dastin 03.04.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 witam @allwidzę że wszyscy zapracowani:-) robiłem rozeznanie cen firm wykonawczych budujących w technologi YTONG i cena za metr kwadratowy wykonania ściany to 40pln/m2 liczone po bryle budynku nie odliczając otworów okiennych i drzwiowych.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia K 04.04.2011 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 To ile Ci wyszło razem za postawienie murów Z102? Nie chce mi się liczyć, a większość podaje ceny po prostu za całość.Cena jest netto czy brutto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dastin 04.04.2011 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 cena jest do zaplaty wiec brutto postawienie samych scian bez ław, ścian fundamentowych, stropu, i dachubez patrzenia w projekt to :2x8,5=17+2x9=35metrow po obwodzie razy srednia wysokosc budunku 3,2m=112m2 sciany zew , i wew liczac tyle samo daje po zaokragleniu 250m2x 40pln=10tys to jest juz z duza nawiazkapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1981 10.04.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 projekt kupiony, w czerwcu ruszamy z budową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dastin 11.04.2011 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 @marta1981to powodzenia w działaniu:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia K 11.04.2011 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 My ruszamy po weekendzie majowym. dastin a liczyłeś ile wyjdzie postawienie murów wraz ze stropami, fundamentami itp. Po prostu ile wyjdzie stan surowy bez dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dastin 12.04.2011 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 @Andzia Kfundamenty to zależy od technologi wykonania co do stropu to material w granicach 9,5 tys strop w montazu jest dziecinnie prosty wiec ulozyc go mozecie sami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniao20 14.04.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Hej, jeżeli chodzi o faktyczne koszty, to w naszym przypadku stan bez dachu kosztował jakieś 33 tys (sam materiał bez pracy ekipy) - nasz projekt nie zakłada podpiwniczenia, jest nieco powiększony tj. ok 125 m2. Aha w tę cenę wliczony jest równiez fundament i pustaki na garaz. Pustak średniej klasy, zatem może wam wyjść więcej jak weźmiecie coś z wyższej półki . nie ma tu materiału na więźbę ani dach. My ruszyliśmy 21 marca i od tygodnia schnie nam strop. po świętach poleca sciany piętra. Pozdrawiam wszystkich budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 16.04.2011 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Hej. My też zaczynamy w maju. Cały czas się zastanawiam nad podłogami - ile zostawić miejsca. Wy już macie to przemyślane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia K 20.04.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 owp my na razie niewiele mamy przemyślane. Liczymy na murarza, który ma doświadczenie i potrafi doradzić... W chwili obecnej myślimy o ogrodzeniu, garażu i wodzie, reszta wyjdzie w praniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 16.05.2011 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Hej. Czy ktoś już ruszył z budową ? Jakieś zdjęcia ? Ja cały czas czekam na pozwolenie, mam nadzieję, ze pod koniec maja ruszymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Z102 16.05.2011 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Hej. Czy ktoś już ruszył z budową ? Jakieś zdjęcia ? Ja cały czas czekam na pozwolenie, mam nadzieję, ze pod koniec maja ruszymy. My już zaczęliśmy, zdjęcia w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 23.06.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 U nas mury rosną. Ponieważ mam urwanie głowy, a wykonawca mi zadzwonił dzień wcześniej, że ruszają, nie obgadałem sprawę jak należy. No i źle wybudowali ścianki przed domem (te z słupkami) - po prostu 2 zwykłe ściany tam wymurowali... Nawet się zastanawiałem, czy nie będzie sensowniej 2 ścianek robić, no ale one nie miały być połączone z murem, tylko stykać się ze styropianem. Jak Wy podchodzicie do sprawy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tompit 16.07.2011 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 czy ktoś z Was wybudował lub kończy budowę Z102? Przymierzamy się do budowy i chcielibyśmy przed tym zobaczyć jak domek prezentuje się w rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dastin 27.07.2011 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 ja w tamtym tyg zalalem zero ktore mam wyciagniete na wysokosc 1m czekam na material i ruszam z murami ytong na caly z102 z nadprozami i materialem na 36,5 energo wyconiono mi wraz z dostawa na 21,800plnpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_i_Lukasz 27.07.2011 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Witam My jstsmy w trakcie budowy ekipa wlasnie konczy budowac sciany parteru i w przyszlym tygodniu ruszamy z montazem komina i stropu mamy zdjecia jesli jest ktos zaintersowany moge wyslac na maila w naszym przypadku podstawowa zmiana w projekcie bylo przesuniecie sciany o metr w salonie jadalni i kuchni od scian srodkowych w strone wykusza dzieki temu bedziemy miec na tyle duzy salon ze w rogu przy wyjsciu na taras zmisci sie jakis wiekszy wypoczynek bez tego moglby byc problem gdyby ktos chcial miec naroznik lub jakies fotele zlikwidowalismy tez jedno okno przy wyjsciu na taras tak ze wyjscie bedzie mialo dokladnie dwa metry na zdjeciach widac wieksze wejscie dopiero po rozpoczeciu budowy sciany zobaczylismy jak duza czesc sciany zajmuja okna niby fajnie bo byloby jasno w salonie ale przez to ten rog bylby bardzo nieustawny zalezy nam na tym aby miec tam wlasnie naroznik zmiana przesuniecia sciany w projekcie kosztowala nas dodatkowe 700 zl dlugo myslelismy czym budowac ale ostatecznie zdecydowalismy sie na pustak ceramiczny porotherm wienerberger za co zaplacilismy dokladnie 9 tys i 12 zl obecnie myslimy nad lekka zabudowa kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniao20 27.07.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 hej, my mamy skończone tynki. kolege z Tychów zapraszam, bo domek się buduje na śląsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tompit 27.07.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 w takim razie bardzo proszę o adres budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniao20 28.07.2011 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 to napisz do mnie na prywatnego emaila [email protected] i podaj swój numer telefonu, zadzwonię i sie umówimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 30.07.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Sylwia_i_Lukasz - jestem na tym samym etapie - komin stoi i czekam na strop. Do wszystkich: jak rozwiązaliście ścianki i słupki przed wejściem i przed tarasem ? U nas wykonawca zrobił normalne ściany z porothermu i zastanawiam się czy wyburzyć... Może jakieś zdjęcia zapodacie ? Moje w załączniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts