EM 29.04.2002 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2002 Czy zwróciliście uwage na cykl porównujacy koszty ogrzewań w Muratorze? W majowym numerze jest omówione ogrzewanie olejem opałowym i w tabelce na stronie 133 z zaskoczeniem ujrzałem, że redakcja przewiduje zużycie pewnej ilości oleju opałowego na ... przygotowanie posiłków.Jakaś nowa technologia? Kuchnia na olej? Czy ma to coś wspólnego z popularnym niegdyś produktem sowieckiego przemysłu pn. kuchenka turystyczna marki "Sztiel"?Współczuję tym, co posługują się takim wynalazkiem!A może to po prostu łatwizna i brakoróbstwo redakcji walącej artykuły spod sztancy i nie zastanawiajacej się nad tym co piszą? [ Ta Wiadomość była edytowana przez: EM dnia 2002-04-29 13:05 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.04.2002 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2002 A na czym smażysz?? Olej jest zrowszy niż tłuszcze zwiezrece.Redakcja o wszystkim pomyśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buber 29.04.2002 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2002 ale najzdrowsze jest gotowanie na parze. Może chodzi o mycie naczyń ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EM 29.04.2002 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2002 Zmywarka na olej opałowy? Coraz lepiej... Pomysłowość ludzka jest niewyczerpana! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.06.2002 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2002 Rzeczywiście do przygotowania posiłków nie można użyć oleju opałowego jako żródła energii. Korzystając z tego paliwa do ogrzewania domu, najczęśej gotujemy na kuchence elektrycznej. Podczas korekty tekstu nie usunęliśmy z tabeli rubryki "przygotowanie posiłków", za co serdecznie przepraszamy Czytelników. Ilość energii jaką zużywamy na gotowanie to 2-4% całkwitych kosztów związanych z ogrzewaniem domu i przygotowaniem ciepłej wody. Nie są to zatem wielkości, które mają znaczący wpływ na całkowite koszty eksploatacyji domu. Małgorzta Kerntopf-Zalewska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek 02.08.2002 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2002 A jesli zmywarka jest podłączona do ciepłej wody ? ( ja mam tak podłączoną ) przecież grzanie wody prądem ( a tak grzeje się w zmywarce ) jest najmniej ekonomiczne , więc lepiej wodę podgrzewać innym źródłem i do zmywania ( prania ) pobierać już ciepłą. Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszos 30.10.2002 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 Są też pralki z możliwością podłączenia ciepłej wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts