14 zastanawiam się co puchate dupki robią i kiedy będę mogła je wyściskać to przy dziecku chyba nie będę w stanie pracować :lol: Nie umiałam do końca przekazać tego co Ty napisałaś, chodzi o to że dziecko jest nami a nie pomiędzy nami :yes:

a ja nie suszę włosów :wiggle: wcześniej gniotły i falowały mi się niesamowicie a teraz mam prościutkie po nocy :wiggle:

Tosiu nie będę pstrykać, bo chyba nie chcę się wq na poważnie ;) Wiem, że tego Pana przy kolejnym domu nie wezmę, za to na poprawki mieliśmy nowego i on był super...nie wyszło nam drogo i montował wszystko rach ciach, a ten po znajomości to się nad jednym kontaktem modlił 2 godziny :o

Magda w temacie sypialni to jaki efekt chciałabyś uzyskać? styl.

P.S. Nie masz ważniejszych wydatków? to tylko sypialnia :rolleyes:

Nesska a gdzie "Jajcarz" w pracy?

Venus - wydatki ofc są - ale sypialnia jest brudna szczególnie przy kaloryferze i za łóżkiem, więc jak już będe malowała

to bym i wymieniła meble na white:)

efekt no coż nie powiem że podobają mi się czarne glam sypialnie, ale to jednak nie dla mnie - raczej efekt nowoczesna skandynawia

bo by pasowała do reszty lub skandynawia i hAmerka razem. Ma być lekko, przytulnie - kusi mnie też cała na bialo :)

dobrze czuje się w szaro-białych ale trochę mi się objadło. Ale wiem że to byłby dobry wybór:)

Hmn...ja bym:

-zaszalała z zagłówkiem :yes: nie musi to być sam w sobie kontrastowy kolor, ale może :p możesz też subtelnie postawić na gwoździe tapicerskie lub fikuśny kształt

- jeżeli kontrast na zagłówku odpada to kontrastowa ławeczka przed łózkiem :yes:

- zrobiłabym asymetrię przy łóżku czyli np z jednej strony szafka nocna z drugiej komoda (mała) :rolleyes:

- dopełniłabym meblami z ikea malm :yes:

- obudowa kaloryfera ustalona że będzie :D

- jakie jest oświetlenie?

Pozdrowienia szefowej zostawiam i wszystkim paniom plotkującym rowniez;):hug:

MagdaBartek-ja to kiepska do doradzania jestem,ale weszłam na te strone z Twoja tapeta i chyba zejde na zawal!!!Zakochalam się całkowicie w kilku!!!Ceny mnie skutecznie odstraszają ale jak se już cos do tej glowy wbije to ciężko będzie to wybic....A moja sypialnia nadal czeka i czeka:D

BUZIAKI DLA WSZYSTKICH:hug:

acha i linka wam zostawiam-znalazłam ostatnio calkiem ciekawa strone-moze się wam przyda;)

-laweczki,foteliki itp

http://www.trendsetterka.com/produkt/awka-rhino-lime/

Magda jak dla mnie to przecudna jest ta druga tapeta którą wkleiłaś w te kółko kwiaty jakby dziergane na drutach :rolleyes: tapeta dla mnie absolutnie petarda, jeżeli jest miętowa to już w ogóle :yes:

ja bym do mięty dała beżowe łózko tapicerowane z BRW, widziałam na żywo i dla mnie jest piękne. http://www.brw.com.pl/katalog-produktow/produkt/4688,lozko-mateo-160x200.html łóżko mateo, do tego lustrzana szafka nocna http://allegro.pl/lustrzana-szafka-nocna-na-metalowych-nogach-i3349870979.html albo 2x albo druga jakaś od czapy albo lustrzana ale bez krzyżaka :yes:

kurdeeee.....zaraz wyjdzie że będziesz mieć moją sypialnię :cry: wymarzoną :cry:

Gumisiu czeeeeeeść :hug:

dzięki za stronę, znam ale przejrzę sobie :popcorn:

Tak przypuszczalam-ja to zawsze ze wszystkim do tylu:lol2:

Venuska- ja chciałam poprosić o jakies inspiracje na przedpokój a raczej wejście-mam teraz zabudowywać szafe-rozmiar 150 szerokość-na to jest wneka ,ale poza tym jest strasznie mało miejsca i szukam jakiejś malutkiej laweczki ,pufeczki i calkiem w czarnej du.ie jestem i nie wiem jak to ugryźć-masz cos?

Wpadne wieczorkiem bo dziś dużo się dzieje i nie mam już czasu:(

Venus hmmm muszę przetrwaić co napisałaś:)

Napisz mi tylko bo jednak chyba białe meble a wydumałam ze szafa za drzwiai byłaby szara jak i ściany.

A dodatki kolorowe - np koralowe? hmm albo błękit taka klasyka.

Oświetlenie: nad łózkiem na skosie są 2 wbudowane ledowe które pełnią funkcję lampek nocnych - nie widac ich w ogóle dopiero

jak się leży na łóżku, wzdlóż szafy jest kilka wbudowany halogenów kwadratowych chromowych tak co by doświetlić wnętrze szafy.

na środku jest neutralny ala platfon - chrom z kulkami jakby z siatki : coś takiego nie umiem znależć tej serii z której mam

http://www.leroymerlin.pl/oswietlenie/oswietlenie-scienne-i-sufitowe/oprawy-wiszace/plafon-spider,p154230,l956.html#opis ogólnie oświetlenie

jest mało widoczne, to raczej w większości doświetlenie miejsc strategicznych.

Tak sobie myślę, że może jednak postawić na białe meble, te na ściane szafa szarą w kolorze ściany, a tylko 2-3 elementy kotrastowe.

Podobałoby mi się i na pewno praktyczen jest takie wielkie wezgłowie z płyty: http://spa.relaxos.pl/image/1/orig/28941.jpeg samo wezgłowie

i szafki nocne na nim - wtedy tapety by nie było a na pewno nie takiej jak na focie:P

teraz nie wiem czy do malma szafę połysk czy mat? hmm w sumie jest ikea pax z serią drzwi malm....:bash:

Gumisia :) dzięki - na tej stronie jest dużo fajnych tapet z dobrym podziałem i ceny też niektórych ok

ooo Venus czekaj bo ja pisałam posta a Ty też:) zaraz luknę na te linki... ( aż się boję)

omg!!! CZAD! łóżko piękne - qrka i cena dobra, a są w innych kolorach? np szare:P haha

co do tapety zaraz luknę - było kilka kolorów do wyboru.

Ale wtedy taka ozdobna nie pasuje za łóżko tapicerowane chyba co? za dużo byłoby "dobrego"

Edytowane przez Magda_lena85

Gumisiu a weź daj fotencję jak to wygląda to może coś będę mogła podpowiedzieć :rolleyes:

Venusko kochana to wrzuce wieczorkiem ale u mnie maleństwo straszliwe to wejście nawet nie wiem czy tam się fotke da zrobić....

Magda Bartek-tak tapety maja rozne i rozne zeny ale nie wiem dlaczego mój wzrok pada na te powyżej 100...:rolleyes:Na jasna cholerę to wrzucilas:bash: