amator33 28.04.2010 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Witam, co myslicie o projekcoe M86 z muratora?Włąsciwie sa dwa podobne, różnią sie głównie wymiarami okien.Dól pod względem rozplanowania powierzchni bardzo mi pasuje, a na górze mam taki pomysł, chodzi mi o wersje lustrzaną1.pomieszczenie 17 i 18 łączymy i robimy jeden pokój-gabibet2,z 16 robię łązienke3. Z łazienki przy 15 robie gardęrobę4. Likwiduję logia 22 powiekszając pokoje5. Zmiana okien bo elewacja domu wyglada beznadziejnie6. Chyba trzeba podnieść ścine kolankowaPodaje linki:1.http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=17742.http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=1777 Proszę o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kurdybanek 12.06.2010 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Witam. Jeszcze jestem na etapie wyboru projektu. Do tej pory Pojednanie najbardziej przypadło mi do gustu.Zmiany nad którymi się zastanawiam to: Na parterze:1. Brakuje mi spiżarki. Myślę nad zmniejszeniem kuchni i przesunięciem jej w miejsce jadalni. Uzyskaną przestrzeń zagospodarować na spiżarnię i garderobę (z wejściem z przedsionka)2. Taras od wschodu z wyjściem z jadalni (może zadaszony) Na poddaszu trochę większa rewolucja3. Likwidacja loggi = powiększenie pokoi4. Pralnia przeniesiona w miejsce łazienki nr 135. Sypialnia 14 zmieniłaby się w pokój dziecięcy (trójka dzieci)6. Pokój 15 zamieniony na dużą łazienkę7. 16+17+18 = przestrzeń na sypialnię z garderobą i może małą łazienką Okna w wersji 86 mi się podobają (może zamiast potrójnych na poddaszu podwójne?)Podniesienie ściany kolankowej? Nie wiem. Co sądzicie? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna429 31.08.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Witam.Wybrałam projekt pojednainie. Najbardziej mi odpowiadał.Wprowadziam kilka zmian:Na parterze:1. Połączyłam kuchnię z jadalnią, jednoczesnie przedłużyłam stronę zachodnią o metr( mam lustrzane odbicie) i tym samym powiększył mi się salon.2. W kuchni dodałam spiżarkę na ok. 1,20 szer. wzdłuż całej ściany.3.W pomieszczeniu gosp. z tyłu zlikwidowałam drzwi. Na piętrze:1. Zlikwidowałam łazienkę 13, w to miejsce mała garderoba.2. Zmniejszyłam nieco 19- będzie tam nasza łazienka i garderoba, 3. 20 została troszkę powiększona będzie tam sypialnia.4. I będziemy jeszcze podnosić ściankę kolankową o 1-2 bloczki jednocześnie przedłużając okapy. Czekamy już na pozwolenie. Pozdrawiam wszystkich budujących i czekam na podzielenie się doświadczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts