Grzegorz63 03.02.2004 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 ...u mnie pogoda piekna, sloneczna... Leon, mieszkam 20 km od Ciebie, ale żadnego słońca dzisiaj nie widziałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 03.02.2004 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 ...bylem w czasie weekendu u znajomych , ktorzy wybudowali z BK okazalo sie ze wentylacji nie maja, nie wentyluja a klimat wspanialy po prostu rzeski... Może wybudowali na pióro-wpust i jeszcze nie otynkowali??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garo 03.02.2004 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 Ja połączyłem wentylację z DGP. W zimie powietrze zasysane z zewnątrz i ogrzewane przez kominek rozprowadzane jest przez turbinę (do 600m3/h z płynną regulacją) w lecie przełączam zawór zima/lato i powierze zamiast do kominka trafia bezpośrednio do turbiny. Dobre i tanie rozwiązanie. Podglądnijcie ten linkhttp://www.darco.com.pl/gfx/kominkowy/domek.htm i ten teżhttp://www.darco.com.pl/gfx/kominkowy/uklad_swieze_powietrze.htmPZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 06.02.2004 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2004 Garo, wygląda nieźlerozumiem, że to układ bez rekuperatora? jeśli już działa, napisz, proszę, jak oceniasz efekty(zimą i latem) Pozdr.Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 06.02.2004 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2004 Leon widzę że na wentylacji znasz się jeszcze lepiej niż na tynkach. Rozumiem że twoja optymalna propozycja to: Zero wentylacji + tynk gpisowy wygładzony jak szkło, farbka już obojętnie i pieczarkarnia murowana tylko czemu te pieczarki mają czułki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 06.02.2004 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2004 Leon widzę że na wentylacji znasz się jeszcze lepiej niż na tynkach. Rozumiem że twoja optymalna propozycja to: Zero wentylacji + tynk gpisowy wygładzony jak szkło, farbka już obojętnie i pieczarkarnia murowana tylko czemu te pieczarki mają czułki ? Leon, czy jako zdeklarowany miłośnik betonu namawiasz nas do zabetonowania wentylacji w naszych domach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.02.2004 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2004 Yeyo, przede wszystkim wentylacja, co do tynków to chyba się mylisz tynk gipsowy utrzymuje bardzo dobrze "równowagę" wilgotności" w pomiieszczeniach, szybko "przyswaja" i szybko "oddaje" dlatego w pomieszczeniach z gipsowymi tynkami "chleb nie wysycha". Pzdrv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 06.02.2004 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2004 Czy to jeszcze ziemia czy już kosmos ? Chodźmy na wschód tam musi być jakaś wentylacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 06.02.2004 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2004 Yeyo, przede wszystkim wentylacja, co do tynków to chyba się mylisz tynk gipsowy utrzymuje bardzo dobrze "równowagę" wilgotności" w pomiieszczeniach, szybko "przyswaja" i szybko "oddaje" dlatego w pomieszczeniach z gipsowymi tynkami "chleb nie wysycha". Pzdrv. Następny, który nie czta co piszę ale do tego się już przyzwyczajam. A czy ja qrde "Gościu" napisałem, że tynk gipsowy źle reguluje wilgotnoś . Napisałem tylko że bez wentylacji na tynku gipsowym wygładzonym jak lustro pomalowanym farbą będzie "pieczarkarnia". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 06.02.2004 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2004 Czy to jeszcze ziemia czy już kosmos ? Chodźmy na wschód tam musi być jakaś wentylacja. YEYO, ale Ci dowcip dopisuje! To już chyba ta piątkowa głupawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.02.2004 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2004 Albo nadmiar pieczarek w jadłospisie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.02.2004 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2004 A folię to już wiesz gdzie dawać aby pieczarki lepiej rosły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 06.02.2004 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2004 Ja też wentylacji nie mam wcale i mam dom z BK ze świeżym powietrzem aż w nadmiarze. A skąd ono??? Leci sobie przez dziury. No bo trzeba doregulować okna, a przede wszystkim uszczelnić poddasze. No i zrobić w końcu wentylację (reku) bo jak już wszystko pouszczelniam, a nie będzie wentylacji, to zahoduję pieczarki z czułkami. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garo 06.02.2004 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2004 Do AGA_KRAKÓW:System bez rekuperatora. Niestety, jeszcze nie działa bo kominek nie zainstalowany, ale na zdrowy rozum powinno działać. Jak by co to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 06.02.2004 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2004 A folię to już wiesz gdzie dawać aby pieczarki lepiej rosły? Już wiem najpierw "Gość" poszatkowany i ułożony w paskach potem folia 2 metry ziemi i pieczarki. Nawozu już nie trzeba "Gość" załatwia wszystko. A folia to jest tylko po to aby nie ciągnęło głupoty od dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.02.2004 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2004 A sie porobiło jak nie przymierzając na ...........dyskotece zdala od zabudowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.02.2004 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2004 Przepraszam wszystkich, którzy czują się obrażeni ,nie było to moim zamiarem. Pomyślności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neuron 07.02.2004 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2004 Leon nie poddawaj sie. http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=21083 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts