Iwona.Znajdek 28.04.2010 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Hej! Co zrobić gdy ma się mały salon i przedpokój? Co może je optycznie powiększyć? Myślałam o grze kolorów, tylko nie wiem jak się do tego wszystkiego zabrać i jakie kolory powinnam wybrać. Co według was powinnam zrobić żeby osiągnąć zamierzony efekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gurek 28.04.2010 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 polecam lustra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r7m8 28.04.2010 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Lustra to dobry pomysł, ja mam w przedpokoju szafę wnękową z rozsuwanymi drzwiami w formie luster od sufitu do podłogi. Naprawdę daje to efekt większej przestrzeni. Generalnie jasne kolory optycznie powiększają. Z innych tricków to odpowiedni dobór mebli. Nie stosować żadnych meblościanek czy narożników kanapowych. Optycznie powiększają pomieszczenie meble niezbyt ciemne w postaci komódek, wąskich witrynek a fotele i kanapy powinny być pozbawione szerokich podłokietników, najlepiej częściowo wykończone w drewnie, kanapy co najwyżej dwójki lub maksimum 2 i pół i koniecznie wszystkie meble na nóżkach co daje efekt większej przestrzeni gdyż widać zdecydowanie większą powierzchnię podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika.Sz-a 28.04.2010 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 nie pamiętam dokłądnie jak to jets z kolorami- ale daje się na ściany kolor jednakowy, jednak różniący się odcieniami. nie pamiętam tylko-czy trzeba dać na ścianę ciemniejszy odcień żeby optycznie wydłużyc pokój.. czy jasniejszy odcień..- może pytanie w dziale wykańczania, dekoracji..? ale ogólnie- zabawa odcieniami ścian.. mozna też dac pasy pionowe..jasne profile okien optycznie powodują że pomieszczenie jest jasniejsze i wieksze.. wszystko co ciemne to przytłacza- jak wyżej wspomniano- ciemne meble, ..też jesli meble są za duże w stosunku do pomieszczenia..albo jest ich za dużo... to też pogarsza.. to tak na szybko do głowy mi przyszło:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona.Znajdek 16.06.2010 05:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Rady okazały się bardzo przydatne, dzięki Postawiłam na jasne i delikatne kolory z Barw natury. W salonie pomalowałam letnim porankiem, a w drugim pomieszczeniu wybrałam piaszczystą plaże. Dodatkowo do przedpokoju kupiłam ogromne lustro, które wygląda idealnie a ja przed każdym wyjściem mogę się obejrzeć od góry do dołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts