domeldoom 28.04.2010 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 WitamMyślę o budowie całorocznego domku letniskowego, chcę kupić niedużą działkę działkę i na niej postawić całoroczny domek około 40 m2 powierzchni użytkowej o konstrukcji drewnianej szkieletowej. Jestem na etapie szukania działki pod taki domek i po przejrzeniu wielu ofert i przeszukaniu kilku stron w tym temacie mam wielki mętlik. Postanowiłem zadać kilka pytań w tym dziale:1. czy pod taki domek muszę mieć działkę budowlaną czy też np. rekreacyjną?2. czy w prawie budowlanym istnieje w ogóle coś takiego jak działka rekreacyjna? jeśli tak to co to jest i co na tym mogę wybudować?3. co to znaczy, że dana działka jest budowlana? jakie wymogi spełnić musi działka by była działka budowlaną?4. załóżmy, że dostałem ofertę sprzedaży działki budowlanej od pana Kowalskiego - skąd mogę wiedzieć czy ta działka jest tak naprawdę działką budowlaną?5. co muszę mieć by rozpocząć budowę domku letniskowego o powierzchni około 40 m2 ?6. w internecie znalazłem ofertę, w jej opisie jest: mniej więcej coś takiego: Działka rolna o powierzchni 1 ha z domkiem letniskowym. Dom o powierzchni 40 m2. Czy można w takim razie wybudować domek letniskowy na działce rolnej?Będę wdzięczny za wyjaśnienie. Gdy coś jeszcze nasunie mi się na myśl, a będą chętni do tematu to dodam może kilka pytań.pozdrawiamtomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LINDA71 08.05.2010 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 proponuje isc do katastratu po wypis z rejestru gruntow , no i zobaczyc księge wieczystą. tam wszystko znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts